O bloggeriță a dat peste 3.900 de lei pentru un mic dejun la Londra. Numai omleta a costat 700 de lei

O bloggeriță culinară spune că a rămas dezamăgită după ce a trebuit să plătească 180 de lire sterline, echivalentul a peste 3.900 de lei MD, pentru un mic dejun la un restaurant din Londra. Numai omleta a costat 32 de lire, deși nu avea niciun gust.

femeie

O bloggeriță culinară care postează sub numele @Boujiefoodie93 a rămas extrem de dezamăgită de un mic dejun pentru care a fost taxată cu 180 de lire sterline, la Hide Mayfair, un restaurant cu stele Michelin din Londra, scrie protv.ro, conform Daily Star.

Asta în condițiile în care numai omleta pe pâine toast a costat 32 de lire sterline, adica 700 lei MD.

Tânăra a spus în clipul postat pe TikTok că a fost ”cel mai scump mic dejun pe care l-am mâncat vreodată”, arătându-se șocată mai ales de faptul că o simplă omletă pe toast putea să coste atât de mult.

Bloggerița a precizat că a fost vorba despre un mic dejun pentru două persoane, iar omleta cu trufe rase nu avea niciun gust, singurul ingredient care i-a plăcut fiind pâinea prăjită.

”Nici o cantitate de trufe rase nu poate compensa faptul că această pâine prăjită costă 32 de lire sterline felia. Pâinea prăjită în sine a fost bună, dar abia am putut gusta din trufe”, a spus influencera.

Micul dejun a fost cumva salvat de porția generoasă de smântână și compotul servit alături, experiența îmbunătățindu-se după ce a luat o mușcătură și dintr-un croissanr Fanno cu mere, ”extrem de delicios”.

Cu toate acestea, ea a comandat și pâine prăjită franțuzească, care a strâns mai multe laude decât ouăle.

”Produsele lor de patiserie dulci își merită prețul, dar nu și pâinea cu omletă”.

Potrivit meniului Hide, un prânz cu trei feluri costă 54 de lire sterline, în timp ce garniturile costă încă 9 lire. Cu toate acestea, clienții mai pretențioși pot opta și pentru caviar Beluga, care costă 495 de lire sterline porția.

Trufele costă 1.000 de lire sterline kilogramul

”Suntem, desigur, dezamăgiți să citim acest comentariu, deși mulțumiți că oaspeții s-au bucurat de restul micului dejun și de experiența lor în general.

Ouăle în cauză sunt servite cu trufe albe, care la circa 1.000 lire sterline un kilogram este, într-adevăr, extrem de scump. Este adevărat că acesta este unul dintre cele mai scumpe articole din meniul de mic dejun, având în vedere natura luxoasă a produselor”.

„Cu toate acestea, este, de asemenea, una dintre cele mai populare și cu siguranță nu am avut alte comentarii de acest fel. Trufele sunt o aromă destul de apreciată în cel mai bun moment.

Ca toate restaurantele din zilele noastre, ne luptăm în mod constant să echilibrăm costul în continuă creștere al produselor cu menținerea prețurilor competitive pentru locația noastră premium.

Suntem foarte norocoși că micul dejun este cel mai aglomerat serviciu al nostru, așa că acest comentariu pare a fi unul izolat”, au transmis reprezentații restaurantului Hide.

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Un oraș din Japonia interzice mersul pe scările rulante. Care este motivul

Într-un oraș din Japonia a fost introdusă o ordonanță pentru a-i împiedica pe oameni să meargă pe scările rulante.

Ordinul a intrat în vigoare în Nagoya la 1 octombrie și interzice oamenilor să meargă pe scările rulante, în încercarea de a preveni accidente precum căzăturile, scrie Independent.

Deși în orașul de pe coasta Pacificului se obișnuiește ca oamenii să se oprească pe partea stângă a scărilor rulante și să păstreze partea dreaptă liberă pentru cei care se grăbesc, au existat cazuri în care mai multe persoane și-au pierdut echilibrul și i-au dezechilibrat și pe alții.

Chiar dacă s-au făcut încercări de promovare a practicii de a sta nemișcat pe scările rulante după persoanele în vârstă și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibile accidente sau căzături, acestea nu au dat niciun rezultat.

Peste 805 accidente care au avut loc pe scările rulante au fost catalogate ca fiind cauzate de „utilizarea necorespunzătoare a acestora” în 2018 și 2019, potrivit celor mai recente date ale Asociației japoneze a ascensoarelor, a relatat Japan Times.

În urma introducerii noii ordonanțe, primăria a difuzat, de asemenea, spoturi publicitare și afișe în principalele gări, în încercarea de a sensibiliza populația.

Nagoya nu este primul oraș care introduce o astfel de ordonanță. Și în orașul Saitama a fost aplicată o regulă similară în urmă cu doi ani, în octombrie 2021.

sursa

O femeie din Elveția a decedat şi 11 persoane au fost rănite într-un accident cu turiști în Antalya

O turistă elveţiană şi-a pierdut viaţa şi alte 11 persoane au fost rănite într-un accident rutier în sudul Turciei, transmite AFP, citând media din Turcia şi consulatul general al Elveţiei.

Potrivit agenţiei de stat Anadolu, citată de Agerpres, cei 11 răniţi sunt zece turişti elveţieni şi şoferul turc al microbuzului cu care se deplasau de la aeroportul din Antalya spre un hotel situat în districtul Manavgat, la circa o oră de mers cu maşina.

„O cetăţeană elveţiană a decedat în acest accident rutier”, a indicat viceconsulul general al Elveţiei în Turcia, Jérome Perrenoud-André, contactat de AFP. El nu a fost în măsură să confirme naţionalitatea răniţilor.

Potrivit imaginilor difuzate de media din Turcia, microbuzul a lovit un TIR staţionat pe un drum rapid care leagă Antalya de Alanya, două din principalele staţiuni de pe litoralul mediteranean turc, foarte apreciate de turiştii europeni.

Conform agenţiei Anadolu, femeia decedată era un medic în vârstă de aproximativ 40 de ani.

New York-ul se scufundă, din cauza greutății zgârie-norilor. Ce spun cercetătorii
Articolul anterior
Politician rus: ”Economia Rusiei e în rahat și am decis să rămânem în rahatul ăsta”. Avioanele din țară zboară cu piese expirate
Articolul următor