O adolescentă dintr-un centru de plasament a fost bătută şi umilită de colege

Caz şocant în Paşcani, România. O adolecentă în vârstă de 14 ani a trecut prin clipe de coșmar într-un centru de plasament din Pașcani, județul Iași. Copila a fost umilită și bătută de către două colege de cameră.

Cazul revoltător al adolescentei a îngrozti lumea. Tânăra a fost filmată în timp ce două colege o lovesc și o umilesc fără milă. Copila provine dintr-o familie dezorganizată cu un tată alcoolic.

Scenele îngrozitoare la care a fost supusă adolescenta, se pare că au pornit de la un băiat. În momentul incidentului îngrijitoarea care trebuia să le supravegheze se ocupa de cutățenie, moment potrivit pentru ca iadul să se dezlănțuie.

În imaginile filmate cu telefonul mobil, se vede cum fata de 14 ani este lovită cu brutalitate de alte 2 adolescente, cel mai probabil colege de cameră.

Adolescenta provine dintr-o familie dezorganizată, iar tatăl fetiței este alcoolic:

”O cunosc de când era, de când a născut-o mama ei, provine dintr-o familie amărâtă, tatăl fetiţei este un beţiv. A fost bătută mama ei mereu, ea la fel, alungate mereu.

Ea a fugit de acasă, de multe ori. După aia a intervenit Asistenta Socială, a luat-o la casa de copii. Strigătul lui Miru este de ajutor, cum Dumnezeu sfântu şi întrebarea mea, că sunt şocată, cum Dumnezeu sfântu să poţi să baţi un copil în halul ăsta?”, a povestit o cunoștință a victimei.

Imaginil șocante au ajuns pe mâna autorităților și au recunoscut-o pe tănăra de 16 ani care a comis agresiunea ca fiind o ”veche cunoștință” a celor de la Protecția Copiilor. Adolescenta nu este la prima abatere de acest fel:

Tiberiu Bântaș, purtător de cuvânt DGASPC Iași: ”Are grave tulburări de comportament, a avut mai multe internări la Socola, este în evidenţele psihiatrice. Și la şcolă am avut reclamaţii din partea dirigintelui şi directorului şcolii, că deranjează orele şi nu îşi pot desfăşura activitatea didactică, a mai părăsit, fără permisiune, centrul de careva ori”.

Potrivit legii, adolescenta poate răspunde penal pentru faptele sale deoarece are vârsta de 16 ani. Tânăra s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe:

”Poliţiştii au întocmit un dosar penal în care continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violențe”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt IPJ Iași, scrie cancan.ro.

Momente tensionate şi panică în cadrul emisiunii „Căsătoriţi pe nevăzute”. Miresei i s-a făcut rău după ceremonie
Articolul anterior
SA ,,Moldovagaz” îndeamnă cetățenii să reducă consumul de gaze
Articolul următor