Noua Zeelandă rămâne izolată până la finele anului

Noua Zeelandă își va menține granițele închise pentru călători internaționali până la sfârșitul anului.

Noua Zeelandă își va menține granițele închise pentru călători internaționali până la sfârșitul anului, a anunțat prim-ministrul ţării. Guvernul speră să evite, astfel, răspândirea mutației Delta a coronavirusului. Prim-ministrul Jacinda Ardern a declarat că „Noua Zeelandă nu este încă în situația de a se putea redeschide complet” și că frontierele sale vor rămâne închise până ce campania de vaccinare se va fi încheiat.

Campania de vaccinare din Noua Zeelandă a fost ceva mai lentă decât cea a altor țări dezvoltate, însă în ultima vreme începe să prindă viteză mai mare. În jur de 29% dintre neo-zeelandezi sunt vaccinați cu cel puțin o doză, iar 17% sunt vaccinați cu schema completă, potrivit replicamedia.md cu referire la digi24.

De la începutul pandemiei, Noua Zeelandă, țară cu o populație de 4,9 milioane de locuitori, a înregistrat 2.557 de infectări și 26 de decese. Joi nu au fost raportate cazuri, însă opt persoane întoarse recent în țară au fost testate pozitiv.

Noua Zeelandă a avut una dintre cele mai eficiente gestionări a pandemiei, până acum – și-a închis granițele timpuriu și a permis doar intrarea rezidenților și cetățenilor. Recent, țara și-a suspendat coridorul de călătorie cu Australia din cauza valului de infectări de acolo.

5 idei de afaceri în agricultură cu un buget redus
Articolul anterior
Scurgere de petrol pe o suprafaţă de 80 de km în Marea Neagră
Articolul următor