O bancă din Moldova renunță la păstrarea bunurilor clienților în seifuri individuale

Una dintre cele mai mari instituții bancare din Moldova, a încetat, începând cu luna septembrie 2019, la prestarea serviciului de păstrare a bunurilor în safeuri individuale.

separator
Victoriabank nu oferă o explicaţie a motivelor de renunţare la acest serviciu, anuțând doar clienții care dispun de safeuri individuale în cadrul Victoriabank, să se prezinte la sediile băncii pentru a semna actul de rezoluțiune a contractului de locațiune a safeului individual, cel târziu până la 31 decembrie 2019, scrie Mold-Street.

În cazul în care, nu se va semna actul de rezoluțiune a contractului de locațiune a safeului individual, banca declară din 1 ianuarie 2020, rezoluțiunea unilaterală a contractelor de locațiune a safeurilor individuale care vor fi active la acel moment.

Rezoluțiunea se va realiza cu restituirea plăților de locațiune ce au fost achitate în avans peste termenul la care va avea loc rezoluțiunea, precum și restituirea sumei cauțiunii pentru chei cu condiția restituirii de către client a acestora.

Decizia vine după ce Banca Națională a Moldovei (BNM) a solicitat băncilor să verifice și să testeze serviciile de păstrare a bunurilor deponenților, cu scopul de a preveni eventualele riscuri.

alte Articole interesante