”Nu atingeți cablurile rupte sau căzute la pământ!” Atenționarea celor de la Premier Energy în contextul codului galben de vânt

„În contextul avertizării meteo de cod galben pentru zile de 27-28 martie, ce prevede schimbare bruscă a vremii, manifestată prin precipitații puternice în fază mixtă și intensificări ale vântului din direcție nord-estică în rafale de până la 15-23 m/s.

Premier Energy Distribution atrage atenția populației asupra importanței respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalațiile electrice.
– Ocoliți şi nu atingeți cabluri rupte şi căzute la pământ!
– Nu interveniți în instalațiilor electrice – aceste intenții se pot solda cu electrocutări.
– Supravegheați copii şi explicați-le regulile de securitate electrică şi consecințele încălcării lor”, anunță „Premier Energy”.

Oamenii sunt rugați să informeze operatorul de distribuție dacă au observat careva pericole la instalațiile electrice. Telefon – 022 43 11 11.

Meteorologii au emis, pentru seara de 27 și ziua de 28 martie, cod galben de schimbare bruscă a vremii cu precipitații puternice și vântîn rafale de până la 18-23 m/s”.

Avertizarea va fi valabilă până în această seară, la ora 18:00. 

Cum arată fiul Mădălinei Manole. Avea doar un an când mama lui a murit

Cum mai arată fiul Mădălinei Manole. Petru Mircea Jr avea doar un an când mama lui a murit.

Petru Mircea Jr avea doar un an când mama lui a murit

Mădălina Manole a fost găsită moartă pe 14 iulie 2010, de ziua ei de naștere. Micuțul ei fiu avea doar un an și o lună pe atunci. Cântăreața îndrăgită nu s-a putut bucura de copilul ei, nu l-a putut vedea cum face primii pași și cum crește, nu a putut avea bucuriile pe care multe mame le au, scrie redactia.ro.

Ulterior, Petru Mircea Jr a fost crescut de tatăl său, Petru Mircea. În 2018, instanța a hotărât că fiul Mădălinei Manole nu trebuie să stea numai cu Petru Mircea, ci și cu bunicii materni, însă la un an de la moartea Eugeniei Manole, mama cântăreței. Iar acum, băiatul are 13 ani. Din păcate, bunicul matern nu a petrecut timp cu el, se pare.

„La mulți ani, copil frumos! Pui mic, copilul Mădălinei, împlinește astăzi 13 ani! Puiul cel mic din fotografie s-a făcut măricel, este un băiețel frumos și, sper eu, isteț! Nu am de unde să știu cum arată fizic și cum gândește la vârsta lui pentru că nu l-am văzut de când mama lui l-a adus pe lume! La multi ani fericiți, copil frumos! La multi ani, pui mic! Acum ești un băiețel destul de mare, ai împlinit 13 ani, să fii sănătos, să crești mare, frumos, talentat și deștept ca mama ta!”, a scris Marian Manole pe rețelele de socializare pe 8 iunie 2022, potrivit a1.ro.

Potrivit a1.ro, imagini cu adolescentul au fost surprinse recent de paparazzi, care l-au pozat alături de tatăl lui în parcarea unui centru comercial. Tatăl îl ținea cu o mână pe după gât. În acea zi, băiatul era îmbrăcat cu niște pantaloni negri, tricou albastru și jachetă neagră.

Mădălina Manole s-a sinucis de ziua ei, când apropiaţii se pregăteau să o sărbătorească. Avea 43 de ani, un băiat de un an şi o lună, un soţ care o iubea, un album de lansat şi concerte de susţinut până lasfârşitul anului.

Cazul care a îngrozit călătorii unui zbor. Pilotul unui avion a fost „aspirat” în afara cabinei, după ce două geamuri s-au spart

Un avion al companiei British Airways, care efectua un zbor de la Birmingham la Malaga, a fost în centrul unui incident terifiant.

avion British Airways

Două dintre ferestrele cabinei s-au spart din cauza șuruburilor greșite care au fost folosite pentru a fi fixate, notează protv.ro, conform Daily Star.

După ce geamurile s-au spart, căpitanul Tim Lancaster a fost „aspirat” în afară. Din fericire pentru el, Nigel Odgen, un membru al echipajului, l-a prins de glezne și l-a ținut așa până când avionul a aterizat în siguranță.

Acesta a povestit că trupul lui Tim Lancaster a ajuns „peste partea superioară a aeronavei”, „în formă de U”, în jurul ferestrelor.

La un moment dat, Nigel Odgen a început să aibă degerături la mâini. Un al doilea însoțitor de bord, pe numele său John Heward, a sărit în ajutorul acestuia și l-a prins pe Tim Lancaster de centură.

Copilotul Alistair Atchison a preluat controlul avionului și le-a cerut colegilor săi să facă facă tot ceea ce pot pentru a nu-l pierde pe Tim Lancaster.

Alistair a coborât avionul la o altitudine la care echipajul și pasagerii au putut să respire. Apoi, el a început manevrele pentru o aterizare de urgență, în timp ce colegii săi îl țineau pe căpitan.

Din fericire, aeronava a aterizat în siguranță pe aeroportul din Southampton. Tim Lancaster, care prezenta fracturi și vânătăi, precum și degerături severe, a fost transportat la spital.

În mod miraculos, toți pasagerii aflați în avion au ajuns nevătămați la sol.

Potrivit unui raport al Secției pentru Investigarea Accidentelor Aeriene, un tehnician a folosit șuruburi greșite pentru a fixa geamurile avionului cu 27 de ore înainte de zbor.

La câteva săptămâni de la producerea incidentului, întregul echipaj și-a reluat activitatea. Căpitanul Tim Lancaster a efectuat primul zbor cinci luni mai târziu.

„Nu am avut timp să ne gândim la ceea ce se întâmplă. Trebuia doar să ne descurcăm și să rezolvăm problema asta. Instinctul și antrenamentul au fost cele care au preluat controlul”, a afirmat Nigel Layer.

Incidentul, care a avut loc în iunie 1990, a generat schimbări majore în industria aviatică. Specialiștii au adus îmbunătățiri designului cabinelor avioanelor și materialelor ferestrelor.

Medvedev propune „împărțirea liniștită” a Ucrainei pentru a fi ,,evitat un război nuclear”

Un nou război mondial este probabil, însă el nu este inevitabil, a declarat marţi vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, care a subliniat că o „împărţire liniştită” a Ucrainei este „mai bună” decât un război mondial şi a invocat în context „aspiraţii” în acest sens ale Poloniei, Ungariei şi României, informează TASS, potrivit Agerpres.

„Lumea este bolnavă şi, foarte probabil, se află în pragul unui nou război mondial. Este el inevitabil? Nu, nu este”, a spus Medvedev, susţinând un discurs în faţa participanţilor maratonului „Ştiinţa”.

Potrivit lui Medvedev, Rusia a fost „trasă în război, prin ciocnirea a două părţi ale unui singur popor”.

În opinia lui, perspectiva unui război nuclear nu doar că există, ci este în creştere. În acest context, el a calificat drept perfidie discuţiile despre agenda ecologistă, în condiţiile în care se pune problema supravieţuirii omenirii. „Încetaţi să mai suferiţi pentru că temperatura a crescut cu un grad într-un an sau într-o perioadă. (…) În opinia mea, asta este nimic faţă de perspectiva de a ne pomeni în epicentrul unei explozii cu o temperatură de 5.000 de kelvini, cu o viteză de 350 de metri pe secundă şi o presiune de 3.000 de kg pe metru pătrat, cu o radiaţie ionizantă şi impuls electromagnetic. O astfel de perspectivă există azi? Din păcate, da. Şi ea creşte în fiecare zi din motive cunoscute”, a spus Medvedev.

El a afirmat că este mai bună o „împărţire liniştită” a Ucrainei, decât statutul ei de membru în NATO sau un război mondial. „Lăcomia şi răutatea, ura, ambiţiile sunt mai puternice decât raţiunea şi gândirea sănătoasă. Polonia să-şi ia regiunile vestice ale Ucrainei, dar să spunem direct, şi Ungaria şi România visează de mai multe decenii”, a afirmat Medvedev.

Sportivii moldoveni obțin victorie după victorie! Cinci medalii de aur, câștigate la Campionatul European de Lupte corp la corp
Articolul anterior
Cazuri de râie în raionul Strășeni! Avertismentul epidemiologilor
Articolul următor