O clădire din centrul Chișinăului va fi renovată și va purta numele maestrului Eugen Doga

Un Centru cultural care va purta numele maestrului Eugen Doga va fi amplasat în centrul Chișinăului. Despre asta a vorbit primarul Ion Ceban în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău (CMC). 

„Clădirea abandonată cu suprafața de 228 mp de la intersecția str. Vasile Alecsandri – Veronica Micle, va prinde viață și va fi în gestiunea Direcției Cultură. 

Inițial, va fi efectuată expertiza tehnică a clădirii, ulterior vom elabora proiectul și vom prevedea suma financiară din bugetul municipal. Vom solicita și suportul Ministerului Culturii.

Maestru Eugen Doga nu este doar o valoare a Chișinăului, nu este o valoare doar a Republicii Moldova, este o valoare universală. Este unul dintre cei mai apreciați compozitori ai sec XX. 

În 2022 marele compozitor Eugen Doga împlinește 85 de ani de la naștere când ne propunem să organizam și să dedicăm mai multe evenimente culturale în numele maestrului.

Prim crearea Centrului Cultural „Eugen Doga” vom asigura suportul pentru tinerele talente în dezvoltarea educației muzicale, estetice și colecționarea patrimoniului de creație al lui Eugen Doga.

Vrem ca maestrul să aibă posibilitatea să se bucure de acest spațiu cultural fiind în viață”, a menționat Ion Ceban, potrivit stiri.md.

Trei minori din Capitală au ucis în bătaie un bărbat de 35 de ani și au filmat scena
Articolul anterior
Garderoba lui Amy Winehouse, scoasă la licitație. Valorează 2 milioane de dolari
Articolul următor
Alte articole interesante