Nu au reușit să-și dezvolte imunitate. Trei medici din Rusia s-au infectat cu noul Coronavirus, deși au fost vaccinați

Trei medici din Altai s-au infectat cu coronavirus, deși au fost anterior vaccinați cu „Sputnik V”, noul vaccin elaborat de Rusia. Potrivit Ministerului rus al Sănătății, după vaccinare persoanele nu au reușit să-și dezvolte imunitate.

separator

„Vaccinul Sputnik V este format din două componente: după 21 de zile după prima injectare, pacientului i se administrează a doua. Pacientul este considerat vaccinat și protejat de infecție la trei săptămâni de la a doua injecție – în această perioadă are loc procesul de formare a imunității. Rezultatele pozitive la coronvirus în cazul persoanelor vaccinate sunt asociate, de regulă, cu faptul că nu s-a format imunitatea întrucât nu a trecut suficient timp de la momentul vaccinării”, a declarat asistentul ministrului rus al Sănătății, Alexei Kuznețov, potrivit TASS.

Kuznețov a cerut, de asemenea, cetățenilor care au fost vaccinați împotriva coronavirusului să respecte în continuare toate măsurile de protecție împotriva infecției în termen de trei săptămâni de la introducerea celei de-a doua componente a vaccinului.

„În Altai prima vaccinare a medicilor a avut loc în perioada 25-30 septembrie, dar s-au îmbolnăvit la 7-10 zile după aceasta”, rezultă dintr-un mesaj publicat pe site-ul Ministerului rus al Sănătății.

Potrivit sursei, doi medici dintre cei trei infectați au fost tratați și s-au întorsc la muncă. Al treilea se pregătește să părăsească spitalul, urmează ultimele verificări.

sursa: www.realitatea.md

În sectorul Botanica se deschide o grădiniță renovată, dotată cu mobilier nou și utilaje moderne
Articolul anterior
Două puncte de trecere a frontierei moldo-ucrainene își reiau activitatea
Articolul următor
Alte articole interesante