O barcă veche de 300 de ani, descoperită pe o insulă de pe Nipru

O barcă veche de peste trei secole a fost descoperită pe malul celei mai mari insule de pe râul Nipru. A fost adusă acolo de apele revărsate în urma distrugerii barajului Kahovka.

O barcă veche de 300 de ani, descoperită pe o insulă de pe Nipru

O barcă veche de peste trei secole a fost descoperită pe malul celei mai mari insule de pe râul Nipru. A fost adusă acolo de apele revărsate în urma distrugerii barajului Kahovka, transmite digi24.ro.

Realizată dintr-un trunchi de stejar, barca are aproape șapte metri lungime. Este conservată în proporție de 70 – 80 la sută, deși are câteva fisuri și părți lipsă. Barca va fi păstrată într-o soluție chimică specială și, ulterior, restaurată pentru a fi expusă la muzeu.

În zonă au mai fost găsite bărci similare ale rușilor care au trăit pe insulă între secolele zece și paisprezece. Cercetările arheologice vor continua pe locul lacului de acumulare Kahovka și în zonele afectate.

Au mai fost găsite ruinele unei biserici aflate sub apă timp de 70 de ani și rămășițele unor soldați germani care au luptat în Al Doilea Război Mondial.

Începând cu 1 iulie 2023, se modifică vârsta de pensionare pentru femei
Articolul anterior
Șeful CIA a făcut o vizită secretă la Kiev. Ce a discutat cu Vladimir Zelenski
Articolul următor