O cabină de teleferic s-a prăbușit de la înălțime în Italia: cel puțin opt morți

Cel puțin opt persoane au murit şi altele sunt rănite grav, după ce o cabină de teleferic s-a prăbușit de la înălțime, duminică, pe malul lacului Maggiore, în nordul Italiei.

O cabină de teleferic s-a prăbușit de la înălțime în Italia: Cel puțin opt morțiFoto: digi24.ro

Tragedia s-a petrecut în staţiunea balneară Stresa din regiunea Piemont, pe malul lacului Maggiore, în nordul Italiei, transmite digi24.ro.

„Bilanţul provizoriu este de opt morţi şi doi răniţi transportaţi de urgenţă la spitalul pediatric Regina Margherita din Torino”, a precizat purtătorul de cuvânt al echipei salvatorilor italieni, Walter Milan.

În imaginile făcute publice pe Twitter se vede cabina de teleferic prăbușită într-o zonă abruptă din regiunea turistică. Accesul salvatorilor a fost îngreunat, mai scrie sursa citată.

Accidentul ar fi fost cauzat de ruperea unui cablu, pe partea cea mai înaltă a traseului, ceea ce a dus la căderea cabinei în care se aflau 11 persoane, conform agenţiei de presă ANSA.

Telefericul leagă stațiunea Stresa de Muntele Mottarone care, de la o înălţime de aproape 1.500 de metri, oferă o privelişte spectaculoasă asupra Alpilor.

Moldovenii au stat la coadă și noaptea pentru a se vaccina cu serul Pfizer
Articolul anterior
Coronavirus: 75 de cazuri noi confirmate în ultimele 24 de ore
Articolul următor
Alte articole interesante