O copilă de 15 ani a murit de COVID în ziua în care era programată la vaccinare

O adolescentă de 15 ani a murit de Covid în ziua în care era programată să se vaccineze. Femilia ei este devastată de durere și spune că medicii au făcut „tot ce au putut pentru a o salva”.

Jorja Halliday, din Portsmouth, Marea Britanie, a murit în spitalul Queen Alexandra, la 4 zile după ce a fost testată pozitiv cu coronavirus și chiar în ziua în care era programată să se vaccineze. Mama ei, Tracey Halliday, 40 de ani, a spus că Jorja era sănătoasă, făcea sport, avea mulți prieteni și avea în față un viitor luminos, scrie digi24.ro.

„Era foarte activă, îi plăcea să iasă și să petreacă timp cu prietenii ei, dar și cu frații și surorile ei. Crescând, s-a transformat într-o domnișoară frumoasă… Este devastator, pentru că întotdeauna copiii trebuie să supraviețuiască părinților”, a mai spus mama adolescentei.

Tracey a mai explicat că Jorja, care nu avea nicio boală, a avut simptome asemănătoare gripei înainte de a face testul PCR, care a dat un rezultat pozitiv, fiind izolată la domiciliu.

Din cauza durerii în gât, adolescenta nu a mai putut să mănânce. Un medic i-a prescris antibiotice, dar starea ei s-a înrăutățit accelerat, ritmul cardiac ajungând la dublul valorii normale. În aceste condiții a fost dusă la spital.

Și-au dat seama cât de grav era și mi s-a permis să o ating, să o țin de mână, să o îmbrățișez… Mi-au permis asta… Sunt încă în punctul în care nu pot să înțeleg că s-a întâmplat. Am fost cu ea tot timpul. Au încercat să o pună pe un ventilator pentru a-i oferi corpului o șansă de recuperare. Ritmul cardiac nu s-a stabilizat. Inima ei nu mai putea suporta. Au făcut tot ce se putea din punct de vedere medical, dar nu au putut să o salveze”, a mai spus mama tinerei.

Rezultatele preliminare ale medicului legist au indicat că Jorja avea miocardită Covid, inflamație cardiacă cauzată de virus.

Tracey Halliday a spus că fiica ei a murit în ziua în care fusese programată pentru vaccinarea anti-Covid.

Vaccinuri anti-rabice vor fi distribuite din avion în mai multe regiuni ale țării. Atenționarea ANSA către cetățeni
Articolul anterior
3000 de pedofili descoperiți în rândurile preoților francezi
Articolul următor