„Nu e război. E exterminare”. Lângă Kiev, ucrainenii trăiesc cu frica în sân. Nu mai ştiu unde să se ascundă, de teama bombardamentelor

Două săptămâni. Atât a trecut din ziua în care Rusia a declanșat invazia Ucrainei, iar în doar 14 zile viaţa multor ucraineni s-a schimbat radical. O femeie care şi-a abandonat marţi locuinţa de lângă Kiev povesteşte despre atmosfera de teroare din satul său, Nemishajeve. Yaroslava Kaminska crede că „ăsta nu e război. E exterminare”.

În localitatea Nemishajeve, de la marginea capitalei Kiev, oamenii s-au baricadat în case din primele zile ale războiului, încercând să se adăpostească de bombardamentele aramtei ruse. Yaroslava Kaminska a povestit pentru CNN că a rămas aici cu familia – soţul, părinţii şi bunica lui – crezând că nu vor ajunge în focul bătăliei. „Am fost extrem de naivi”, oftează ea, citată de observatornews.ro.

Ucrainenii nu mai ies din case. Trăiesc în beznă, fără electricitate, cu teama în suflet

De la începutul invaziei, pe 24 februarie, rezidenţii din Nemishajeve nu se mai îndepărtează de locuinţe. Sunt mult prea speriaţi. „Dacă ieşi din casă, trebuie să ai mereu grijă să stai astfel încât gloanţele să nu te poată lovi”, povesteşte ucraineanca. „Nu putem să mergem nici măcar pe strada vecină. Alergăm ascunşi pe după garduri, prin curţi, pe lângă ziduri. În propriul nostru sat, din ţara noastră”, adaugă Yaroslava Kaminska. Aceasta mai spune că localnicii îi numesc pe soldaţii ruşi „orci”, la fel ca personajele fantastice din „Stăpânul Inelelor”. Povesteşte că unii oameni au fost împuşcaţi, iar prezenţa tancurilor pe străzi nu mai surprinde pe nimeni. În plus, localitatea a rămas fără apă curentă, electricitate şi încălzire încă din data de 28 februarie. 

Din Ucraina scapă cine poate. „Nu e război. E exterminare”

Tensiunile au crescut simţitor şi în familie: „Am ţipat unii la alţii, am adus războiul în casă”. Marţi, au decis să fugă la fel ca mulţi alţi vecini. Dar nu au planuri de viitor pe termen lung. Speră să revină la viaţa lor obişnuită, dar optimismul a scăzut dramatic. „Ne-am luat doar pisica, nişte haine şi chitara”, adaugă femeia. „Nu am făcut baie de o săptămână, dar nici măcar nu m-am gândit la asta. Să supravieţuim e tot ce contează … Ştiu ce ne face Rusia. Ăsta nu e război. E exterminare”, crede Yaroslava Kaminska.

O polițistă s-a îmbrăcat în școlăriță ca să prindă un pedofil periculos. Flagrantul a fost oribil

O polițistă s-a îmbrăcat în școlăriță pentru a prinde în flagrant un pedofil periculos. După mai multe zile de pândă, perversul a atacat-o. Doar așa a reușit să-l bage după gratii, scrie stirileprotv.ro cu referire la Daily Star.

Danni Brooke a fost o polițistă care a lucrat în multe cazuri sub acoperire și a avut de-a face cu infractori periculoși. Ea și-a povestit experiențele într-un podcast, relatând și cum a îmbrăcat uniforma de școlăriță, pentru că doar așa putea să atragă în capcană un pedofil care nu fusese prins până atunci.

Danni Brooke a părăsit Poliția metropolitană din Londra în 2013, după aproximativ 10 ani de operațiuni sub acoperire, prin care a reușit să doboare prădători sexuali și traficanți de droguri.

A fost un tip care era vizat în peste 120 de infracțiuni. A început cu atingeri indecente, apoi faptele au devenit din ce în ce mai grave” a început fosta polițistă.

Danni a petrecut două săptămâni îmbrăcată ca o școlăriță, mergând pe străzi ca să-l atragă în capcană. Colegii ei încercaseră să-l prindă, dar de fiecare dată, individul scăpase, așa că au folosit-o pe ea ca momeală.

Mi-au dat o uniformă școlară și m-au întrebat: „Poți să te duci să o îmbraci?”

Și timp de două săptămâni am stat în această zonă unde credeam că ar putea să apară.” și-a amintit ea.

Inițial, se părea că operațiunea era un eșec, pentru că după două săptămâni de pândă nu a existat niciun semn de la făptaș. Lui Brooke i s-a spus chiar să renunțe și era pe punctul să se îndrepte spre casă, când a observat un bărbat care se strecura în spatele ei.

M-am întors și am văzut un tip cu o pălărie neagră închisă la culoare, cu o jachetă, toate hainele închise la culoare, care se strecura după colț. Așa că am început să merg și am auzit [pași] în spatele meu. Nici nu am apucat să mă întorc și el m-a apucat de gât, m-a tras pe podea și a ejaculat peste mine.”

În câteva secunde, alți polițiști, care așteptau ca bărbatul să își facă apariția, au sărit pe el și l-au reținut, iar curajoasa polițistă a reușit chiar să filmeze agresiunea.

Aveam o cameră de filmat în rucsac și [l-am] surprins desfăcându-și pantalonii, masturbându-se până ce a pus mâna pe mine și a ejaculat.”

Perversul a ajuns la închisoare, iar victimele sale au primit, în sfârșit, dreptatea pe care o meritau.

Primisem o scrisoare de la [una dintre mamele victimelor]. Mi-a scris o scrisoare de mulțumire în care îmi spunea că fiica ei nu mai lua somnifere” și-a mai amintit polițista.

Maia Sandu: ”Este aproape ziua în care drapelul nostru va fi în rândul celor ale statelor Uniunii Europene”

Republica Moldova sărbătorește, joi, 27 aprilie, Ziua Drapelului de stat. Cu această ocazie, președintele Maia Sandu că țara sa ”este Europa” și că poporul își dorește să trăiască în democraţie şi bunăstare.

”Drapelul Republicii Moldova – celebrat în fiecare an la 27 aprilie – ne uneşte prin sentimentul de mândrie de a ne fi născut pe acest pământ. Cu mândrie l-au cântat oamenii noştri de cultură. Cu mândrie l-au purtat înaintaşii noştri când luptau pentru libertate, suveranitate şi independenţă. Să porţi tricolorul era un act de mare curaj şi mândrie naţională. Tot cu mândrie, sub drapelul Republicii Moldova, campionii noştri cuceresc lumea”, a transmis Maia Sandu, potrivit News.ro.

”Să păstrăm unitatea pentru ca Moldova să devină un partener egal în familia ţărilor europene libere. Moldova este Europa – suntem un popor paşnic şi vrem să trăim la noi acasă în democraţie şi bunăstare. Este aproape ziua în care drapelul nostru va fi în rândul drapelelor statelor Uniunii Europene”, a mai spus președinta Republicii Moldova.

Caz șocant la Grigoriopol! O fetiță de 4 ani a ajuns la spital după ce a căzut de la înălțime și s-a lovit cu capul de trotuar

Potrivit așa-zisului minister de Interne din regiunea transnistreană, copila s-ar fi plimbat cu un prieten și mama acestuia, fiind însoțită de bunica sa, pe o stradă dintr-o localitate din Grigoriopol, scrie unimedia.info.

„Întorcându-se deja acasă, cei doi copii au alergat până în pragul clădirii administrației satului. Acolo, fetița s-a urcat pe balustradă, a pierdut echilibrul și a căzut de la o înălțime de 1,5 metri. Copila s-a lovit cu capul de trotuar.

Ulterior, fetița de 4 ani a fost transpotată la spital, unde a fost internată în secția de terapie intensivă, fiind diagnosticată cu leziune cranio-cerebrală închisă și contuzie cerebrală.

La moment, starea ei este apreciată de medici ca satisfăcătoare. Copila a fost transferată în secția de chirurgie, iar în curând va fi externată”, se arată în comunicat.

Sancțiuni cu consecințe dure! Este posibilă o criză de produse de înfrumusețare, colagen și botox pe piața din Rusia
Articolul anterior
Din 11 martie, Rusia s-ar putea deconecta complet de la internetul global
Articolul următor