Noi măsuri de relaxare în România: se deschid grădinițele și se dă voie la evenimente festive private

Klaus Iohannis a făcut noi declarații la Cotroceni, prin care a anunțat noi măsuri de relaxare. Acesta a dat vestea pe care o așteptau mulți români. Se deschid mall-urile și se dă voie la evenimente private.

separator

Președintele Klaus Iohannis i-a chemat marți, la ora 13, la Palatul Cotroceni, pe premierul Ludovic Orban și pe mai mulți miniștri din Cabinet pentru a discuta despre măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 și despre starea de alertă care expira pe 15 iunie. La ședință a participat și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, scrie presa de peste Prut.

Astfel, liderul de la Cotroceni a confirmat că starea de alertă se prelungesce, dar au decis noi măsuri de relaxare după ce numărul de cazuri a scăzut în ultimile două cazuri.

„Am luat în discuție necesitatea prelungirii strării de alertă. Considerăm că este posibil să luăm noi măsuri de relaxare. Unele restricții nu vor mai fi în vigoare după 15 iunie. Se vor redeschide mall-urile fără restaurante și locuri de joacă. Vor fi posibile evenimente private cu 20 de persoane în interior și 50 în exterior.

Va fi posibilă după 15 iunie redeschiderea grădinițelor și creșelor private.

Va fi posibilă redeschiderea sălilor de fitness, cu respectarea distanțării.

Va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare, cu respectarea regulamentelor speciale’, a spus președintele.

Fără respirație gură la gură. Pandemia a introdus noi măsuri de resuscitare în caz de înec
Articolul anterior
Un caz de Coronavirus a fost depistat la Curtea Supremă de Justiție
Articolul următor