O asistentă medicală din Fălești a pierdut lupta cu Coronavirusul la doar 53 de ani

Asociația de Nursing din Republica Moldova anunță cu adâncă tristețe decesul asistentei medicale Dolgan Ludmila, care a activat la Centrul de Sănătate Glinjeni, satul Comorovca, raionul Fălești.

separator

Asistenta medicală a pierdut lupta cu Covid-19, la doar 53 ani, devenind eroul acestor zile complicate.

,,Am pierdut un adevărat simbol al devotamentului față de semeni, față de profesie Un om care și-a dedicat viața salvării vieții celor care au avut nevoie de asistență medicală.

Prin toată viața și activitatea sa, DOLGAN LUDMILA a fost și va rămâne un model în slujba oamenilor. A știut să se agațe de cea mai mică speranță pentru a se vindeca. A plecat prea devreme dintre noi, dar suntem siguir că va trăi mai departe în inimile celor care au avut onoarea s-o cunoască.

Un suflet minunat, plin de dragoste şi credinţă, s-a înălţat la cer, departe de noi, dar mai aproape de Dumnezeu, lăsând în urmă,un gol imens în inimile noastre, multă durere şi tristeţe.Lacrimile nu se pot opri, suntem foarte indurerati de aceasta pierdere! Veşnica amintire şi condoleanţe familiei îndurerate!”, se arată în mesajul publicat.

Actorii din Turcia, devastați de durere! Nu-și găsesc rudele și părinții: ,,Apartamentul din Antakya, casa în care am crescut. Mama era acolo!”

Deja a treia zi, orașele turcești se confruntă cu consecințele cutremurelor din noaptea de 5 spre 6 februarie. „Numărul victimelor a crescut la 3.432 de persoane, 21.103 au fost rănite”, a declarat vicepreședintele turc Fuat Oktay.

Кадр из сериала «Постучись в мою дверь»

Vedetele din Turcia își ajută compatrioții să-și găsească rudele dispărute, postând informații pe paginile lor de socializare.

Vedetele serialului turcesc “You Knock on My Door” își caută membrii de familie.

Basak Gümülcinelioglu a scris o postare despre mama ei. „Mama noastră locuiește în regiunea Hatay. Case cooperative municipale, A/Z. Nu avem vești. Dacă cineva a văzut sau a auzit, vă rog să-mi spuneți”.

Башак Гюмюлджинелиоглу
«Наши семьи кричат под обломками»: звезды турецкого сериала «Постучись в мою дверь» пытаются спасти близких

Chagry Chitanak, ca și Gyumulcinelioglu, își caută mama, care era sub dărâmături. „Blocul A/3, care a fost demolat în orașul Antakya, este apartamentul în care m-am născut și am crescut. Mama era acolo!”, a scris actorul pe Twitter.

Чагры Чытанак

Kerem Bursin: „Durerea noastră este atât de mare! Trebuie să ne unim în fața acestor necazuri prin care trecem! Rugăciunile noastre sunt una, durerea noastră este una, iubirea noastră este una. Fă-te bine curând, Turcia mea!”, scrie interpretul rolului Serkan Bolat.

Керем Бюрсин

Actrița Melisa Asli Pamuk a spus că sub dărâmături se află o bunică și o mătușă bolnavă: „Bunica mea nu poate merge, e bolnavă… Sunt blocați într-o clădire cu mătușa mea. Nu știm cum stau lucrurile cu apartamentul lor. Este cineva în apropiere care poate ajuta?”. Câteva ore mai târziu, Melisa a împărtășit vestea bună – ambele femei sunt în viață.

 Мелиса Аслы Памук

Peste 11.200 de morți în Turcia și Siria! Erdogan a ajuns în zonele distruse de cutremurele ucigașe

Bilanțul cutremurelor din Turcia și Siria a depășit 11.200 de morți și, pe măsură ce trece timpul, este de așteptat să crească. 6.000 de clădiri s-ar fi prăbușit doar în Turcia, iar șansele celor prinși sub dărâmături scad de la o oră la altă. Continuă căutările și misiunile de salvare contracronometru, scrie digi24.ro.

Peste 13 milioane de oameni sunt afectați în Turcia, într-o zonă care se întinde pe aproximativ 450 km de la est la vest și pe 300 km de la nord la sud.

Autoritățile au declarat stare de calamitate în 10 provincii, pentru trei luni, și susțin că sinistrații vor fi cazați în hotelurile din Antalya. Până vor ajunge acolo, oamenii se luptă să supraviețuiască iernii. Corturi umanitare au fost instalate pentru cei care nu mai au case. Rămași doar cu hainele de pe ei, oamenii au aprins focuri și spun că au mâncat pentru prima dată după două zile. Iarna și drumurile distruse îngreunează sosirea ajutorului de care au nevoie. Miercuri la prânz, un nou cutremur cu magnitudine 4,5 s-a resimțit în Turcia.

Puteți citi aici informațiile transmise luni, 6 februarie, despre cutremurul din Turcia  Puteți citi aici informațiile transmise marți, 7 februarie, despre cutremurul din Turcia 

China va ajuta Siria cu 4,4 milioane de dolari

China va oferi Siriei ajutor umanitar de urgență în valoare de 30 de milioane de yuani (4,4 milioane de dolari), a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al ministerului de externe, Mao Ning, într-o conferință de presă, scrie Reuters. Mao a spus că ajutorul constă în bani, alimente și echipamente de prim ajutor. China s-a angajat deja să acorde Turciei o primă tranșă de 40 de milioane de yuani ca ajutor de urgență.

Totodată, o echipă de salvare în caz de cutremur trimisă de China a sosit miercuri dimineață pe aeroportul Adana din Turcia, a transmis CCTV. Din echipa de salvare fac parte 82 de oameni, care au venit cu 20 de tone de echipamente, precum și patru câini de căutare și salvare. Echipa va coopera cu autoritățile locale, ambasada Chinei în Turcia, Organizația Națiunilor Unite și alte misiuni oficiale. În plus, 52 de voluntari din provinciile Guangdong, Jiangsu, Jiangxi și Zhejiang, vor ajuta la intervențiile de salvare în zonele afectate de cutremur.

Un nou cutremur a zguduit Turcia la prânz

Cutremur de 4,5 în Turcia. Un nou cutremur s-a produs în Turcia. A avut magnitudinea de 4,5. A avut magnitudine mică, dar oamenii s-au speriat și au început să fugă de lângă clădiri, scrie digi24.ro.

Multe sunt fisurate sau grav avariate și se pot prăbuși la orice replică, relatează corespondentul Digi24 în Turcia.

A avut magnitudine mică, dar oamenii s-au speriat și au început să fugă de lângă clădiri. Multe sunt fisurate sau grav avariate și se pot prăbuși la orice replică, relatează corespondentul Digi24 în Turcia.

Moldovenii care revin în țară vor intra în carantină și după 30 iunie
Articolul anterior
S-a stins din viață Axînti Sergiu, directorul liceului ,,Ștefan cel Mare” din Chișinău
Articolul următor