Noi condiții de călătorie în Israel. În ce caz chiar și persoanele vaccinate împotriva Covid-19 trebuie să se autoizoleze

Ambasada Republicii Moldova în Israel a venit cu mai multe precizări privind noile condiții de călătorii în Israel, inclusiv cele de tranzitare a acestei țări. Astfel, începând cu 1 iunie, toți pasagerii care vizitează o destinație cu risc sporit de COVID-19 în perioada de 14 zile de la sosirea lor în Israel trebuie să intre în izolare, inclusiv persoanele recuperate și vaccinate.

De asemenea, pasagerii care sosesc în Israel și care nu pot susține un test PCR în termen de 72 de ore înainte de plecare în Israel din motive umanitare sau nevoi personale speciale sau dacă este imposibil din punct de vedere fizic să obțină acces la testele PCR în locația din care zboară pot aplica la Comitetul de excepții.

Reprezentanții misiunii diplomatice menționează că din cauza ratelor globale de infecție ridicate și a răspândirii noilor tulpini de COVID-19, toți pasagerii care vizitează o destinație cu risc sporit de COVID-19 (puteți verifica gradul de risc AICI) în perioada de 14 zile de la sosirea lor în Israel trebuie să intre în izolare, inclusiv persoanele recuperate și vaccinate. Această restricție nu se aplică pasagerilor vaccinați sau recuperați care tranzitează aceste destinații și stau 12 ore sau mai puțin în zona de tranzit a aeroportului. Cetățenii străini care sosesc din aceste destinații trebuie să intre izolat într-o cazare (motel) alocat de Statul Israel.

Începând cu 1 iunie, toți pasagerii internaționali la intrare în Statul Israel trebuie să plătească pentru testele COVID-19 (PCR) necesare pentru intrarea în Israel. Puteți efectua plata la Aeroportul Internațional Ben Gurion sau după ce trimiteți formularul de declarație înainte de a călători în Israel. Plata în avans este la un preț redus.

Înainte de călătoria cu avionul:

• Toți pasagerii care sosesc în Israel cu un itinerar de 72 de ore sau mai mult trebuie să prezinte personalului companiei aeriene un rezultat negativ al testului COVID-19 PCR. Testul trebuie susținut în termen de 72 de ore înainte de ora programată de plecare către Israel. Această cerință se aplică persoanelor cu un certificat de vaccinare sau un certificat de recuperare. Intrarea în Israel depinde de respectarea acestei cerințe.
• Pasagerii care sosesc în Israel și care nu pot susține un test PCR în termen de 72 de ore înainte de plecare în Israel din motive umanitare sau nevoi personale speciale sau dacă este imposibil din punct de vedere fizic să obțină acces la testele PCR în locația din care zboară pot aplica la Comitetul de excepții.
• Toți pasagerii (cetățeni israelieni și cetățeni străini), inclusiv pasagerii vaccinați și recuperați, care ajung în Israel trebuie să depună o declarație de intrare. În formularul de declarație, pasagerii trebuie să își completeze informațiile personale, adresa locului de cazare în care vor izola și o declarație de sănătate. Formularul de declarație trebuie completat cu 24 de ore înainte de ora de plecare programată către Israel, de preferință cât mai aproape de ora de plecare. Vă recomandăm să ajungeți la aeroport cu autorizația și formularul completat, care poate fi un fișier digital sau o imprimare. Pasagerii care trebuie să intre în izolare trebuie să utilizeze acest formular pentru a raporta adresa de izolare.
• După completarea formularului, puteți plăti în avans pentru testele COVID-19 (PCR). Plata în avans este de 80 NIS de persoană; prețul la aeroport este de 100 NIS.
• Cei care au un certificat valabil de vaccinare sau recuperare a Ministerului Sănătății din Israel nu sunt obligați să meargă în izolare la sosire dacă nu ajung din locațiile specificate mai sus (țările roșii).
• Dacă nu sunteți vaccinat sau recuperat, va trebui să intrați în izolare și să respectați cerințele și îndrumările de izolare (detalii AICI).
• Informații privind scutirea de izolare pentru persoanele care s-au recuperat sau s-au vaccinat în străinătate AICI.
• Cetățenii străini trebuie să aibă un permis de intrare certificat de Autoritatea pentru Populație și Imigrare.
• Imprimați autorizația și aduceți-o cu dvs. la aeroport pentru a o prezenta oficialilor. Păstrați autorizația până la sosirea în Israel (după verificarea controlului la frontieră).
• Pasagerii trebuie să prezinte rezultatele testelor PCR personalului companiei aeriene, oficialilor Autorității pentru Imigrație și Populație și oficialilor Ministerului Sănătății de pe aeroport. Rețineți că îmbarcarea va fi refuzată pentru cazurile confirmate de COVID-19.

Rezultatul testului PCR negativ, pe care trebuie să îl prezentați înainte de îmbarcare, trebuie să fie în limba engleză cu numărul pașaportului persoanei testate.

Îndrumări înainte, în timpul și după călătoria cu avionul:

• Pasagerii trebuie să poarte o mască facială care acoperă nasul și gura la aeroport (vârsta de 7 ani și peste) și la bordul aeronavei (vârsta de 6 ani și peste).
• Pasagerii trebuie să stea la cel puțin 2 metri de persoanele care nu sunt aceiași membri ai gospodăriei.
• Pasagerii trebuie să practice igiena, care include spălarea mâinilor cu produse igienice.
• La sosirea în Israel, toți pasagerii de intrare trebuie să aibă un test COVID-19 PCR făcut pe cheltuiala lor.
Tranzit (zboruri de legătură):
Pasagerii care sosesc în Israel cu un zbor de legătură trebuie să susțină un test PCR în termen de 72 de ore înainte de ora cuvenită a primului zbor dacă stau peste hotare peste 72 de ore și dacă intervalul de timp dintre primul zbor și zborul care ajunge în Israel este mai puțin de 24 de ore.
Cetățeni străini care prezintă simptome în timpul șederii lor în Israel:
Cetățenii străini care prezintă simptome legate de COVID-19 trebuie să contacteze linia telefonică de asistență medicală de urgență MDA la 101 sau linia telefonică directă a Ministerului Sănătății la * 5400 pentru sfaturi.

Un bărbat de 81 de ani, ucis de trei copii de 9, 10 și 15 ani pe un câmp

Amănunte îngrozitoare în cazul unui bărbat de 81 de ani din județul Buzău, găsit fără suflare pe un câmp, dezbrăcat și jefuit. Supecții, trei copii de 9, 10 și 15, sunt acum internați, pentru mai multe expertize psihiatrice, scrie protv.ro.

Cei trei suspecți sunt cercetați deocamdată pentru tâlhărie urmată de moartea victimei, însă bătrânul a fost și torturat cu sadism, spun surse din anchetă. Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional!

Anchetatorii au reușit să refacă filmul ultimelor ore din viața bărbatului de 81 de ani din Căldărăști. Bătrânul venea dintr-o plantație de viță de vie când s-a întâlnit cu băieții. Cei trei copii au vrut să-i fure bicicleta și l-au trântit la pământ, moment în care omul și-a pierdut cunoștința. După ce s-a dezmeticit, a plecat în urmărirea celor trei. Atunci, adolescenții, cu vârste între de 9 și 15 ani, s-au dezlănțuit.

Surse din anchetă susțin că bătrânul a fost lovit cu pumnii și picioarele, dezbrăcat și abandonat pe câmp, mai mult mort decât viu. Iar ca și cum n-ar fi fost de-ajuns, a fost stropit cu apă.

Valerică Văsîi – prim procuror adjunct Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău: „Victima a fost găsită decedată pe câmp de către un vecin în locul în care a afost abandonat de către cei trei minori. În urma efectuării necropsiei de către medicii din cadrul sml Buzău a rezultat că decesul victimei s-a datorat hipotermiei pe fondul unui politraumatism cu numeroase leziuni.”

Cei trei suspecți au fost prinși după ce un localnic i-a observat cu bicicleta victimei. Băieții mai mici au fost internați în instituții specializate pentru a fi supuși unor expertize psihiatrice.

Roxana Kovacs – purtător de cuvânt DGASPC Buzău: „Pentru cei doi minori în vârstă de 9 și 10 ani a fost stabilită măsura plasamentului în regim de urgență în cadrul unei unități din cadrul DGASPC Buzău, unde le sunt asigurate servicii de găzduire, îngrijire și suport psihologic. Minorul în vârstă de 15 ani este internat la secția de psihiatrie infantilă pentru evaluări de specialitate.”

Psihologii încearcă să înțeleagă cum a fost posibil un asmeneea șir de violențe, din partea unor copii.

Taisia Trică – psihopedagog: „Copiii sunt într-o perioadă de dezvoltare dar evident că vorbim de niște carențe atât în educația acestor copii cât și niște disfuncționalități în propria lor dezvoltare mai ales la nivel socio-emoțional. Probabil că familiile din care vin sau comunitatea în care trăiesc nu le-a oferit până în acest moment, uneori din cauze obiective, un cadru normal, firesc și optim de dezvoltare, fapt pentru care acesti copii au adunat destul de multă frustrare, destul de multă teamă și au acționat în consecință.”

Cei trei minori sunt cercetați pentru infracțiunea de tâlhărie urmată de moartea victimei. Dar singurul care poate răspunde penal este băiatul de 15 ani, și asta numai dacă expertiza neuropsihiatrică va dovedi că a avut discernământ în momentul săvârșirii faptelor. Ceilalți doi băieți vor si consiliați de psihologi, apoi vor fi integrați în comunitate.

Doliu în Ucraina. Marele boxer ucrainean Maxim Galinicev, mort în lupte la doar 22 de ani

Boxerul ucrainean Maxim Galinicev, care a câştigat medalia de aur la Campionatele Europene de juniori din 2017 şi a decis să nu participe la Europenele de anul trecut pentru a-şi apăra ţara cu arma în mână, a fost ucis pe 10 martie, într-un schimb de focuri cu militarii ruşi, la Lugansk, anunţă EFE, conform Agerpres.

Potrivit presei ucrainene, sportivul de 22 de ani s-a înrolat în armată ca voluntar şi s-a întors pe front în ciuda faptului că a fost rănit de două ori.

Galinicev a fost unul dintre cei mai promiţători tineri sportivi ucraineni. În 2018 a câştigat argintul la Jocurile Olimpice de juniori şi a fost din nou pe podium, pe poziţia a 2-a, la Campionatul European sub 22 de ani desfăşurat în 2021.

Tânărul boxer ucis în luptă făcea parte din Brigada a 25-a de asalt aerian.

Galinicev a boxat și contra românului Cosmin Gîrleanu

Potrivit autorităţilor ucrainene, peste 230 de sportivi ucraineni de la diferite discipline au fost ucişi în urma agresiunii militare ruse, care a distrus şi numeroase facilităţi sportive.

În septembrie 2015, Galinicev a fost învins de românul Cosmin Gîrleanu în sferturile de finală ale Campionatelor Mondiale de box pentru juniori de la Sankt Petersburg (Rusia), unde românul a obţinut aurul în limitele categoriei 44-46 kg.

Adio motoare pe benzină și motorină în UE! S-a votat acordul privind interdicția. Care e termenul limită?

Ambasadorii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au adoptat luni acordul care marchează eliminarea motoarelor termice la autoturismele noi. Votul a fost dat după ce Germania, cel mai important producător european, a fost de acord să-și schimbe poziția, în schimbul unei derogări privind carburanții sintetici.

UE a votat interzicerea motoarelor cu motorină și benzină, dar și a hibridelor

Textul obligă automobilele noi să nu mai emită deloc dioxid de carbon (CO2) – interzicâ de facto vehiculele pe benzină, motorină şi hibride -, în favoarea celor electrice, relatează AFP și news.ro.

Textul va fi introdus pe ordinea de zi a unei reuniuni, marţi, a miniştrilor Energiei din UE, în vederea adoptării sale oficiale, anunţă preşedinţia suedieză a Uniunii.

Această reglementare este unul dintre pilonii planului euroean de luptă împotriva modificărilor climatice care ţinteşte atingerea neutralităţii carbonului în 2050.

Germania a obținut o concesie pentru o tehnologie alternativă,, după ce la începutul lunii martie a blocat planul, în ultimul moment, după ce acesta a fost adoptat de către Parlamentul European.

Pentru a-şi justifica răzgândirea – extrem de rară în acest stadiu al procedurii -, Germania a cerut Comisiei Europene (CE) să prezinte o propunere care să deschidă calea automobilelor care funcţionează cu carburanţi de sinteză.

Această tehnologie – controversată şi care se află în dezvoltare – constă în a produce carburant pe baza CO2 rezultat din activităţi industriale. Ea este apărată de producători de mărci de lux germani şi italieni şi urmează să permită folosirea motoarelor termice după 2035.

Această tehnologie este contestată de către ONG-uri de mediu, care o consideră costisitoare, energivoră şi poluantă.

Un băiețel de 2 ani a căzut de la etajul 14. Mama copilașului era beată, în apartament
Articolul anterior
Tehnologia ARNm dă speranţe în lupta cu alte boli. Ce alte afecţiuni ar mai putea trata
Articolul următor