O doctoriță de la vama Albița, agresată de şoferi de TIR aflaţi în stare de ebrietate. Nu este prima dată

Un medic de la Punctul de Inspecţie al Frontierei Albiţa, aparţinând Direcţiei Sanitare Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Vaslui, a fost agresat, ieri, de un şofer de TIR care tranzita frontiera cu România, relatează g4media.ro cu referire la Agenția de presă Rador, scrie unimedia.info.

Astfel de episoade au devenit recurente, a declarat directorul executiv al DSVSA Vaslui, Mihai Ponea.

Mihai Ponea: „Am fost contactat de o colegă din PIF, doamna doctor Romanescu, care mi-a spus că intenţionează să închidă Punctul de Inspecţie la Frontieră Albiţa, pentru că a fost agresată de şoferii de TIR aflaţi în stare de ebrietate şi se întâmplă din ce în ce mai des acest lucru și pe această cale trebuie să găsim soluții în așa fel încât personalul lucrător să fie în siguranță. Am făcut apel la toate instituțiile să facă și verificări la ieșirea din Vama Albița – alcool test – să luăm toate măsurile legale, pentru a ne asigura de securitatea oamenilor noștri, care lucrează în PIF Albița. Astăzi, unul din șoferi a început să țipe la colega noastră, care era de serviciu. I-a atras atenția că nu are un document în regulă. Acesta a început să fie recalcitrant și alți colegi au început să ridice vocea. Ne-a sunat și ne-a anunțat că se simte agresată. Am rugat să apeleze la Poliția de Frontieră și să închidă ghișeul o perioadă, până să liniștesc lucrurile. Sperăm să nu mai avem astfel de incidente în viitor”, a menționat Mihai Ponea.

Au fost începute demersurile pentru dotarea locaţiei de la Albiţa cu sistem de supraveghere şi buton de panică, ce urmează să fie conectat la o firmă de pază, „în aşa fel încât să fie asigurate securitatea şi siguranţa angajaţilor”, a mai spus Mihai Ponea.

În luna august, au revenit cozile kilometrice de TIR-uri în punctele de trecere a frontierei. În acest context, viceprimarul capitalei, Fadei Nagacevschi, sugera că ministrul Andrei Spînu, ”cel care este direct responsabil și a trecut recent vama prin coridorul verde, să „domine în fundul coloanei și să aștepte de la 3 la 8 zile, cum așteaptă acești oameni”.

La sfârșitul săptămânii trecute, AITA solicita implicarea premierului Natalia Gavrilița pentru ”implementarea de urgență a controlului în echipe mixte”, în contextul „crizei majore la traversarea frontierei de stat moldo-române”. „Traficul intens de la frontiera moldo-română va avea în continuare tendința de creștere, astfel, ignorarea acestei probleme va duce la agravarea situației la frontieră”, avertiza președintele AITA, Mihail Usatîi, într-o adresare către șefa Guvernului.

A fost lansat cel de-al patrulea episod al serialului „Lost in Moldova”. Americanul explorează piața centrală și gustă vinul moldovenesc

A apărut al patrulea episod al serialului „Lost in Moldova”, o producție cinematografică realizată de Volt Cinematography, producătorii fiind Vlad Bolgarin și John Lewis. Serialul este inspirat de experiența lui John, un tânăr american, care în tinerețe a fost voluntar la Corpul Păcii timp de doi ani în orașul Edineț din nordul țării.

În acest episod americanul merge la piața din oraș, în încercarea de a procura legume și fructe autohtone și gustă vinul moldovenesc, transmite www.diez.md.

În serial apar actori moldoveni precum Dumitru Mamei și Olga Guțu-Cucu, dar și tânăra Loredana Sandu, cu toții fiind îndrumați de regizorii Vlad Bolgarin și Călin Laur. Pentru proiect au fost strânse fonduri din toată lumea, suma fiind de 14 000 de dolari.

Eroul principal, Diego, este jucat de Kenny Grimble Jr. din Los Angeles.

Muntenegru a arestat 36 de diplomați și cetățeni ruși. Premier: O „operațiune internațională” cu parteneri străini

Autoritățile din Muntenegru au reținut 38 de persoane, în principal cetățeni ruși, sub suspiciunea de spionaj, a anunțat joi cotidianul muntenegrean Pobjeda, citând surse anonime.

Muntenegru a arestat 36 de diplomați și cetățeni ruși - presă / Premier: O  „operațiune internațională" cu parteneri străini

La începutul zilei, premierul Dritan Abazovic a declarat, în cadrul unei transmisiuni în direct a unei ședințe a cabinetului, că o „operațiune internațională” cu parteneri străini și cu procuratura este în curs de desfășurare pentru a proteja interesele țării, dar nu a oferit detalii, transmite Reuters, scrie Hotnews.

Muntenegru, membră NATO și candidată la aderarea la Uniunea Europeană, s-a alăturat sancțiunilor internaționale împotriva Rusiei din cauza invaziei acesteia în Ucraina. În trecut, a expulzat diplomați ruși.

Pobjeda a scris că agenți ai Agenției pentru Securitate Națională (ANB) din Muntenegru și ai Procuraturii Speciale de Stat (SDT) au reținut șase diplomați ruși, 30 de cetățeni ruși cu permise de ședere temporară și doi muntenegreni sub suspiciunea de spionaj.

Ambasada Rusiei nu a răspuns imediat la apelurile Reuters care a solicitat o declarație. Oficialii de la ANB și SDT nu au putut fi contactați imediat pentru comentarii.

Președintele Serbiei îl anunță sec pe Putin ca nu va recunoaște referendumurile din Ucraina: „Este în interesul nostru să protejăm integritatea teritorială a altor țări recunoscute internațional”

Serbia nu va recunoaște rezultatele referendumurilor organizate în patru regiuni din Ucraina ocupate parțial de forțele ruse, a declarat miercuri președintele Aleksandar Vucic, în ciuda legăturilor strânse dintre Belgrad și Moscova, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Vladimir Putin presented Alexandar Vucic with a state decoration of the Russian Federation – the Order of Alexander Nevsky – for his major personal contribution to the advancement of multilateral cooperation with Russia.

Autoritățile susținute de Rusia din cele patru regiuni spun că se așteaptă la majorități largi în favoarea anexării la Rusia pe baza voturilor la referendumuri, pe care Kievul și Occidentul le-au denunțat că fiind scrutine ilegale desfășurate sub amenințarea armelor.

Se așteaptă că președintele rus Vladimir Putin să proclame anexarea celor patru provincii – Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie – într-un discurs pe care îl va susține vineri.

Serbia nu va recunoaște referendumurile, „întrucât adera la dreptul internațional, Carta Națiunilor Unite și rezoluțiile ONU”, a declarat Vucic presei.

Serbia, țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană, este dependență de Rusia pentru livrările de gaz și a refuzat să se ralieze la sancțiunile occidentale împotriva Moscovei din cauza acțiunilor acesteia în Ucraina.

Kremlinul sprijină Belgradul în opoziția să continuă față de recunoașterea independenței Kosovo, o fosta provincie sârbă sudică populată în principal de etnici albanezi. Moscova a vândut de asemenea arme Serbiei în trecut.

Însă Serbia a refuzat în mod repetat să sprijine invazia rusă din Ucraina la ONU și afirmă că respectă pe deplin integritatea teritorială a Ucrainei.

„Ne protejăm propria integritatea teritorială și este în interesul nostru să protejăm integritatea teritorială a altor țări recunoscute internațional”, a afirmat Vucic.

Ucraina se numără printre țările care refuză să recunoască independența Kosovo față de Serbia.

Cea mai mare fabrică de îngrășăminte din Țările Baltice a oprit producția
Articolul anterior
Reacția ministerului moldovean de Externe în legătură cu ultimele declarații ale ministrului rus Serghei Lavrov
Articolul următor