O companie aeriană din Moldova, amendată cu 50 mii lei pentru nerespectarea regulilor anti-Covid-19

Contrar prevederilor Hotărârii nr.7 din 13.03.2020 privind evoluția situației epidemiologice a infecției COVID-19 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, cu ruta Sharm-El-Sheikh – Chișinău, compania aeriană „Fly One” SRL a adus în Republica Moldova doi cetățeni ai Ucrainei. A fost efectuat zbor charter, în data de 18 martie curent, cu scopul de reîntoarcere a cetățenilor moldoveni, aflați la odihnă în Egipt, arată într-un comunicat Polția de Frontieră a R. Moldova.

separator
Astfel, pentru ignorarea prevederilor pct.6, subpct.4 al Hotărârii menționate, în privința companiei aeriene a fost întocmit proces-verbal cu privire la contravenție în baza art.761 alin. (1) Cod Contravențional „Nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a pus în pericol sănătatea publică”, cu aplicarea amenzii în mărime de 1000 de unități convenționale, ce constituie 50 000 lei.

De menționat că, în conformitate cu decizia Comisiei, din 17 martie curent, a fost SISTAT TRAFICUL AERIAN prin punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău, indiferent de direcție intrare sau ieșire din Republica Moldova. Însă a rămas posibilă efectuarea unor zboruri private/charter, pentru a permite autorităților din Republica Moldova, dar și altor state, de a evacua cetățenii săi din zonele afectate de noul Coronavirus.

Totodată, începând cu data de 17 martie 2020, se interzice autorizarea trecerii frontierei de stat a cetățenilor străini pe sensul de intrare în Republica Moldova. Această restricție nu se referă la cetățenii străini și apatrizii domiciliați sau cu ședere permanentă/temporară, conducătorii auto și personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajele aeronavelor/navelor și brigăzilor garniturilor de tren. La fel, excepție fac membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizaţiilor/misiunilor internațional și membrii de familie ale acestora. Intrarea în Republica Moldova a altor categorii de cetățeni străini se va autoriza urmare a coordonării cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Amână călătoriile și #StaiAcasă!

Distrubuția cazurilor de Covid-19 pe teritorii, în Moldova
Articolul anterior
Rectorul UTM oferă precizări în cazul studentei infectate cu Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante