O expoziție interactivă de fotografie în aer liber, cu muzică și DJ locali, va fi organizată în parcul Dendrariu! Ia-ți prietenii și vino la eveniment

Dacă ești liber și visezi, iar sub stele gându-ți zboară spre dezvoltare personala culturală, Organizația nonguvernamentală GRIFF îți oferă o tangență din cotidian, odată în an! Îți dorești să ai parte de mai multe activități sociale și educative, menite să promoveze valori moral-spirituale și bunăstarea ta în spațiul predestinat creației?

separator

ONG GRIFF te invită să vizionezi cu drag, o expoziție de fotografii sub soare și sub stele, în cadrul temei „Ferestre“. Evenimentul artistic, care va avea loc pe 6 aprilie, între orele: 10:00-22:00, își propune promovarea a 5 artişti locali şi produsul acestora prin abordarea creativ-inovativă a unei construcții din parcul Dendrariu utilizând metoda expunerii.

În cadrul evenimentului, vor fi expuse fotografiile tinerilor: Radu Ariton, Alexandru Rudenco, Andrei Moraru, Grigore Popovici și Reniță Andrei.

Fă cunoștință cu programul evenimentului:

– 10:00 – Muzică. DJ on place
– 11:00-12:00 — Discuție brainstorm – dezbatere cu Andrei Reniță
– 15:00-18:00 — Fotoquest Concurs
– 18:00-20:00 — Deschidere și licitație
– 20:00-22:00 — Petrecere cu 3 Dj locali

Vino șu tu la eveniment! Susține promovarea gândirii libere prin fotografie. ,,Deschide fereastra, că să intre aer curat! Fresh, de primăvară”!

Organizatorii vă invită în acest spațiu ce este o ,,fereastră”, vă propun să vă uniți geometric, ambiguu și minimalist, ca o rază. Să fiți împreună chiar dacă sunteți multicolori! ,,Lumina fiind doar una singură, și ajunge până la noi. Să vă iubiți pe voi, prin voi! Fiți siguri și sincronizați-vă precum ochiul cu cartea! Fiți siguri de fereastra ce o căutați în voi. Adevărul e ca roșul sângelui pe albul de ghiocel de primăvară, ca tradițiile ce erau vii odinioară. Liberi ca prin prisma obiectivului foto, examinând, calculat cum curge apa în izvor, găsiți simetria exploziilor voastre, axați-vă și hrăniți-vă sufletul din zbor!”

ONG GRIFF are drept scop menținerea unei platforme interactive de organizare a evenimentelor pentru promovarea produsului out-put creativ spre culturalizare, interacțiune reciproca și impact social, promovează ideile ce tind să dezvolre cultura și arta, necesitatea artei fotografice și beneficiile ei.

Vezi cum poți ajunge și tu la expoziție aflând mai multe detalii pe pagina de facebook a evenimentului!

Accesul la semnătura electronică calificată va fi facilitat

Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC) și Agenția Servicii Publice (ASP) extind metodele de obținere a dispozitivelor de creare a semnăturii electronice. Astfel, nu va mai fi necesară deplasarea la Chișinău, obținerea serviciului de semnătură electronică fiind posibil la cel mai apropiat Centru multifuncțional al ASP, informează unica.md cu referire la un comunicat al Guvernului. 

Proiectul pilot este lansat în Centrele multifuncționale nr. 3 (str. Mihail Sadoveanu, 17) și nr. 4  (bd. Decebal, 6) din Chișinău, iar în perioada 15 iulie – 28 august curent va fi extins în Centrele multifuncționale ale ASP din toată țara.

De asemenea, nu va mai fi necesară efectuarea copiilor actelor de identitate pentru prezentarea la ghișeu, ci doar prezentarea unui act de identitate valid, a bonului de plată și a cererii de certificare a cheii publice completată, aceasta din urmă putând fi găsită pe portalul www.semnatura.md. Ulterior, solicitantul va primi dispozitivul de creare a semnăturii electronice, pe care este înscrisă perechea de chei. Semnăturile electronice create cu ajutorul acestui dispozitiv au putere juridică egală cu cea a semnăturii olografe.

La etapă inițială, Centrele multifuncționale ale ASP vor deservi doar persoanele fizice, persoanele juridice în continuare fiind deservite în oficiile STISC. 

Menționăm că această inițiativă marchează un pas esențial în digitalizarea serviciilor publice, oferind cetățenilor o modalitate rapidă și eficientă de a obține dispozitivul criptografic necesar pentru crearea semnăturii electronice.

ATENȚIE! Poliția cere ajutorul oamenilor pentru a gsit un bărbat dispărut mai bine de o lună

Poliția cere ajutorul oamenilor pentru a gsit un bărbat dispărut mai bine de o lună, informează unica.md cu referire la un anunț Poliției.

De o lună jumătate Poliția se află în căutarea unui bărbat de 41 de ani, din raionul Sîngerei, care, în noaptea de 29 mai a plecat de la domiciliul său din satul Cubolta într-o direcție necunoscută și până la moment locul aflării acestuia nu se cunoaște.

Semnalmente: înălțimea 1,70 m, păr negru, ochi căprui și corpolență medie.

Persoanele care dețin informații despre bărbatul din imagine sunt rugate să anunțe Poliția la 112 sau la numărul 068910547.

Student la un click distanță. Cum pot aplica online tinerii la universități

În premieră, în anul curent, admiterea la universități (studii superioare de licență) se va desfășura prin intermediul platformei unice eadmitere.gov.md. Platforma oferă posibilitatea de a depune dosarele online și va fi funcțională din data de 22 iulie, când începe procesul de #admitere#online la universități. Candidații vor putea selecta cel mult 3 universități și câte cel mult 3 specialități din cadrul fiecărei instituții, informează unica.md cu referire la un comunicat al Ministerului Educației și Cercetării.

„Peste 70% dintre absolvenții noștri aleg să continue studiile universitare acasă, în Republica Moldova. În acest an, admiterea la studii superioare de licență se va efectua exclusiv online prin platforma eadmitere.gov.md”, a menționat ministrul Dan perciun în cadrul conferinței de presă organizată cu ocazia lansării platformei.

Admiterea la toate instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova va începe pe 22 iulie. Candidații la studii de licență vor putea depune dosarele pe platforma eadmitere.gov.md în două tururi:

22 – 31 iulie (sesiunea de bază) și

10 – 14 august (sesiunea suplimentară).

Rezultatele intermediare vor fi anunțate pe data de 2 august și, respectiv, 16 august. Ulterior, candidații care au fost admiși de instituțiile de învățământ, la una sau mai multe specialități, vor face alegerea și vor depune dosarele în original la universitatea unde vor să-și facă studiile. Afișarea rezultatelor finale se va face pe 9 august (sesiunea de bază), și pe 20 august (sesiunea suplimentară).

Tinerii care nu au decis încă la ce specialitate să depună dosarul pot veni la Comisia de admitere a instituției, unde vor fi ajutați să aleagă specialitatea, în funcție de preferințele pe care le au. De asemenea, candidații vor putea primi ajutorul Comisiei la completarea formularului online pe platforma eadmitere. Pentru orice detalii referitoare la admiterea în învățământul superior din țară, persoanele interesate vor putea apela la Call Centru: 0 8000 5005.

Privé Fashion Events by Cricova Winery: vezi cine sunt Digital Influencerii ediției!
Articolul anterior
Pe lângă struguri și mere, la Târgul din Parcul Catedralei, vor fi în vânzare și prune uscate, dar și mure congelate
Articolul următor