Numărul cazurilor noi de infectare cu SARS-CoV-2 din China s-a dublat

Autoritățile sanitare din China au raportat în data de 9 ianuarie 69 de cazuri de COVID-19, în timp ce cu o zi înainte numărul acestora era de 33.

Drept urmare, o noua regulă privind deplasările cu taxiul se aplică după ce sâmbătă a fost identificat la Beijing un şofer al unei firme de ride-hailing care era purtător asimptomatic al noului coronavirus.

Restricțiile de circulație au fost înăsprite în China, după ce numărul zilnic al cazurilor de COVID-19 s-a dublat în această țară. În capitală, pasagerii trebuie să scaneze un cod de sănătate înainte de a se putea urca în taxi sau în maşinile firmelor de ride-hailing, relatează Agerpres.

Astfel, din data de 1 ianuarie și până acum, 96 de şoferi care operează prin aplicaţia de ride-hailing Didi au fost amendaţi în total cu 1 milion de yuani (154.440 de dolari) pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, cum ar fi purtarea măştii de protecţie.

De la debutul pandemiei, China continentală a raportat în total 87.433 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, cu 4.634 decese asociate.

Biserica Ortodoxă Română se implică în campania de vaccinare anti-Covid. Va distribui broșuri cu informații despre vaccin în eparhii
Articolul anterior
Ultimul mesaj lăsat de o femeie din avionul care s-a prăbușit în Indonezia
Articolul următor
Alte articole interesante