image-778

În acest an, Lilu va îmbrăca din nou rochia de mireasă

Lilu va îmbrăca din nou rochia de mireasă. În luna mai, prezentatoarea TV și soțul ei, Călin Roșca, vor celebra zece ani de căsnicie, iar cu această ocazie vor da o petrecere de suflet, alături de fetițele lor superbe.

“Anul acesta vom organiza încă o nuntișoară, de fapt o petrecere în cinstea reușitei noastre. De ce așa mare reușită? Suntem 2 scorpioni, născuți la o zi distanță”, a menționat prezentatoarea TV, pe contul său de Instagram.

mamaplus

Amintim că Lilu și Călin au împreună 2 fete: Amelie și Teia.

Cum arată Gabriela Damir la două săptămâni după naștere

Ca orice proaspătă mămică, Gabriela Damir își face griji pentru felul în care arată după nașterea bebelușului. La două săptămâni după nașterea lui Avraam, vloggerița s-a pozat în fața oglinzii și a împărtășit gândurile sale cu admiratoarele din contul său social.

Gabriela a publicat pe contul de Instagram fotografia și, într-un moment de sinceritate, a scris:

mamaplus

”Această talie nu cred că va mai reveni. Cândva am fost așa slabă, dar atunci mă vedeam grasă. Doamne, am zis că în momentul în care voi reveni la kilogramele mele, niciodată nu îmi voi mai permite să zic așa ceva. Acum sunt de 2 ori mai mare”, a mărturisit Gabriela.

Urmăritoarele virtuale s-au grăbit să o încurajeze pe tânăra mămică declarând că aceasta arată minunat după nașterea bebelușului, motiv pentru care nu are de ce să își facă griji.

mamaplus

Vloggerița Gabriela Damir și regizorul Roman Burlaca au devenit părinții unui băiețel, pe care l-au numit Avraam, pe 14 ianuarie. Cei doi sunt în culmea fericirii și savurează fiecare clipă alături de micuțul lor. 

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, va citi cu voce tare copiilor din Moldova și România, în cadrul campaniei inițiate astăzi

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, participă la Campania națională „Să citim cu voce tare împreună”, inițiată cu prilejul marcării, pe 1 februarie, a Zilei Internaționale a Cititului Împreună (World Read Aloud Day).

Ministrul Culturii va citi cu voce tare copiilor din Moldova și RomâniaFoto: Fb.com/Sergiu Prodan

La invitația Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”, Sergiu Prodan va citi un fragment din „Motanul cel cu șapte vieți”, de Claudia Partole, în cadrul Atelierului de lectură online, cu participarea elevilor de la Gimnaziul „Nicolae H. Costin”, Gimnaziul cu profil teatral „Ion Luca Caragiale” (Chișinău), Gimnaziul „Grigore Vieru” (Ialoveni), Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” (comuna Podul Turcului, jud. Bacău), Școala gimnazială „Nicu Albu” (Piatra Neamț), Școala gimnazială „Ștefan cel Mare” (Galați).

În perioada 1-5 februarie, bibliotecile din țară organizează ateliere de lectură în parteneriat cu grădinițe, gimnazii și licee din Republica Moldova și România.

Bibliotecarii de la „Ion Creangă”, de exemplu, vor citi copiilor, împreună cu educatorii, profesorii și scriitorii Claudia Partole, Titus Știrbu, cărți de autori clasici și contemporani, printre care se regăsesc și unele de autori ucraineni precum Oleksandr Shatokhin, Eva Solska, Grigori Skovoroda.

În total vor fi organizate 32 de ateliere de lectură la care 52 de adulți vor citi cu voce tare povești și povestiri ascultate de circa 1.000 de copii.

Ziua Internațională a Cititului Împreună (World Read Aloud Day) este sărbătorită la inițiativa organizației LitWorld (litworld.org) din 2010, în prima zi de miercuri a lunii februarie.Publicitate

Bibliotecile, școlile, grădinițele, oamenii de cultură, lucrătorii din sectorul social, părinții sunt îndemnați în această zi să organizeze activități de lectură cu voce tare pentru a promova bucuria, frumusețea și beneficiile cititului împreună.

Cititul cu voce tare împreună ajută la consolidarea comunităților și este un act de susținere a alfabetizării ca unul din cele mai importante drepturi ale omului.

Ziua Internațională a Cititului Împreună este marcată anual de milioane de oameni din peste 170 de țări.