O expoziție de pictură a elevilor Liceului Academic de Arte Plastice ,,Igor Vieru” a fost inaugurată în Finlanda

Expoziția de pictură a Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chișinău, este găzduită în celebrul Säynätsalo Town Holl a remarcabilului architect Alvar Aalto, în Finlanda. Evenimentul reprezintă primul Acord expozițional moldo-finlandez.

separator
În perioada martie-aprilie 2019, celebrul Säynätsalo Town Holl, proiectat și edificat de remarcabilul architect al secolului XX Alvar Aalto din Jyväskylä, Finlanda, găzduiește o Expoziție de pictură reprezentativă a tinerilor talente de la Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chișinău.

Lansarea Expoziției a avut loc în luna martie 2019, în cadrul căreia a fost semnat primul Acord expozițional moldo-finlandez, între Directorul interimar al LAAP „Igor Vieru”, Dra Alexandra Clapatiuc și Directorul Säynätsalo Town Holl, Dl Harri Taskinen, fapt ce a marcat un început de dialog între spațiile culturale ale Republicii Moldova și Finlandei.

Prezentarea LAAP „Igor Vieru” într-un asemenea Proiect Artistic de Colaborare cu instituțiile culturale ale Finlandei, denotă calitatea procesului educațional Academic în domeniul picturii de șevalet a Liceului, dar și caracterul autentic al creației tinerilor talente, marcat de un spirit de creație inedit, specific valorilor și tradițiilor culturii și artelor plastice naționale. Amirați câteva din creațiile elevilor!

Cu pași mici spre o silueta tonifiată! ENTER îți dezvăluie 4 metode simple cum să te ții în formă
Articolul anterior
Anchetă la Galați, după ce o studentă din Republica Moldova a murit în urma unei petreceri într-un club
Articolul următor
Alte articole interesante