O artistă din Moldova a luptat timp 3 de săptămâni cu Coronavirusul. Ce spune despre boală?

Dacă pentru unii Covid-19 evoluează ca o simplă răceală, pentru alții diagnosticul este un calvar. Artista moldoveancă Ellina Rudenco a înregistrat o piesă cu soțul și copiii chiar la începutul pandemiei. A tratat situaţia cu multă seriozitate și nu a ieşit din casă decât atunci când avea nevoie. După relaxarea măsurilor anunțată de autorități, interpreta a continuat să respecte toate recomandările. Chiar şi aşa, nu a scăpat de boală, scrie publika.md.

separator

„Nu simțeam nimic: nici înălbitorul, nici praful de spălat, nimic. Nici mirosuri, nici gusturi. Credeam că este ceva ce mă deranjează doar pe mine. După aceea au apărut slăbiciunile, apatia, disconfortul”, a explicat Ellina Rudenko.

După apariția primelor simptome, Ellina, soţul ei şi copiii au făcut testul СOVID-19. Rezultatul a fost pozitiv doar în cazul femeii, iar medicii i-au prescris tratament la domiciliu. Pentru ca să nu-i molipsească pe cei de acasă, s-a autoizolat într-o cameră. Au vorbit doar la telefon sau discutau prin peretele despărţitor.

„Copiii mei au înțeles totul și foarte bine se orientau, știau ce trebuie făcut ca să nu se molipsească și ei. Erau conștienți, că dacă se îmbolnăvesc vor fi închiși ca mine într-o cameră”, a menţionat cântăreaţa.

Aproape trei săptămâni a avut febră și era sleită de puteri. Acum îşi aminteşte ca de o sărbătoare ziua când medicii au anunțat-o că este sănătoasă.

„După ce treci prin toate stările acestea, simți o bucurie nebună. Este o fericire să conștientizezi că ești sănătoasă, că poți comunica liber, fără riscul de a-l infecta pe celălalt. Căci până atunci, cel mai mult mă temeam să nu molipsesc pe cineva”, a spus Ellina Rudenko.

După vindecare, Ellina și-a făcut publică povestea pe rețelele de socializare. A primit o mulţime de comentarii, mesaje și apeluri de la prieteni.

„Cel mai grav e că nu simți nimic, nu știi că ești deja infectat și în decurs de câteva zile îi molipsești pe alții. La început nu îţi dai seama sau nu vrei să crezi că s-a întâmplat chiar cu tine. Sunt sigură că foarte multă lume nici nu s-a adresat la medici”, a declarat cântăreaţa.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, în prezent sunt peste 2700 de pacienți cu СOVID-19 care sunt tratați la domiciliu.

Marina Tauber: Cei care au comis furtul din sistemul bancar moldovenesc sunt protejați de PAS

Procuratura nu are pretenții față de foștii prim-miniștri Vlad Filat și Iurie Leancă în dosarul fraudei bancare și nici față de alți funcționari și demnitari de stat, care au contribuit cu vârf și îndesat la furtul din sistemul bancar moldovenesc, scrie sinteza.org.

Unii dintre ei o duc destul de bine și lucrează sub tutela PAS. Dezvăluirile au fost făcute de deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, în luarea sa de cuvânt de la tribuna legislativului, susținută înainte de a fi pusă la vot ridicarea imunității sale parlamentare, precum și a lui Ilan Șor.

Potrivit Marinei Tauber, Banca de Economii a fost pusă pe brânci în noiembrie 2014, cu trei zile înainte de alegerile parlamentare.

„Este necesar să vă amintim evenimentele din perioada noiembrie 2014 – martie 2016, când Iurie Leancă, membrii Guvernului și conducerea Băncii Naționale au comis o infracțiune de proporții împotriva statului. Mai exact, aceștia au făcut o emisie ilegală de capital, în mărime de 13 miliarde de lei. De asemenea, au acordat credite de urgență pentru BEM, deși nimeni nu a solicitat acest lucru.  Au acordat banii cu de-a sila, i-au distribuit după bunul lor plac și au ciopârțit piața bancară. Trei bănci au fost lichidate, iar acționarii au fost lipsiți de active și proprietăți. Cum puteau băncile respective să returneze creditul de stat, din moment ce au fost lichidate? Iar în 2016, Guvernul Filip a încheiat această epopee infracțională prin a pune datoria pe seama bugetului de stat, pentru o perioadă de 25 de ani, la un procent de 5% anual”, a declarat Marina Tauber.

Deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a mai adăugat că ceea ce s-a întâmplat în 2014 a fost cea mai cinică infracțiune la nivel de stat, pentru care trebuie să poarte răspundere penală toți cei care a luat deciziile de a acorda Băncii de Economii, Banca Socială și Unibank credite de urgență asigurate cu garanții de stat, dar și cei care le-au pus în aplicare.

„Credeți că am inventat toate astea, pentru a mă apăra? Nu! Este constatarea făcută de Curtea Constituțională, în data de 22 aprilie 2022. Mai exact, CC a stabilit că emisiunea monetară și emiterea ulterioară a garanțiilor de stat din noiembrie 2014 și aprilie 2015 celor trei bănci falimentare, Banca de Economii, Unibank și Banca Socială, au fost ilegale. Mai mult, Curtea a transmis o scrisoare președintelui Parlamentului, Igor Grosu, în care explică aceste lucruri. Dar cred că Înalta Curte a greșit nițel adresa. Trebuia să vă trimită această scrisoare dumneavoastră, domnule Robu. Să vă dau o copie?”, a adăugat Marina Tauber.S-a certat cu o prietenă la școală, apoi a încercat să-și pună capăt zilelor. O fetiță de 10 ani, salvată de medici

S-a certat cu o prietenă la școală, apoi a încercat să-și pună capăt zilelor. O fetiță de 10 ani, salvată de medicii din Capitală.

Totul a avut loc în data de 24 mai. Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, copila de 10 ani se certase la școală cu una dintre prietenele sale, scrie echipa.md.

Fata a venit acasă și ar fi decis să îți pună capăt zilelor. Ea ar fi băut mai multe pastile, însă, ulterior, și-a dat seama de gravitatea situației și a sunat singură la 112, chemând ambulanța.

Copila a fost dusă la spital, iar la moment, viața ei este în afara oricărui pericol.

Poliția a pornit o anchetă pe caz, iar la moment se acumulează materialele pe caz în stabilirea tuturor circumstantelor.

Și Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară. Este bănuită de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari

Parlamentul a ridicat imunitatea deputaților Marina Tauber și Ilan Șor, la solicitarea procurorului general interimar. Procuratura cere arestarea și tragerea la răspundere penală celor doi lideri ai Partidului Șor, pe care îi acuză de escrocherie în proporții deosebit de mari și de spălare de bani, scrie moldovaeuropaliberă.org.

„Prin diverse metode, Tauber și Șor au pus în aplicare planul infracțional prin care o companie urma să răscumpere de la BEM credite. Tauber a obținut și integrat mijloacele pentru a-și sporit proprietățile în Moldova și în străinătate”, a declarat procurorul general interimar Dumitru Robu, care a prezentat în plenul parlamentului cererile privind ridicarea imunității parlamentare.

În 2015, Ilan Șor a fost condamnat în dosarul „furtului miliardului”, iar în 2019 a fugit din țară, după schimbarea guvernării. El a mai fost lăsat fără imunitate anterior pentru a fi cercetat și trimis în judecată pe nouă capete de acuzare, între care escrocherie, spălare de bani, crearea sau conducerea unei organizații criminale, fals în declarații, delapidarea averii străine și abuz de serviciu.

Marina Tauber, vicepreședinta Partidului Șor, s-a aflat și ea în arest în 2019, fiind cercetată pentru participare la devalizarea sistemului bancar, dar ancheta n-a avut finalitate și ea a fost scoasă de sub urmărire penală.

De data aceasta, procurorul general interimar Dumitru Robu a dat asigurări, de la tribuna Parlamentului, că dosarul împotriva celor doi este mult mai bine pregătit și ar conține „probe concludente”.

Tauber și Șor resping acuzațiile, spunând că ar fi vorba de o răfuială politică.

Poliția atenționează: aflarea în bâlciuri și parcuri de distracții este interzisă
Articolul anterior
Covid-19 determină celulele infectate să dezvolte tentacule care ar accelera răspândirea maladiei în corpul uman
Articolul următor