Numărul real al persoanelor infectate cu Covid-19 este de 6 ori mai mare decât cifrele raportate oficial

Oamenii de știință de la Universitatea Națională Australiană din Canberra (ANU) consideră că numărul real de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 la nivel mondial este de șase ori mai mare decât spun statisticile oficiale.

separator

Cercetătorii au vorbit despre descoperirile lor, joi, după ce au publicat un articol corespunzător în revista științifică britanică Royal Society Open Science, relatează tass.ru.

Potrivit oamenilor de știință, numărul global de persoane infectate în realitate este de aproximativ șase ori mai mare decât cel indicat în cifrele oficiale.

„Numărul persoanelor infectate cu coronavirusul care cauzează COVID-19 în Marea Britanie, Franța și Belgia este mult mai mare decât statisticile oficiale. În Italia, analiza arată că numărul infecțiilor este de 17 ori mai mare decât raportat. Chiar și în Australia, care arată una dintre cei mai buni indicatori din lume, de fapt, sunt de cinci ori mai mulți infectați decât indicați în informațiile Ministerului Sănătății „, notează oamenii de știință ANU.

În articolul lor, oamenii de știință se bazează și pe datele colegilor lor de la Universitatea din Melbourne, care indică faptul că în primele 15 țări ale lumii, „creșterea medie a numărului de infectați din martie până în august a fost de 6,2 ori mai mare decât cea raportată”.

„Am constatat că adevăratul număr de persoane infectate cu coronavirus este mult mai mare decât numărul de cazuri confirmate în multe țări și acest lucru are implicații importante atât pentru controlul bolii, cât și pentru prezicerea răspândirii virusului. Analiza noastră, în special, a arătat că mai mult de 5,4 milioane de oameni din Marea Britanie – 8% din populație – au fost infectați cu coronavirus (conform datelor oficiale, 1,43 milioane de persoane infectate cu coronavirus au fost înregistrate în țară începând cu 18 noiembrie – TASS) „, a declarat autorul studiului, profesorul Quentin Grafton.

Cercetătorii au studiat datele a 800 de milioane de oameni – rezidenți din 11 țări europene, precum și Australia, Canada, Coreea de Sud și Statele Unite.

„Simulările noastre arată că, de exemplu, în Australia, numărul efectiv de persoane infectate la sfârșitul lunii august a fost de cinci ori mai mare decât cifra oficială de 25,7 mii de persoane și cel mai probabil s-a apropiat de 130 de mii. Acest lucru este mult mai mult decât confirmat oficial cifre, iar acest lucru oferă motive să ne gândim la modul în care ne confruntăm cu pandemia într-un sens larg „, – a explicat profesorul.

La efectuarea studiului, studiul a folosit metoda analizei retrospective. „Pentru a pune cuvintele simple, am analizat statisticile numărului de oameni care au murit din cauza COVID-19 într-o anumită țară și apoi am numărat în jos pentru a vedea câte persoane au trebuit să fie infectate pentru a atinge această rată a mortalității. Această metodă ne permite să estimăm rata reală de infecție peste tot unde există date fiabile cu privire la numărul deceselor „, a declarat Stephen Phipps de la Ikigai Research.

Numărul de cazuri confirmate de infecție cu noul coronavirus în lume a depășit 55,32 milioane, o creștere de peste 536 mii în 24 de ore. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), numărul deceselor a crescut cu peste 9,2 mii, depășind 1,33 peste 45% din cazurile de infecție apar în Regiunea Europeană (244 710), pe locul doi – America de Nord și de Sud (195 663), locul 3  – Asia de Sud-Est (47 152). Majoritatea celor infectați sunt înregistrați în Statele Unite – 11.085.184, Rusia se află pe locul cinci, înregistrând 1.991.998 de infectați, iar Australia se află pe locul 96 al listei.

Cum arată scuarul din strada Kiev redeschis după renovare
Articolul anterior
Ion Chicu: Sistemul medical va fi la limită în câteva săptămâni
Articolul următor
Alte articole interesante