Noile bancnote de 100 EUR și 200 EUR au fost puse astăzi în circulație. Cum arată?

Astăzi, 28 mai, au intrat în circulație bancnote cu elemente de siguranță noi și avansate. O hologramă-satelit și un număr verde-smarald optimizat sporesc rezistența la contrafacere a bancnotelor. Cu bancnotele de 100 EUR și 200 EUR, seria „Europa” devine completă.

separator

Noile bancnote de 100 EUR și 200 EUR au acum o înălțime egală cu cea a bancnotei de 50 EUR, fiind astfel mai ușor de manipulat și procesat cu ajutorul echipamentelor. De asemenea, acestea vor încăpea mai bine în portofelele cetățenilor și vor avea o durată de viață mai lungă, întrucât vor fi mai puțin expuse uzurii.

Noile bancnote de 100 EUR și 200 EUR includ elemente de siguranță noi și inovatoare și sunt ușor de verificat utilizând metoda „atinge, privește, înclină”.

În partea de sus a benzii de culoare argintie, o hologramă-satelit prezintă simboluri „€” de mici dimensiuni, care gravitează în jurul numărului la înclinarea bancnotei și care devin mai clare sub lumină directă. Pe banda de culoare argintie sunt redate, de asemenea, un portret al Europei, elementele arhitecturale și un simbol „€” de mari dimensiuni. Noile bancnote de 100 EUR și 200 EUR includ, de asemenea, un număr verde-smarald optimizat. Deși acesta este prezent pe toate celelalte bancnote din seria „Europa”, această versiune optimizată prezintă și simboluri „€” în interiorul numărului.

Bancnota de 100 EUR este a treia cea mai utilizată dintre toate cupiurile euro, după cea de 50 EUR și cea de 20 EUR. Cererea de bancnote de 100 EUR și 200 EUR este în creștere, consemnând un ritm anual de 7,6% pentru bancnota de 100 EUR și 8,6% pentru cea de 200 EUR.

Similar tuturor celorlalte cupiuri, bancnotele de 100 EUR și 200 EUR din prima serie vor rămâne mijloace legale de plată și vor continua să circule în paralel cu noile bancnote, urmând să fie retrase treptat din circulație.

sursa

Un bărbat de 32 de ani a fost lovit mortal de către o ambulanță
Articolul anterior
Furtuna cu gheață a făcut prăpăd în Baia Mare. Imagini dezolante
Articolul următor