Nouă femei s-au implicat timp de 30 de ani într-o misiune secretă. Peste ani, totul a ieșit la iveală, iar familiile lor au rămas șocate

Nouă femei au reușit să impresioneze o lume întreagă cu faptele lor. Timp de 30 de ani, familiile și rudele lor nu au știut că ele au fac acte de caritate și că au ajutat zeci de familii. Acestea erau bune prietene din copilărie, așa că au decis să le aducă un strop de bucurie familiilor nevoiașe.

Cele nouă femei din Tennessee, Statele Unite ale Americii au ținut totul secret vreme de trei decenii. Acestea își începeau ziua la 4 dimineața, pentru a se asigura că familiile lor nu-și dau seama cu ce se ocupă, scrie redacția.ro.

Peste ani, când totul a ieșit la iveală, soții lor au rămas fără cuvinte. Cele nouă au devenit celebre și sunt cunoscute drept „Cele nouă mătuși”.

Chiar dacă nu au nicio legătură de sânge, acestea se consideră surori. Femeile au decis să facă aceste fapte după ce au cunoscut un cuplu care făcea mereu bine în comunitatea unde locuiau. Într-o zi, în timp ce jucau cărți, și-au amintit că persoana care le crescuse obișnuia să facă prăjituri și să le trimită familiilor care aveau pe cineva decedat. De fiecare dată când auzea că cineva a murit, femeia se apuca de făcut prăjituri pentru a-i consola pe cei în viață.

Banii cu care au început au fost cei pe care cele nouă prietene i-au economist spălând singure hainele familiei. În America există tradiția ca hainele să fie spălate la spălătorie, iar în acest fel, femeile au început să pună deoparte 400 de dolari pe lună fără ca soții lor să aibă habar. Cu banii strânși făceau acte de caritate, plăteau în secret facturile văduvelor, cumpărau haine și mâncare pentru copiii care aveau un singur părinte și făceau prăjituri pe care le trimiteau celor care aveau un deces în familie.

Una dintre surori a povestit că mergeau cu mașina prin cartierele mărginașe și căutam case fără lumină. De obicei, cele care nu aveau lumină, cel mai probabil le era tăiat curentul.

„Mergeam cu mașina prin cartierele mărginașe, căutam case unde nu era lumină, ceea ce însemna că li se tăiase curentul, apa, utilitățile. Apoi ne întorceam în aceeași noapte și le lăsam câte un mic pachet.”

După ce secretul lor a ieșit la iveală, soții au fost uimiți de gestul lor, iar unii chiar le-au însoțit în plimbările lor de găsire a celor nevoiași. În prezent, cele nouă mătuși au o afacere cu prăjituri prin care strâng fonduri pentru a-i ajuta pe cei săraci. Gestul lor a devenit un adevărat exemplu pentru întreaga comunitate.

Cât a costat petrecerea aniversară a lui Cătălin Botezatu? Designerul a împlinit 56 de ani și a sărbătorit cu vedetele și milionarii României

Cătălin Botezatu a împlinit 56 de ani și a marcat evenimentul printr-o petrecere faraonică, alături de cei mai importanți oameni din viața lui. Pe lângă nume mari din showbiz-ul românesc, de la eveniment nu avea cum să lipsească Loredana Groza, care a făcut show la petrecerea prietenului ei de ani de zile.

Cătălin Botezatu și-a sărbătorit ziua de naștere în stil grandios. Vineri seara, Bote a organizat o masă mare pentru prieteni, iar sâmbătă noapte a petrecut într-un un club de fițe din București.

Cătălin Botezatu a împlinit 56 de ani și a făcut petrecere de lux În exclusivitate pentru UNICA.RO, Cătălin Botezatu a dezvăluit că petrecerea nu l-a costat niciun ban. Chiar dacă a petrecut cu spuma României, creatorul de modă nu a scos nici leu din buzunar și s-a bucurat de cadoul primit.

„Petrecerea nu a costat pentru că am făcut-o în Oxya, la mine acasă cum ar veni. Melodia mea preferată pe care a cântat-o Loredana este „Bună seara, iubite!”. Bineînțeles că tot repertoriul Loredanei îmi place și o ador ca și interpretă, dar nu m-a costat nimic. Ea era oricum invitată și mi-a făcut o surpriză în acest sens.

Lumea s-a simțit bine, au fost oameni din toate domeniile posibile, fashion, artistic, politic, oameni cu foarte mulți bani, cu un statut social extraordinar. Nu știu pe cine să enumăr mai repede, au fost foarte mulți. Nu știu dacă era cineva care să nu fie cunoscut la nivel de România. Am fost cel mai fericit om de ziua mea!”, a declarat Cătălin Botezatu pentru Unica.ro. „Au fost cele mai multe vedete pe metru pătrat la o petrecere și la un eveniment” Designerul român a fost foarte încântat că cele mai importane persoane din viața lui au fost prezente la eveniment. Loredana Groza, Ana Maria Prodan, Denise Rifai, Raluca Bădulescu, Cristi Boureanu, milionarul Nicolae Badea și soția sa, Livia, sau Andreea Tonciu sunt doar o mică parte din vedetele autohtone prezente la petrecere.

„Au lipsit câteva persoane pentru că au lipsit din București. În schimb, au fost foarte multe care au venit mai devreme, și-au schimbat bilete de avion, din străinătate, din orașele din țară. Au fost toate vedetele posibile și imposibile, au fost cele mai multe vedete pe metru pătrat la o petrecere și la un eveniment”, a mai spus acesta. Loredana a făcut show la petrecerea lui Cătălin Botezatu Dezmățul adevărat a început în momentul în care a urcat pe scenă Loredana. Aceasta i-a cântat la ureche lui Bote melodia preferată, iar cei doi au fost protagoniștii unui moment incendiar. Lori și Bote s-au sărutat chiar pe scenă, în văzul tuturor. Momentul a fost surprins de Cristina Șișcanu și a fost urcat pe contul ei de Tik Tok.

Cel mai emoționant mesaj primit de Cătălin Botezatu de ziua lui Deși a petrecut de pomină alături de cei mai buni prieteni, Cătălin Botezatu spune că este mereu emoționat atunci când mama sa îl sună ca să îl felicite de ziua lui.

„Mama m-a sunat de două ori, dimineața și la 8 și un sfert seara. M-am născut într-o sâmbătă la 8 și un sfert seara și mi-a spus că se bucură, că și-a adus aminte cu emoție de acum 50 de ani când m-am născut. Din punctul meu de vedere, urările de la părinți sunt standard, legate de iubire și de tot ce este mai bun pe lumea asta”, a mai spus designerul. Cum a fost îmbrăcat Cătălin Botezatu la petrecere Și, ca de fiecare dată, designerul român s-a făcut remarcat printr-o ținută creație proprie, la care a asortat o pereche de ghete negre de la Valentino Garavani, care costă peste o mie de euro.

„Ținuta mea este o ținută făcută tot de mine. Este Vigo, by Cătălin Botezatu, asociată cu ghete din ultima colecție de la Valentino. Asta e ținuta pe care am purtat-o. Nu s-a întâmplat nimic special, lumea s-a simțit foarte bine și a fost extraordinar”, a mai spus Cătălin Botezatu. Cătălin Botezatu a lucrat în celebrele Ateliere Versace Și-a început cariera în modă ca manechin al casei de modă Venus, condusă de Zina Dumitrescu. În anul 1985, a primit, la Frankfurt, titlul de Cel mai bun manechin al anului în Europa. Potrivit Wikipedia, a urmat cursurile Institutului European de Modă din Milano, unde l-a avut ca profesor pe celebrul Gianni Versace, care și-a lăsat amprenta pe multe din viitoarele sale creații. Creatorul italian l-a ales să lucreze timp de șase luni în celebrele Ateliere Versace de la Milano. La scurt timp după reîntoarcerea în țară, Cătălin Botezatu și-a înființat propria casă de modă.

sursa: www.unica.ro

Vești bune pentru români! Se dublează valoarea voucherelor de Sărbători! Cine vor primi mai mulți bani zilele următoare

Vești bune pentru o anumită categorie de români! Dacă în ultimele luni din an toate s-au scumpit, de sărbători, autoritățile au grijă ca cei nevoiași să beneifcieze de sume mai mari de bani din partea statului. Se dublează valoarea voucherelor! Cine vor fi cei care vor primi mai mulți bani pe card zilele următoare.

Dacă inițial românii nevoiași ar fi urmat să primească de Sărbători 200 de lei, ei bine, Primăria Cluj-Napoca a decis să dubleze suma, astfel că, cei nevoiași vor primi 400 de lei, scrie româniatv.ro. Această sumă de bani va fi acordată persoanelor cu venituri reduse, și cu acest ajutor se pot cumpăra doar produse alimentare de strictă necesitate.

Se dublează valoarea voucherelor de Sărbători

Din cauza creșterilor de prețuri din ultimele luni, Primarul Emil Boc a precizat că a decis să mărească voucherele de la suma de 200 la 400 de lei, suplimentând și bugetul total destinat acestui proiect social.

”Avem nevoie de o suplimentare cu 300.000 de lei a bugetului pentru programul alimente. Am dublat valoarea acestui ajutor ca propunere, de la 200 la 400 de lei pentru clujenii cu venituri reduse și cred că este un gest corect, natural, în raport cu vremurile pe care le trăim, de a-i sprijini pe cei care o duc mai greu, să poată să își cumpere cele necesare traiului de zi cu zi, în condițiile creșterii prețurilor și a crizei energetice pe care o avem., a declarat primarul, scrie aceeași sursă menționată anterior.

De asemenea, Emil Boc a menționat că pentru cele 7190 de cereri eligibile depuse din aprilie până în 11 octombrie oamenilor le va fi trimisă diferența de 200 lei – pe aceleași carduri eliberate de Primărie și utilizate și în restul anului, iar pentru cele 507 de cereri eligibile depuse din 12 octombrie până în 31 octombrie cardurile vor fi alimentate direct cu suma de 400 lei.

Cine beneficiază de această sumă

De această sumă beneficiază: persoanele cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate; pensionarii, invalizii, veteranii, văduvele de război, persoanele deportate, prizonierii, persecutații politic, eroii martiri ai revoluției, orfanii, ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie; șomerii înregistrați (cu/fără indemnizație de șomaj) ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1.386 lei/membru de familie; beneficiarii de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei; victimele traficului de persoane; dar și victimele violenței domestice.

sursa: www.spynews.ro

Andreea Ibacka, soția lui Cabral primele declarații după ce a fost suspectă de cancer. Mărturii cutremurătoare

Andreea Ibacka a fost suspectă de cancer la sân. Soția lui Cabral a dezvăluit că, în urmă cu câțiva ani, a trecut prin cel mai greu moment din viața ei. Andreea Ibacka a trecut prin momente critice în urmă cu câțiva ani.

Soția lui Cabral a suferit o intervenție chirurgicală, după ce a fost suspectă de cancer mamar. Din fericire, biopsia i-a infirmat temerile. Andreea Ibacka, suspectă de cancer mamar: „Cel mai greu a fost să le dau vestea părinților” Frumoasa actrița a povestit că a fost suspectă de cancer mamar și că nu a știut cum să gestioneze situația. Cel mai greu, spune Andreea Ibacka, a fost să le dea părinților teribila veste.

„Acum câțiva ani am fost suspectă de cancer la sân, un moment greu de gestionat din punct de vedere emoțional. Și mi-a rămas clar în minte faptul că povara anunțatului părinților era la fel de mare ca șocul bolii în sine. Nu am mai vorbit public pe acest subiect, deși înăuntrul meu a fost furtună și aș fi simțit uneori nevoia să urlu”., a spus Andreea Ibacka pentru cei de la Fanatik.

„Biopsia a infirmat temerile” În ciuda veștii teribile, Andreea Ibacka este o norocoasă. În momentul în care a primit rezultatul biopsiei, actrița a putut răsufla liniștită deoarece medicii i-au infirmat temerile.

„Am avut norocul de a ajunge pe mâinile celor mai buni specialiști, m-am și operat (vreo 20 oameni mi-au fost alături la spital atunci când m-am trezit), iar biopsia a infirmat temerile. Sunt foarte norocoasă, iar de atunci am rămas cu un obicei excelent. Prevenția e nelipsită”, a mai spus actrița. Ce regrete are Andreea Ibacka Actrița a mai povestit celor de la Fanatik că îi pare tare rău pentru faptul că nu a petrecut mai mult timp alături de bunicii săi, mai ales în perioada în care aceștia erau în putere și ar fi putut călători împreună.

Cum se menține în formă Andreea Iar dacă vă întrebați cum se menține în formă frumoasa actriță, fiul său este cel care o ține în priză, dar și metabolisul cu care a fost înzestrată de la mama natură. „În mare măsură e meritul metabolismului meu. Altfel, programul și responsabilitățile nu-mi permit să stau locului, sunt tot timpul în mișcare. Chiar și noaptea, mai dansez cu fii-miu în brațe în speranța să-l readorm. Stânga unu, dreapta doi, dormi Tiago pe la noi, măi, șaidililililida! Nici excese nu prea fac, cred că tot din pricina programului ajung să țin fără să-mi propun fasting câte 12 – 16 ore.”, a mai spus actrița.

Andreea Ibacka se poate numi o femeie împlinită. Trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu Cabral de mai bine de 11 ani, alături de care are doi copii, o fiică, Namiko și un fiu pe nume Tiago. Pe plan profesional, actrița este angrenată în diferite proiecte de televiziune. Recent, ea a apărut în telenovela „Adela”, de la Antena 1. Cancerul la sân – care sunt simptomele Cancerul este una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial în acest moment. Potrivit OMS, numai în 2022, au murit aproximativ 685.000 de femei din cauza cancerului la sân. Atunci când vorbim despre cancerul la sân, este deosebit de importantă cunoașterea semnelor și a simptomelor care să orienteze femeile și să le determine să se prezinte la un examen de specialitate cât mai rapid, în timp util, înainte de extinderea bolii, crescând astfel considerabil șansele de vindecare.

sursa: www.unica.ro

Motivul pentru care cetățenii din Rusia se vaccinează în masă, în Serbia, cu serurile Pfizer şi AstraZeneca
Articolul anterior
Cabral a postat prima imagine emoționantă cu fiul său nou-născut
Articolul următor