Nou record de decese cauzate de COVID-19 în Rusia. Moscova şi Sankt Petersburg au raportat cei mai mulți morți

Rusia a înregistrat vineri un nou record de decese asociate maladiei COVID-19, pentru a patra zi consecutiv, cu 887 de morţi, cea mai ridicată cifră din întreaga perioadă a pandemiei, potrivit datelor publicate vineri de centrul de luptă împotriva COVID-19.

Joi s-au înregistrat 867, miercuri 857, iar marţi 852 de decese de COVID-19, scrie digi24.

Moscova şi Sankt Petersburg sunt oraşele care au raportat cele mai multe decese în ultimele 24 de ore, cu 64 şi respectiv 55 de morţi.

De la începerea pandemiei, în Rusia au murit de COVID-19 208.142 de persoane, deşi se crede că numărul total al morţilor ar putea fi de trei ori mai mare.

Şi numărul contagierilor este în creştere după ce joi şi vineri s-au înregistrat 24.522 noi cazuri în 85 de regiuni ale ţării, cu 634 mai multe decât în ziua anterioară.

Este vorba de cel mai mare număr de contagieri înregistrat după 22 iulie, potrivit Agerpres.

Autorităţile atribuie această creştere a infecţiilor faptului că pandemia de COVID-19 coincide în prezent cu sezonul gripei şi cu răspândirea noii variante Delta, considerată mai agresivă.

Influenţează şi faptul că până în prezent au fost vaccinate cu schema completă 42,3 de milioane de persoane, la o populaţie de 146 de milioane de locuitori.

Finlanda s-a apucat să vaccineze nurcile
Articolul anterior
Pericol de catastrofă ecologică în Marea Neagră
Articolul următor