O familie cu trei copii vă cere ajutor! Tatăl a fost diagnosticat cu cancer, iar feciorul de 17 ani este țintuit într-un scaun cu rotile

Este vorba de familia Vasilache din satul Donici, raionul Orhei care acum, are nevoie de ajutorul nostru. Cei doi soți, au aflat acum 17 ani că primul lor copil va fi țintuit la pat toată viața. Mai mult, în urmă cu doi ani, tatăl s-a îmbolnăvit de cancer de colon, iar mama a aflat că are hernie de disc și nu-și poate îngriji băiatul invalid. Viața le-ar deveni mai ușoară dacă ar putea cumpăra un aparat special care l-ar ridica automat din pat pe băiatul de 17 ani.

separator

Și chiar dacă băiatul nu este ca toți semenii lui, acesta are performanțe frumoase la învățătură și spune că în viața de mai departe îl va ajuta mult dragostea de carte. Mai mult, singurii lui prieteni sunt cei doi frați mai mici.

Toți oamenii cu suflet mare care vor să ajute familia Vasilache sunt rugați să-i contacteze la numărul de telefon 069672176.

Sursa

Președinta Maia Sandu a discutat cu mai mulți reprezentanți ai societății civile despre Adunarea „Moldova Europeană”, din 21 mai

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început discuțiile cu societatea civilă despre Adunarea „Moldova Europeană”, care va avea loc la 21 mai.

Șefa statului a vorbit cu experți și formatori de opinie, care au dat curs invitației, că este nevoie să transmitem comunității europene un mesaj puternic de unitate din partea cetățenilor noștri, care își doresc să fie parte a familiei europene.

,,Unindu-ne forțele vom reuși să ducem Moldova în Uniunea Europeană”.

O grădiniță din orașul Râșcani, modernizată cu suportul Japoniei

Grădinița nr. 7 „Alionușca” din orașul Râșcani” a fost modernizată cu suportul Japoniei în cadrul Programului „Kusanone”. Guvernul japonez a acordat un grant de aproape 91 de mii de dolari.

O grădiniță din orașul Râșcani, modernizată cu suportul Japoniei

Din acești bani au fost efectuate lucrări de termoizolare a pereților exteriori, au fost renovate o grupă și sala muzicală, precum și s-au instalat încălzitoare de apă, transmite IPN.

Ambasadorul Japoniei la Chișinău, Yamada Yoichiro, a declarat la ceremonia de finalizare a proiectului că odată cu Uniunea Europeană, Moldova își va putea valorifica la maximum potențialul formidabil de resurse umane, ca niciodată până acum. „De îndată ce războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei se va încheia, vom vedea renașterea adevărată a Moldovei”, a spus oficialul, citat într-un comunicat de presă.

Proiectul a contribuit la sporirea siguranței și protecția sănătății celor 127 de copii, 32 de educatori și personal tehnic din grădiniță și la sporirea eficienței energetice a clădirii.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de peste 6,9 milioane de dolari pentru 82 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

Producătorii din Moldova și-au prezentat fructele la expoziția internațională de la Salonic

În premieră, un grup de membri ai Moldova Fruct participă la Expoziția Comercială Internațională pentru Fructe și Legume, Freskon 2023, care se desfășoară în perioada 23-25 aprilie, la Salonic, Grecia.

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane

Șase producători și exportatori de fructe, participanți din cadrul standului de țară, „Moldova – un gust deosebit” prezintă în cadrul expoziției fructele moldovenești cu scopul de a le promova pe piețele externe, poziționând Moldova ca țară care are livezi și infrastructură post-recoltare moderne, și poate oferi fructe proaspete de înaltă calitate.

Participarea la Expoziția Comercială Internațională pentru Fructe și Legume, Freskon este posibilă datorită suportului Proiectului USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova, Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) și Agenției de Investiții, transmite Moldova Fruct.

Ar putea fi o imagine cu 6 persoane

„În edițiile precedente ale expoziției am fost prezenți doar ca vizitatori, de data aceasta ne bucurăm să participăm în calitate de expozanți. Datorită investițiilor pe care le-am făcut în anul curent în procurarea unui hydrocooler și liniei de sortare pentru cireșe, suntem pregătiți să facem față cerințelor importatorilor și suntem dispuși să prezentăm oferte pentru orice piață internațională. În cadrul expoziției Freskon am reușit deja să discutăm cu diverși importatori și am văzut interes real din partea Țărilor Baltice, Germania, Italia, Țărilor Nordice”, spune directorul companiei Staragro Group, Mariana Pâslaru.

Totodată, în cadrul expoziției, participanții au acces unic la platforma „FreshCon Market”, unde producătorii și exportatorii se pot întâlni cu reprezentanții marilor lanțuri de supermarketuri pentru negocierea parteneriatelor comerciale.

„Fiecare implicare în târgurile internaționale le aduce producătorilor și exportatorilor noștri o plus valoare, lărgindu-le orizonturile, dezvoltându-le abilitățile și cunoștințele necesare  pentru a avansa în domeniul inovațiilor, și a-și crește competitivitatea produselor moldovenești la nivel internațional”, menționează Iurie Fală, director executiv Moldova Fruct.

Freskon este unul dintre cele mai importante evenimente internaționale dedicate fructelor și legumelor din Balcani și Europa de Sud-Est, constituind punctul focal al evoluțiilor din sectorul fructelor și legumelor proaspete, reunind producători, grupuri internaționale de retail, precum și exportatori și transportatori din Europa de Sud-Est.

În ultimii ani, Freskon s-a transformat din eveniment regional în unul internațional, găzduind 210 expozanți din 22 de țări, printre care: Grecia, Italia, Spania, Turcia, Dubai, Cipru, Bulgaria, Egipt, India, Maroc, Israel, Republica Federală Macedonia ș.a.

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane şi fructe
Ar putea fi o imagine cu 13 persoane
Ar putea fi o imagine cu 16 persoane

Momente grele. Elena Udrea a fost reținută pe stradă, în Costa Rica, în timp ce era cu fetița la plimbare
Articolul anterior
Concert extraordinar susținut la București! Peste 15.000 de spectatori i-au aplaudat în picioare pe Frații Advahov!
Articolul următor