O barcă cu turiști s-a scufundat în Turcia. Un copil de 2 ani s-a înecat

Un copil de 2 ani a murit şi doi adulţi au avut nevoie de spitalizare după scufundarea unei bărci turistice într-o stațiune de pe litoralul sud-vestic al Turciei. Potrivit presei locale, la bordul navei se aflau 38 de persoane.

Tragedia s-a produs la 50 de metri de plajă şi mulți pasageri au ajuns la ţărm înotând.

Echipajele pazei de coastă au intervenit şi au scos din apă mai mulţi turişti. Băieţelul de doi ani era francez şi venise cu părinții în concediu în Turcia.

Accidentul s-a produs din cauza unei spărturi apărute în partea din faţă a ambarcaţiunii.

Spania: Panică într-un tren înconjurat de flăcări din cauza unui incendiu de vegetație. Circa 20 de pasageri au suferit arsuri după ce au sărit din garnitură

Aproximativ douăzeci de pasageri au suferit arsuri, trei dintre ei grav, după ce au sărit dintr-un tren când acesta a fost cuprins de un incendiu forestier în apropiere de Castellon, în nord-estul Spaniei, relatează The Guardian, preluat de News.ro.

Trenul, care a plecat din Sagunto (provincia estică a Valenciei), spre Zaragoza, s-a oprit în timp ce conductorul, văzând că focul este prea periculos, se pregătea să întoarcă trenul.

Mai mulţi pasageri, temându-se că trenul va fi mistuit de incendiu, au intrat în panică şi au fugit după ce au spart geamurile ca să iasă.

Doi dintre cei cu cele mai grave arsuri au fost evacuaţi cu elicopterul, în timp ce alţii, printre care o fetiţă în vârstă de aproximativ 10 ani, au fost transportaţi la spitalele din apropiere.

Potrivit serviciilor de urgenţă, o femeie de 58 de ani se numără printre cei care au suferit cele mai grave arsuri după ce au fugit din tren.

Trenul, care avea patruzeci şi opt de pasageri la bord, s-a oprit şi, înainte ca conductorul să reuşească să se îndepărteze de incendiu, mai mulţi pasageri au spart geamurile şi au sărit pe şine.

”Odată ce au văzut că sunt înconjuraţi de foc, s-au întors în tren şi câţiva dintre ei au suferit arsuri”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei feroviare spaniole Renfe.

Preşedintele regiunii Valencia, Ximo Puig, a declarat că peste 1.000 de persoane au fost evacuate din casele lor, deoarece vânturile puternice au alimentat incendiul în Bejas, Valencia, iar doi pompieri au suferit arsuri.

Valencia este ultima regiune care s-a confruntat cu incendii forestiere severe în timpul valului de căldură prelungit din Spania, care a distrus zeci de mii de acri de pădure.

Incendiul din Bejis a distrus deja 800 de hectare (1.900 de acri), în timp ce în altă parte a provinciei, un incendiu din Vall d’Ebo continuă să fie ieşit de sub control după ce a distrus deja 11.000 de hectare de pădure.

Un pensionar a găsit o comoară în valoare de 120.000 de euro într-un sac de gunoi. Poliția i-a spus că poate păstra bunurile

Un pensionar din Germania a găsit o comoară în valoare de 120.000 de euro lângă Hanau. Deoarece polițiștii nu au putut afla în șase luni cine este proprietarul, bătrânul poate păstra banii și bijuteriile, conform legii, scrie Frankfurter Rungschau.

Pensionarul a găsit bijuterii și bani în valoare de 120.000 de euro lângă Hanau în noiembrie anul trecut, scrie digi24.ro.

Timp de șase luni, poliția l-a căutat pe proprietar, dar fără rezultat. Acum, i-au comunicat celui care a găsit comoara că o poate păstra. Din dorința de a-i proteja identitatea, poliția nu a dat informații despre reședința norocosului.

Pensionarul a găsit comoara în timp ce tundea gardul viu. 90 de bijuterii de aur – inele, coliere – și 100.000 de euro în numerar se aflau într-un sac de gunoi vechi și murdar. Cel mai probabil, comoara se afla acolo de mult timp, potrivit sursei citate.

Bărbatul a anunțat imediat polițiștii, care l-au căutat pe proprietar în toată țara. Inițial, anchetatorii au crezut că este vorba despre o infracțiune, dar această pistă nu a fost confirmată.

Legea prevede că o persoană devine proprietar al lucrului găsit, dacă în șase luni de la raportarea către poliție proprietarul nu este găsit.

Ambrozia, planta care provoacă alergii, înflorește în Chișinău. Municipalitatea face tot pentru a o stârpi

Sectoarele Botanica, Buiucani și Râșcani din capitală au fost curățate de ambrozie. Primăria Chișinău anunță că, pe parcursul săptămânii precedente, angajații întreprinderii municipale „Asociația de gospodărie a spațiilor verzi” au intervenit pe o suprafață totală de 0,28 ha, prin aplicarea metodelor tehnice de combatere a ambroziei, scrie newsmaker.md.

Autoritățile municipale anunță cu au pregătit şi o broșură – „Stop Ambrozie”, care urmează a fi tipărită şi distribuită locuitorilor din oraș.

Aceasta conține informație cu privire la acțiunile autorităților locale în ceea ce privește combaterea ambroziei, care sunt pericolele acestei plante şi care sunt amenzile pentru agenții economici care nu intervin la lichidarea acesteia.

Totodată în broșură vor fi indicate şi adresele unde se pot adresa locuitorii capitalei pentru a solicita stârpirea ambroziei.

Jurnalista Veronica Ghimp este însărcinată cu al treilea bebeluș
Articolul anterior
Astăzi au fost înregistrate 70 de noi cazuri de Coronavirus
Articolul următor