Mai mulți părinți susțin că una dintre educatoare le-ar fi tăiat prea scurt unghiile copiilor, motiv pentru care degetele micuților au început să sângereze. Administrația grădiniței a pornit o anchetă internă.

separator

O mamă, al cărei copil frecventează grădinița nr. 210 din capitală spune că educatoarea i-a tăiat copilei, fără nici un motiv, unghiile.

„Când a ajuns momentul să servim masa, era nevoie să scoată mânuțele și să preia mâncarea, dar de durere nu putea face. A spus că o dor degețelele. Doar după ce mi-a arătat mânuțele, doar atunci a izbucnit în plâns. Am văzut sângele apărut pe unghii și durerea din ochii copiilor”, spune mama.

„La băiețelul meu, când am venit la grădiniță nu știam cine, dar unghiile erau tăiate din carne, adică cu sânge. Eu nu cred că ea a avut 29 de perechi de foarfece”. „La fetița mea tot sunt tăiate unghiile, dar nu pot să spun că sunt tăiate din carne”, spun alți părinți.

Metodistul instituției a declarat că a vorbit cu educatoarea și a cerut de la ea explicații. În baza explicației se va face o anchetă de serviciu.

sursa: www.tv8.md