O călătorie cu microbuzul în Chișinău ar putea costa 10 lei?

Direcția Generală Transport Public și Căi de Comunicație a primăriei Chișinău a venit, recent, cu solicitarea de a majora tariful pentru o călătorie cu troleibuzul până la 3 lei, iar pentru o călătorie cu autobuzul, până la 4 lei. Totodată, după ora 21.00, călătoria cu autobuzul, să coste 5 lei. În ceea ce privește călătoria cu microbuzul, aceasta ar trebui să coste 10 lei.

separator
microbuz

Potrivit Președintelui Asociației Transportatorilor Privați din Chișinău, Ion Mămăligă, acest preț ar fi, de fapt, cel real.

Desigur, nimeni nu speră că acest tarif va fi aprobat. Însă, acesta a mai declarat pentru sputnik.md că trecerea la noul tarif trebuie să fie făcută treptat, iar deocamdată ar fi rațional ca acesta să fie majorat până la 5 lei, odată cu posibila scumpire a călătoriei cu troleibuzul și autobuzul.


Transportatorii privați din Chișinău au făcut în repetate rânduri demersuri la Primărie, solicitând majorarea tarifelor. Ei au organizat chiar și proteste, însă administrația capitalei, sub presiunea cetățenilor nemulțumiți, a refuzat de fiecare dată să revizuiască tariful.

Președintele Asociației Transportatorilor a mai spus că tariful actual nu a fost revizuit timp de 11 ani. Astfel, acesta este de părere că tariful ar trebui dublat. În opinia lui, dacă costul călătoriei în transportul public ar fi fost majorat treptat, ținându-se cont de evoluția prețurilor pe piață, atunci majorarea care se impune nu ar fi o surpriză pentru populație.

Autoritățile urmează să decidă dacă va fi majorat prețul biletelor pentru călătoria cu troleibuzul și autobuzul. Totodată, e posibil ca acest lucru să antreneze și majorarea prețului pentru o călătorie cu microbuzul.

Mesajul zguduitor al unui medic oncolog: ,,Acum 30 de ani, specialitatea asta nici nu exista, astăzi secțiile sunt pline…”
Articolul anterior
Răsturnare de situație în cazul fetei violate de la Briceni. Aceasta le-a declarat polițiștilor o altă versiune
Articolul următor
Alte articole interesante