O fabrică de încălţăminte din Moldova a deschis o filială la Iaşi și exportă articole în toată lumea

O fabrică de încălţăminte care se bucură de o mare popularitate în țara noastră şi-a deschis o filială la Iaşi, prin intermediul căreia exportă încălţăminte în întreaga lume. Banca Mondială a investit peste 8 milioane de lei pentru modernizarea echipamentului fabricii.

separator
După 25 de ani de activitate, muncitorii se laudă că fac încălţăminte la standarde europene, totul datorită utilajelor de ultimă generaţie. Fabrica a început să producă încălţăminte în cantităţi mai mari, la Chişinău, odată cu automatizarea secţiilor. S-au cumpărat utilaje şi softuri noi pentru a fi competitive. Cu ajutorul unui credit oferit de Banca Mondială, fabrica importă şi materie primă, fără TVA.„Avem un proiect în derulare PAC2 unde am importat tehnologii, am importat accesorii softuri programe, acum la moment datorită acestor investiţii suntem la nivelul întreprinderilor performante din lume”, a declarat directorul fabricii, într-un reportaj video realizat de echipa TVR Moldova.

Anna Akhalkatsi, director, Banca Mondială în Moldova:

„Sunt foarte fericită să vin astăzi în vizită la această întreprindere în care Banca Mondială a investit peste 8 milioane de lei pentru modernizarea echipamentului. Este forte interesant să văd această întreprindere în acţiune. Şi am găsit un cadou foarte bun pentru băiatul meu de şase ani. Am un cadou pentru el de Crăciun!”Produsele fabricate în Republica Moldova ajung pe piaţe din Uniunea Europeană, Canada sau Statele Unite ale Americii. Multe produse se vând prin România, pentru că la Iaşi a fost deschisă o filială care exportă încălţăminte în întreaga lume.

Primele produse confecţionate la fabrică au fost galoşii. La scurt timp, au fost produse primele cizme din cauciuc şi espadrile. La fabrică sunt peste 200 de angajaţi care produc peste 100 de modele de încălţăminte.

Drama unui bărbat moldovean ajuns în SUA, după ce a câștigat greencard-ul
Articolul anterior
De la ce vârstă să laşi copilul să-şi aleagă singur hainele
Articolul următor
Alte articole interesante