Numărul infectaților, în scădere. Două secții Covid se închid în Moldova

În timp ce mai multe țări europene anunță înăsprirea restricțiilor și își închid hotarele, în Moldova încep să fie închise secțiile în care erau tratați pacienții infectați cu noul tip de coronavirus, deoarece în unele regiuni cazurile sunt în scădere.

Astfel, începând de ieri, nu mai activează o secție a spitalului din Ialoveni, în timp ce alta urmează să fie dezactivată imediat ce va fi externat ultimul pacient, transmite Tv8.md

Și la Căușeni a fost închisă secția de triaj covid. Se întâmplă din cauza că numărul pacienților a scăzut mult, în ultimul timp, spun responsabilii de la Ministerul Sănătății.

De azi înainte, toți pacienții cu noul tip de coronavirus din Ialoveni vor fi transferați în instituțiile din Chișinău, întrucât spitalul raional este scos de pe lista celor care tratează Covid-19. Aici, în total, au fost pregătite 62 de paturi pentru bolnavi, în două secții diferite.

Astăzi, însă, aici mai rămân doar 11 oameni, care așteaptă să fie externați. Astfel, întreținerea a două secții întregi nu ar mai fi rentabilă, întrucât instituția beneficiază de suport financiar în funcție de numărul de cazuri tratate, spun responsabilii.

O copilă minoră, drogată și obligată să presteze servicii sexuale în Chișinău. Doi indivizi, reținuți
Articolul anterior
Șapte polițiști din Cahul, reținuți pentru abuz în serviciu și corupere pasivă
Articolul următor
Alte articole interesante