Noi imagini cu prințul Harry și Meghan Markle în Canada. Cei doi sunt mai fericiți ca oricând

Prințul Harry și Meghan Markle au fost suprinși în timp ce se întorceau în Canada, după ce ultima săptămână și-au petrecut-o în SUA. Cei doi au petrecut Ziua Îndrăgostiților acasă, alături de fiul lor, Archie.

separator
Ducii de Sussex au fost surprinși de paparazzi, imediat cum au coborât din avion în Canada. Cei doi erau numai un zâmbesc, foarte relaxați și păreau mai fericiți ca oricând. Imaginile cu cei doi sunt extrem de rare de când au decis să iasă din familia regală, ei făcând apel la jurnaliști să nu-i mai urmărească la fiecare pas.

Harry era într-o ținută casual, purtând un pulover și o șapcă pe cap, în timp ce Meghan a renunțat la ținutele elegante și era îmbrăcată într-o pereche de blugi, cu cămașă și cardigan. La începutul lunii iarnuarie, ducii de Sussex au anunțat că vor să se distanțeze de familia regală și să devină independenți financiar, urmând să-și petreacă timpul între Marea Britanie și Canada. Dar pentru că planul lor nu a fost aprobat de regină, ei au fost nevoiți să iasă definitiv din familia regală. De atunci cei doi s-au mutat în Canada, împreună cu fiul lor Archie,scrie libertateapentrufemei.ro.

Foto: Profimedia

Maia Sandu, nominalizată de cititorii unui ziar britanic ”Femeia Anului”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost nominalizată de cititorii ziarului britanic ”Financial Times” la categoria „Femeia anului 2022”, transmite realitatea.md.

„Există foarte puțini politicieni din lume care se confruntă cu provocări atât de mari precum le are Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, și tara sa: influx major de refugiați, lupta cu oligarhi corupți legați de Rusia, o criză energetică majoră care aruncă în întuneric țara de fiecare dată când Rusia bombardează Ucraina, forțând-o să facă eforturi supraumane pentru găsi livrări alternative de energie și a se apăra de amenințări de securitate, printre altele…”, se arată în descrierea nominalizării.

Precizăm că, șefa statului a primit la începutul acestei săptămâni premiul pentru democrație ”Madeleine K. Albright”, oferit de către Institutul Național pentru Democrației din Statele Unite.

Centenarul URSS va fi marcat în tăcere

Kremlinul consideră URSS drept o parte importantă a istoriei Federației Ruse. Cu toate acestea, Moscova nu planifică să sărbătorească centenarul formării Uniunii Sovietice. Despre acest lucru a anunțat joi purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, scrie Interfax citat de disinfo.md.

Potrivit lui Peskov, Kremlinul nu are informații despre evenimentul pe care Partidul Comunist din Rusia vrea să-l organizeze în Sala Coloanelor din Moscova, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la fondarea URSS.

„Am aflat despre acest eveniment de la voi. Nu pot să spun nimic”, i-a răspuns oficialul unui jurnalist.

Tratatul pentru crearea Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste a fost semnat la 30 decembrie 1922 și reprezintă documentul care a oficializat crearea federației mai multor republici sovietice în forma URSS-ului. Statele care au stat la baza fondării Uniunii au fost Republica Sovietică Federativă Socialistă Rusă, Republica Sovietică Socialistă Ucraineană, Belarus și Transcaucazia.

URSS și-a încetat existența pe 26 decembrie 1991, iar cele douăsprezece republici au fost recunoscute drept state independente.

Statul va rambursa producătorilor agricoli TVA-ul

Statul va rambursa producătorilor agricoli Taxa pe Valoare Adăugată (TVA) pentru acoperirea datoriilor la mai multe tipuri de impozite și taxe de stat. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptata astăzi în lectura a doua de Legislativ.

Documentul a fost elaborat în scopul diminuării impactului negativ asupra agenților economici din domeniul agriculturii și industriei alimentare, cauzat de calamitățile naturale, de creșterea prețurilor la inputuri, de ruperea lanțurilor logistice urmare a războiului Rusiei în Ucraina, de embargoul impus de către Federația Rusă asupra producției de origine vegetală din țara noastră.

Astfel, rambursarea TVA se va efectua pentru perioadele aprilie 2022 – iunie 2023 inclusiv. Se vor încadra în programul respectiv agenții economici care activează în domeniul agriculturii și care au suportat pierderi ale producției agricole de peste 50%, pe o suprafață de minim 50% din totalul terenurilor, ca urmare a calamităților naturale produse în anul 2022.

Protest la Autogara Centrală din Chișinău
Articolul anterior
Fiul Tatianei Heghea împlinește astăzi 2 anișori! Artista a postat un video emoționant
Articolul următor