O bunicuță din Soroca împlinește astăzi 100 de ani. Femeia are o pensie de 205 lei

Eudochia Rusu, cunoscută în satul de baștină Holoșnița ca mătușa Dochița, a ajuns la aniversarea de 100 de ani. A crescut 8 copii, a muncit și la stat, iar cum primește o pensie de doar 205 lei.

separator
,,Câți nepoți am?, nici nu-i țin minte. 16, se pare, bogdaproste! Când veneau cu toții, îmi împleau ograda, unu încolo, unul dincolo. Mă bucur că ascultă toți și învață”. Casa părintească, construită cu mulți ani în urmă cu mult greu, a încălzit opt copii, patru fete și patru băieți.

,,Eram toți mărunței, unul după altul, opt copii. Soba în mijloc și dormeam pe un pat trei fete și pe altul băieții și ne mai certam seara. Dimineața ne sculam, fiecare în grădină la lucru: la cules pătlăgele, la dat la porci, la vaci. Ne punea la lucru, nu cum acum. Și mama lucra mult. Nu a dormit niciodată la amiază. Îmi place să fac pâinea și plăcintele ca la mama. Scotea niște pâine așa de înaltă în tăvăli, bună, la toți le plăcea. Și prin casă era curat. Urmărea să nu fie o încrețitură pe pat, doamne ferește. Și acum cu bastonul întinde pătura să fie totul drept ca pe riglă”, povestește fiica Tatiana.Copilăria și tinerețea au fost foarte grele, fiind marcate de război și foame. Mai câștiga din vânzarea lucrărilor făcute manual. Se pricepea bine la țesut covoare și la uns case și era poftită la ajutor. Au agonisit cu soțul niște bani din vânzarea covoarelor și după cinci ani trăiți într-un bordei au cumpărat o palmă de pământ și lemn pentru casă. Așa a început să crească gospodăria din satul Holoșnița. De vreo 20 de ani este văduvă. La 20 octombrie, în ziua în care împlinește 100 de ani, spune că neapărat va participa la alegeri, va vota la domiciliu, așa cum a făcut-o în fiecare an, pentru un viitor mai bun…    sursa: www.observatorul.md

Tinerii Polițiști de Frontieră au jurat credință patriei! Foto
Articolul anterior
Cel mai lung zbor fără escală din lume a străbătut distanța de la New York la Sydney, în timp record
Articolul următor
Alte articole interesante