O adolescentă din SUA, obligată să plătească 150.000$ familiei bărbatului care a violat-o. Tânăra l-a ucis cu 30 de lovituri de cuțit

O adolescentă care a fost victimă a traficului de persoane, acuzată iniţial de crimă de gradul I, după ce a înjunghiat mortal bărbatul care a violat-o, a fost condamnată marţi de un tribunal din Iowa la cinci ani de supraveghere atentă şi a fost condamnată să plătească 150.000 de dolari despăgubiri familiei bărbatului.

Pieper Lewis, în vârstă de 17 ani, a pledat vinovată pentru omor din culpă şi vătămare intenţionată pentru uciderea în iunie 2020 a lui Zachary Brooks, în vârstă de 37 de ani, din Des Moines. Ambele acuzaţii se soldează cu pedepse de până la 10 ani de închisoare.

Judecătorul districtului Polk County, David M Porter, a amânat marţi pedepsele cu închisoarea, ceea ce înseamnă că, dacă Lewis încalcă liberarea condiţioantă, ar putea fi trimisă la închisoare pentru a executa pedeapsa de 20 de ani.

În ceea ce priveşte obligaţia de a plăti despăgubiri violatorului ei, ”această instanţă nu are nicio altă opţiune”, a spus Porter, fiind obligatorie în conformitate cu legea din Iowa.

Lewis avea 15 ani când l-a înjunghiat pe Brooks de mai mult de 30 de ori într-un apartament din Des Moines. Oficialii au spus că Lewis încerca să scape de viaţa abuzivă trăită alături de mama ei adoptivă şi dormea pe holurile unui bloc din Des Moines când un bărbat de 28 de ani a racolat-o pentru a o supune traficului de persoane, scrie News.ro.

Lewis a spus că unul dintre acei bărbaţi era Brooks şi că a violat-o de mai multe ori în săptămânile dinaintea morţii sale. Ea a povestit că bărbatul a ameninţat-o cu un cuţit să meargă cu el în apartamentul lui pentru a întreţine relaţii sexuale. Ea le-a mărturisit oficialilor că, după ce Brooks a violat-o din nou, a luat un cuţit de pe o noptieră şi l-a înjunghiat într-un acces de furie.

Poliţia şi procurorii nu au contestat faptul că Lewis a fost agresată sexual şi supusă traficului de persoane, dar au susţinut că Brooks dormea în momentul în care a fost înjunghiat şi nu reprezinta un pericol imediat pentru Lewis.

„Sunt o supraviețuitoare”

Lewis, care şi-a luat diploma de bacalaureat în timpul detenţiei pentru minori, a recunoscut într-o declaraţie înainte de condamnare că s-a luptat cu structura detenţiei sale, inclusiv că ”a fost tratată ca o sticlă fragilă” sau nu că i-a fost permis să comunice cu prieteni sau familia.

”Spiritul meu a fost ars, dar încă străluceşte prin flăcări… Sunt o supravieţuitoare”, a declarat ea.

Procurorii au contestat faptul că Lewis se numeşte victimă în acest caz şi au spus că nu şi-a asumat responsabilitatea pentru că l-a înjunghiat pe Brooks şi ”i-a lăsat copiii fără tată”.

”Karl Schilling, de la Organizaţia Iowa pentru Asistenţă acordată Victimelor, a declarat că un proiect de lege menit să creeze portul sigur (”safe harbor) pentru victimele traficului a fost blocat de către Senat din cauza îngrijorărilor grupurilor de aplicare a legii în ceea ce priveşte spectrul prea larg.

Iowa are o lege de apărare afirmativă care oferă o anumită marjă de libertate victimelor infracţiunii dacă victima a comis încălcarea ”fiind constrânsă, sub ameninţarea că ar putea fi rănită grav, sub condiţia ca inculpatul să creadă în mod rezonabil că o astfel de vătămare este iminentă”.

Procurorii au susţinut marţi că Lewis a renunţat la această apărare afirmativă atunci când a pledat vinovată de omor din culpă şi vătămare intenţionată.

FOTO! Unde s-a ascuns Putin. Imagini cu palatul în care a fugit de ochii lumii și de unde dă ordine

În timp ce Rusia este un câmp de luptă între armată și familiile tinerilor chemați la mobilizare, Vladimir Putin stă ascuns de ochii lumii. Nu este la Kremlin, așa cum ar fi de așteptat, ci într-un palat uriaș unde se odihnește, potrivit presei internaționale, scrie digi24.ro.

Despre proprietatea unde stă ascuns Vladimir Putin sunt foarte puține informații publice. Există doar câteva fotografii care arată o clădire uriașă, pe care presa străină a numit-o palat, cu multe dormitoare cu o curte imensă. Casa se află la jumătatea distanței dintre Moscova și Sankt Petersburg, pe malul Lacului Valdai. Clădirea este definiția luxului. Dispune de un spa cu trei etaje, piscină, precum și un salon de înfrumusețare personal.

Potrivit Fundației Anticorupție, înființată de activistul rus Alexei Navalnîi, casa aceasta este locul favorit al lui Putin. Din alte informații furnizate publicului de aceeași sursă, se pare că locuința de lux nu este deținută în totalitate de președintele Rusiei, ci parțial ar fi și pe numele miliardarului Iuri Covalciuc, cunoscut drept bancherul personal al lui Putin.

O jurnalistă independentă, Farida Rustamova, susține că a aflat că Vladimir Putin intenționează să petreacă aici mai multe zile și că ar fi preînregistrat mai multe videoclipuri care vor fi lansate public. Încearcă în acest fel președintele Rusiei să mascheze lipsa din fața publicului.

Aceeași sursă spune că președintele și-a odihnit „trupul și sufletul” la complexul de lux.

Rusia l-a expulzat pe consulul Japoniei la Vladivostok. Ce informații ”secrete” ar fi divulgat diplomatul

Agenția de securitate a Rusiei (FSB) a anunțat luni, 26 septembrie, că a reținut un consul japonez în orașul-port Vladivostok, pentru presupus spionaj și i-a ordonat să părăsească țara, au declarat agențiile de presă ruse, scrie ziare.com.

FSB a declarat că consulul a fost declarat persona non grata după ce a fost prins „în flagrant” primind informații secrete despre efectul sancțiunilor occidentale asupra situației economice din Extremul Orient al Rusiei.

Agenții ruși spun că informațiile clasificate, care priveau și cooperarea Rusiei cu o țară din Asia-Pacific fără nume, au fost obținute în schimbul unei „recompense monetare”.

Rusia a protestat în fața Japoniei, au declarat agențiile citate de FSB. Nu a existat nicio reacție imediată de la Tokyo.

”Bucătarul lui Putin” recunoaște, în premieră, că a fondat grupul de mercenari Wagner, care de mai mulți ani pune în practică planurile Kremlinului

Un om de afaceri apropiat de Kremlin, Evgheni Prigojin, a admis luni că a fondat, în 2014, grupul paramilitar Wagner pentru a lupta în Ucraina şi a recunoscut prezenţa lui în special în Africa, Orientul Mijlociu şi America Latină, transmite agenţia Reuters, citată de Agerpres.

Într-o postare pe reţelele sociale ale companiei sale Concord, Prigojin a spus că a fondat grupul paramilitar în scopul trimiterii de combatanţi competenţi în regiunea ucraineană Donbas, în 2014.

„La acel moment, 1 mai 2014, a luat naştere un grup de patrioţi care şi-a luat numele Grupul tactic al batalionului Wagner”, a afirmat omul de afaceri într-un comunicat.

Grupul Wagner este suspectat de mai mulţi ani că pune în practică planurile Kremlinului în diferite teatre de operaţiuni, ceea ce Moscova a dezminţit constant.

Evgheni Prigojin este acuzat de numeroase puteri occidentale şi de media ruse de finanţarea grupului Wagner, ai cărui combatanţi au fost văzuţi mai ales în Siria, Libia, Ucraina şi Republica Centrafricană.

Evgheni Prigojin este pe lista de sancțiuni a statelor occidentale

În luna iulie mercenarii Wagner au început să facă recrutări în penitenciarele din Rusia și să caute voluntari pentru războiul din Ucraina în țările din Asia Centrală în contextul pierderilor ridicate suferite de forțele armate ale Moscovei în cursul „operațiunii militare speciale” pe care Vladimir Putin a declanșat-o pe 24 februarie.

Kremlinul a respins întotdeauna că are legături cu grupări paramilitare.

Supranumit „bucătarul lui Putin” din cauza faptului că firme ale sale se ocupă de catering pentru Kremlin, Prigojin a fost vizat de primul pachet de sancțiuni anunțat de UE pe 23 februarie ca răspuns față de invazia Ucrainei.

Relatări despre faptul că acesta a început să efectueze personal vizite în penitenciarele din Rusia pentru a recruta criminali și infractori au apărut încă din luna august, dar aceasta este pentru prima dată când Prigojin recunoaște că este fondatorul grupui de mercenari Wagner.

sursa: www.hotnews.ro

Zelenski a ridicat steagul ucrainean în orașul eliberat Izium
Articolul anterior
Tauber a fost eliberată din penitenciar! Primele declarații după 54 de zile petrecute după gratii: ”Nu îmi vine să cred”
Articolul următor