O companie aeriană de la noi a angajat prima femeie pilot din Moldova. Tânăra are doar 23 de ani

Alexandra Moraru este prima femeie pilot, aceasta a fost angajată de către compania Air Moldova. La doar 23 de ani, tânăra lucrează, deja de două luni, ca pilot de avion. De mai bine de două luni, Alexandra este mâna dreaptă a comandantului aeronavei, relatează TVR Moldova, în cadrul unui interviu.

„Acesta este un domeniu în care și femeile pot lucra. Nu este ceva „wow”, special. În Europa e puțin diferit. Sunt o mulțime de femei piloți și e în regulă.”

Fata a studiat la academia de aviație din Lituania, apoi a practicat în Spania. Potrivit sursei, pregătirea în aviație costă o avere, însă Alexandra susține că profesia merită tot efortul și banii.

„Este standard în Europa, studiezi în cadrul programului integrat TPL sau cum vrei să studiezi. Am petrecut un an și jumătate în Lituania și am studiat acolo teoria, după care am practicat în Spania. La început a fost foarte greu, de la teorie la practică. Când ești student și zbori pentru prima dată, este greu, dar apoi, pe zi ce trece, devii tot mai bun”, a spus tânăra.

Până în prezent, Alexandra a zburat 80 de ore cu avionul. Ea visează să ajungă pe scaunul căpitanului.

„Următorul meu vis este să devin căpitan. Nu știu exact care ar trebui să fie experiența, dar știu că ar trebui să ai vreo mie și ceva de ore, 1500, pentru a începe procedura pentru a deveni căpitan”, a spus Alexandra Moraru.

În ciuda faptului că a practicat în Europa, fata a decis să se întoarcă în Moldova.

„Nu este nimic mai cald decât acasă. Sunt de trei ani în străinătate și este foarte greu. Am familia mea aici, cei dragi, cel mai bun prieten al meu. Nu am simțit niciodată atât de multă dragoste pe cât simt de la acești oameni, pentru că mă simt cu adevărat ca făcând parte din familie, acasă”, a spus Alexandra Morari.

FOTO! Unde s-a ascuns Putin. Imagini cu palatul în care a fugit de ochii lumii și de unde dă ordine

În timp ce Rusia este un câmp de luptă între armată și familiile tinerilor chemați la mobilizare, Vladimir Putin stă ascuns de ochii lumii. Nu este la Kremlin, așa cum ar fi de așteptat, ci într-un palat uriaș unde se odihnește, potrivit presei internaționale, scrie digi24.ro.

Despre proprietatea unde stă ascuns Vladimir Putin sunt foarte puține informații publice. Există doar câteva fotografii care arată o clădire uriașă, pe care presa străină a numit-o palat, cu multe dormitoare cu o curte imensă. Casa se află la jumătatea distanței dintre Moscova și Sankt Petersburg, pe malul Lacului Valdai. Clădirea este definiția luxului. Dispune de un spa cu trei etaje, piscină, precum și un salon de înfrumusețare personal.

Potrivit Fundației Anticorupție, înființată de activistul rus Alexei Navalnîi, casa aceasta este locul favorit al lui Putin. Din alte informații furnizate publicului de aceeași sursă, se pare că locuința de lux nu este deținută în totalitate de președintele Rusiei, ci parțial ar fi și pe numele miliardarului Iuri Covalciuc, cunoscut drept bancherul personal al lui Putin.

O jurnalistă independentă, Farida Rustamova, susține că a aflat că Vladimir Putin intenționează să petreacă aici mai multe zile și că ar fi preînregistrat mai multe videoclipuri care vor fi lansate public. Încearcă în acest fel președintele Rusiei să mascheze lipsa din fața publicului.

Aceeași sursă spune că președintele și-a odihnit „trupul și sufletul” la complexul de lux.

Rusia l-a expulzat pe consulul Japoniei la Vladivostok. Ce informații ”secrete” ar fi divulgat diplomatul

Agenția de securitate a Rusiei (FSB) a anunțat luni, 26 septembrie, că a reținut un consul japonez în orașul-port Vladivostok, pentru presupus spionaj și i-a ordonat să părăsească țara, au declarat agențiile de presă ruse, scrie ziare.com.

FSB a declarat că consulul a fost declarat persona non grata după ce a fost prins „în flagrant” primind informații secrete despre efectul sancțiunilor occidentale asupra situației economice din Extremul Orient al Rusiei.

Agenții ruși spun că informațiile clasificate, care priveau și cooperarea Rusiei cu o țară din Asia-Pacific fără nume, au fost obținute în schimbul unei „recompense monetare”.

Rusia a protestat în fața Japoniei, au declarat agențiile citate de FSB. Nu a existat nicio reacție imediată de la Tokyo.

”Bucătarul lui Putin” recunoaște, în premieră, că a fondat grupul de mercenari Wagner, care de mai mulți ani pune în practică planurile Kremlinului

Un om de afaceri apropiat de Kremlin, Evgheni Prigojin, a admis luni că a fondat, în 2014, grupul paramilitar Wagner pentru a lupta în Ucraina şi a recunoscut prezenţa lui în special în Africa, Orientul Mijlociu şi America Latină, transmite agenţia Reuters, citată de Agerpres.

Într-o postare pe reţelele sociale ale companiei sale Concord, Prigojin a spus că a fondat grupul paramilitar în scopul trimiterii de combatanţi competenţi în regiunea ucraineană Donbas, în 2014.

„La acel moment, 1 mai 2014, a luat naştere un grup de patrioţi care şi-a luat numele Grupul tactic al batalionului Wagner”, a afirmat omul de afaceri într-un comunicat.

Grupul Wagner este suspectat de mai mulţi ani că pune în practică planurile Kremlinului în diferite teatre de operaţiuni, ceea ce Moscova a dezminţit constant.

Evgheni Prigojin este acuzat de numeroase puteri occidentale şi de media ruse de finanţarea grupului Wagner, ai cărui combatanţi au fost văzuţi mai ales în Siria, Libia, Ucraina şi Republica Centrafricană.

Evgheni Prigojin este pe lista de sancțiuni a statelor occidentale

În luna iulie mercenarii Wagner au început să facă recrutări în penitenciarele din Rusia și să caute voluntari pentru războiul din Ucraina în țările din Asia Centrală în contextul pierderilor ridicate suferite de forțele armate ale Moscovei în cursul „operațiunii militare speciale” pe care Vladimir Putin a declanșat-o pe 24 februarie.

Kremlinul a respins întotdeauna că are legături cu grupări paramilitare.

Supranumit „bucătarul lui Putin” din cauza faptului că firme ale sale se ocupă de catering pentru Kremlin, Prigojin a fost vizat de primul pachet de sancțiuni anunțat de UE pe 23 februarie ca răspuns față de invazia Ucrainei.

Relatări despre faptul că acesta a început să efectueze personal vizite în penitenciarele din Rusia pentru a recruta criminali și infractori au apărut încă din luna august, dar aceasta este pentru prima dată când Prigojin recunoaște că este fondatorul grupui de mercenari Wagner.

sursa: www.hotnews.ro

În plină toamnă, într-o livadă din Călărași au înflorit merii
Articolul anterior
În inima Moldovei va apărea o nouă vinărie spectaculoasă modernă
Articolul următor