O artistă din Moldova a luptat timp 3 de săptămâni cu Coronavirusul. Ce spune despre boală?

Dacă pentru unii Covid-19 evoluează ca o simplă răceală, pentru alții diagnosticul este un calvar. Artista moldoveancă Ellina Rudenco a înregistrat o piesă cu soțul și copiii chiar la începutul pandemiei. A tratat situaţia cu multă seriozitate și nu a ieşit din casă decât atunci când avea nevoie. După relaxarea măsurilor anunțată de autorități, interpreta a continuat să respecte toate recomandările. Chiar şi aşa, nu a scăpat de boală, scrie publika.md.

separator

„Nu simțeam nimic: nici înălbitorul, nici praful de spălat, nimic. Nici mirosuri, nici gusturi. Credeam că este ceva ce mă deranjează doar pe mine. După aceea au apărut slăbiciunile, apatia, disconfortul”, a explicat Ellina Rudenko.

După apariția primelor simptome, Ellina, soţul ei şi copiii au făcut testul СOVID-19. Rezultatul a fost pozitiv doar în cazul femeii, iar medicii i-au prescris tratament la domiciliu. Pentru ca să nu-i molipsească pe cei de acasă, s-a autoizolat într-o cameră. Au vorbit doar la telefon sau discutau prin peretele despărţitor.

„Copiii mei au înțeles totul și foarte bine se orientau, știau ce trebuie făcut ca să nu se molipsească și ei. Erau conștienți, că dacă se îmbolnăvesc vor fi închiși ca mine într-o cameră”, a menţionat cântăreaţa.

Aproape trei săptămâni a avut febră și era sleită de puteri. Acum îşi aminteşte ca de o sărbătoare ziua când medicii au anunțat-o că este sănătoasă.

„După ce treci prin toate stările acestea, simți o bucurie nebună. Este o fericire să conștientizezi că ești sănătoasă, că poți comunica liber, fără riscul de a-l infecta pe celălalt. Căci până atunci, cel mai mult mă temeam să nu molipsesc pe cineva”, a spus Ellina Rudenko.

După vindecare, Ellina și-a făcut publică povestea pe rețelele de socializare. A primit o mulţime de comentarii, mesaje și apeluri de la prieteni.

„Cel mai grav e că nu simți nimic, nu știi că ești deja infectat și în decurs de câteva zile îi molipsești pe alții. La început nu îţi dai seama sau nu vrei să crezi că s-a întâmplat chiar cu tine. Sunt sigură că foarte multă lume nici nu s-a adresat la medici”, a declarat cântăreaţa.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, în prezent sunt peste 2700 de pacienți cu СOVID-19 care sunt tratați la domiciliu.

Poliția atenționează: aflarea în bâlciuri și parcuri de distracții este interzisă
Articolul anterior
Covid-19 determină celulele infectate să dezvolte tentacule care ar accelera răspândirea maladiei în corpul uman
Articolul următor
Alte articole interesante