O actriță de la Hollywood a ajuns piele și os pentru rolul din noul său film!

Se întâmplă deseori ca vedetele să ajungă în situația să accepte diverse provocări de dragul celebrității: a câștiga sau a pierde mai multe kilograme pentru un rol se pare că e un lucru firesc la Hollywood. Totuși, o actriță și-a dus visul la extrem, aceasta a reușit să slăbească atât de drastic încât să joace perfect rolul unei adolescente anorexice din ultimul său film.

separator
lily-collins

Momentul este cu atât mai spectaculos cu cât reprezintă în mare parte un episod real din viața actriței Lily Collins, care, în adolescență, a suferit de tulburări alimentare.

”Faci asta pentru un rol, însă câteodată se aseamănă atât de mult cu viața ta. Mâncam tot felul de junk food ca mai apoi să vomit, ceea ce a dus la căderea părului și la casarea unghiilor, mă înfometam uneori”, a povestit actrița despre perioada în care a fost chiar ea victima acestei boli necruțătoare.

Actrița a slăbit peste 10 kg și a povestit că i-a fost greu să accepte rolul, deoarece exista oricând riscul de a aluneca pe pantă și de a ajunge acolo unde era acum câțiva ani, când se lupta cu tulburarea alimentară. Totuși, aceasta și-a dus rolul până la capăt.lily-collins-to-the-bone-1024x576

,,Am avut o armată de oameni lângă mine, nutriționiști, eram responsabilă de ceea ce fac, mergeam la control destul de des”, a relatat ea.

Imaginea actriței din filmul ”To the Bone” este însă una tulburătoare, dat fiind faptul că aceasta ajunsese să cântărească în jur de 40 de kilograme, de la 52- 53 de kilograme cât avea în mod normal, la o înălțime de 1,65.CANNES, FRANCE - MAY 19: Actress Lily Collins attends the "Okja" photocall during the 70th annual Cannes Film Festival at Palais des Festivals on May 19, 2017 in Cannes, France. (Photo by Andreas Rentz/Getty Images)

sursa

Eveniment plin de aventuri și istorie la Chișinău

Sâmbătă Legiunea Romană și geto-dacii au luat cu asalt Capitala, pregătindu-se pentru evenimentul anului: Festivalul Antic „Dacia Liberă”.

Cu toții erau nerăbdători să ajungă la destinație, la festivalul care va avea loc în perioada 3-4 iunie, în Orheiul Vechi.

Participanții vor fi martorii unui eveniment istoric grandios. Bătălii între romani și daci, dansuri străvechi, jocuri de societate romane, forjare de săbii și batere de monede, rituri antice, muzică autentică, film tematic – acestea sunt doar câteva dintre activitățile care vor fi organizate în cadrul festivalului. Copiii vor fi încântați de activități și ateliere interactive, unde vor avea ocazia să învețe mai multe despre istoria țării lor. Iar dacii și romanii vor fi cei care vor transforma istoria într-un adevărat spectacol din care fiecare va putea face parte.

Pentru cei care vor să simtă cu adevărat atmosfera vremurilor antice, vor putea înnopta într-o tabără de corturi alături de castra romană, simțind astfel autenticitatea și originalitatea evenimentului.

Festivalul „Dacia Liberă” cu siguranță va fi un eveniment memorabil, plin de emoții, pe care trebuie să-l experimenteze fiecare cel puțin o dată în viață.

Marina Tauber se plânge că autoritățile au făcut totul pentru a o împiedica să se implice în alegerile din Găgăuzia, protestul din 7 mai și manifestația din PMAN

Procurorul și judecătorul participă la jocurile murdare ale Maiei Sandu și PAS. Așa a calificat deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, decizia din această seară a Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, de a o plasa în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Politicianul este convins că, prin asta, guvernarea vrea să o țină departe de procesele politice, scrie realitatea.md.

„Din nou, au făcut totul pentru a mă împiedica să mă implic în alegerile din Găgăuzia, să particip la protestul din 7 mai, la manifestația din 21 mai și, în general, să fiu inactivă politic și să nu pot spune adevărul. Vreau să mă adresez către președintele nostru, Ilan Șor, către echipa noastră, către voi toți, să vă mulțumesc pentru sprijin – pentru mine asta este foarte important. Este foarte greu de suportat asta. Știți că, pentru fiecare om, ziua de naștere este specială. Pe mine m-au reținut ieri, aproape că m-au scos din avion. Spuneți-mi, vă rog, ce oameni fug din țară și anunță despre asta prin live și prin notificarea tuturor instanțelor? Este pur și simplu o dorință de a exercita presiuni asupra mea, de a mă opri, este o luptă politică”, a subliniat Marina Tauber.

Ea a îndemnat populația autonomiei găgăuze să nu se lase influențată de aceste acțiuni ale guvernării.

„Îi doresc echipei noastre să rămână puternică, îi urez succese candidatului nostru, Evghenia Guțul, și sunt gata să rămân în arest nu doar acasă, ci și în Penitenciarul Nr. 13 și oriunde, doar pentru a continua lupta pentru adevăr. Acum, oamenii din Găgăuzia văd prețul luptei noastre și este important să aprecieze la nivelul cuvenit candidatul și echipa noastră. Anticipate! Demisia Maiei Sandu, Guvernului și Parlamentului PAS! Maia Sandu, Veronica Dragalin și toți cei care participă la genocidul împotriva poporului trebuie încătușați și băgați la pușcărie”, a subliniat Marina Tauber.

Ziua Mondială a Libertății Presei! Salt uimitor pentru Moldova la acest capitol

Anual, la data de 3 mai, în întreaga lume este marcată Ziua Mondială a Libertăţii Presei, proclamată de către Adunarea Generală a ONU în anul 1993, în urma unei recomandări adoptate în cadrul celei de-a XXVI-a sesiuni a Conferinţei Generale a UNESCO, din anul 1991.

Ziua mondială a libertăţii presei a fost instituită pentru a atrage atenţia întregii lumi asupra importanţei şi obligaţiei respectării libertăţii de exprimare, aşa cum sunt ele stabilite în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, care, la articolul 19 arată că: „Orice om are dreptul la libertatea opiniilor şi exprimării; acest drept include libertatea de a avea opinii fără imixtiune din afară, precum şi libertatea de a căuta, de a primi şi de a răspândi informaţii şi idei prin orice mijloace şi independent de frontierele de stat”.

Cu ocazia acestei zile, UNESCO oferă premiul Guillermo Cano unei persoane, organizaţii sau instituţii care a adus o contribuţie excepţională la apărarea şi promovarea libertăţii presei oriunde în lume, în special în zonele cu un grad ridicat de pericol. Distincţia a fost acordată pentru prima oară în anul 1997 şi poartă numele lui Guillermo Cano Isaza, un jurnalist columbian care a fost asasinat chiar în faţa clădirii ziarului la care lucra, El Espectador din Bogotá, la 17 decembrie 1986, pentru că deranjase cu anchetele sale marii comercianţi de droguri din Columbia.

Ziua Mondială a Libertăţii Presei prilejuieşte ocazia de a informa cetăţenii asupra cazurilor de încălcare a libertăţii presei – un moment de reamintire a faptului că în zeci de ţări ale lumii publicaţiile sunt cenzurate, persecutate, suspendate sau închise, iar jurnaliştii, editorii şi publiciştii sunt hărţuiţi, atacaţi, arestaţi şi chiar ucişi. Această zi este un prilej pentru a încuraja şi dezvolta iniţiative în favoarea libertăţii de expresie şi de a consolida statutul libertăţii de expresie în întreaga lume, este o oportunitate pentru a reaminti guvernelor din întreaga lume nevoia de a-şi respecta angajamentele privind libertatea presei şi o zi de reflecţie în rândul profesioniştilor din media asupra implicaţiilor libertăţii de expresie şi a eticii profesionale.

În 2023, Republica Moldova a urcat pe locul 28 în clasamentul libertății presei, depășind state europene ca Austria, Belgia, Spania. Datele au fost prezentate în raportul organizației Reporteri fără Frontieră, publicat astăzi, 3 mai, de Ziua Mondială a Libertății Presei, transmite Radio Chișinău.

În 2022, R. Moldova conform aceluiași raport se afla pe locul 40, iar în 2021,pe locul 89.

În capul listei se află Norvegia, Irlanda, Danemarca, Suedia, Finlanda. Ultimele poziții în acest clasament îl ocupă Coreea de Nord, China, Vietnam, Iran.

România în acest an s-a clasat pe locul 53, Ucraina – 79.

Belarus ocupă locul 157, iar Rusia în clasamentul libertății presei ocupă locul 164.

Republica Moldova a fost inclusă în acest clasament pentru prima dat în anul 2003 și se situa pe locul 94.

Punctajul acordat se bazează pe definiția libertății presei formulată de organizația Reporters Without Borders (Reporteri fără frontieră) și de experții săi. La acordarea scorului sunt analizați un șir de factori: contextul politic, cadrul legal, contextul economic și sociocultural, precum și siguranța jurnaliștilor din fiecare țară. 

Doliu în lumea cinematografiei! S-a stins din viață o mare actriță
Articolul anterior
Tragic! Un copil în vârstă de doar 10 ani s-a înecat în râul Nistru
Articolul următor