„În noul an de studii – fără corupţie”! Tinerii au organizat un flashmob împotriva corupţiei în educaţie

Astăzi, în Republica Moldova, în Grădina Publică Ştefan cel Mare şi Sfânt, lângă havuz, tinerii conștienți au organizat un flash mob împotriva corupţiei în educaţie cu mesajul „În noul an de studii – fără corupţie”.

separator
Voluntarii au vor fi susținuți de reprezentanţi ai Centrului Naţional Anticorupţie.

,,Sistemul educaţional trebuie să crească o generaţie liberă de corupţie, iar elevii, studenţii şi părinţii ar trebui să renunţe definitiv la plăţile informale, mită sau favoritism. Acesta este unul dintre mesajele pe care le-au transmis voluntarii anticorupţie în cadrul unui flash-mob de promovare a integrităţii în educaţie, care a fost organizat astăzi, la Chişinău. Activitatea a avut loc cu sprijinul proiectului „Lupta cu corupția prin consolidarea integrității în Republica Moldova”, implementat de PNUD în parteneriat cu Centrul Naţional Anticorupţie

Membrii reţelei voluntarilor anticorupţie, constituită de CNA şi PNUD, îşi propun să promoveze integritatea în educaţie. După eveniment, tinerii şi tinerele au discutat cu trecătorii despre prevenirea corupţiei şi au împărțit copiilor şi tinerilor materiale informative la acest subiect. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Lupta cu corupția prin consolidarea integrității în Republica Moldova”, implementat de PNUD în parteneriat cu Centrul Național Anticorupție și Oficiul Avocatului Poporului, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei. Grupul de voluntari anticorupţie a fost constituit în aprilie curent şi include 20 de tineri şi tinere de la diferite instituţii de învăţământ din ţară.

Cum sunt ,,reciclate” produsele după expirarea termenului de valabilitate. Dezvăluirile unui angajat
Articolul anterior
Creştinii ortodocşi de stil vechi sărbătoresc astăzi Naşterea Maicii Domnului
Articolul următor
Alte articole interesante