O familie de moldoveni stabilită peste hotare a donat satului de baștină o ambulanță

Soții Liviu și Aliona Cojan, stabiliți de mai mulți ani în Marea Britanie, au donat o ambulanță satului lor de baștină – Colibași, raionul Cahul.

separator
Donația a fost făcută în cadrul unui eveniment care a avut loc duminică, 25 august, dedicat „zilelor diasporei la Colibași” și sărbătorilor naționale: Ziua Independenței și Ziua Limbii Române, scrie site-ul de știri locale ziuadeazi.md.

„Noi am făcut-o din suflet pentru suflet, pentru satul natal. Viața e cât o secundă, de multe ori o secundă poate să te ajute să rămâi în viață. Pentru aceasta am spus să luăm o ambulanță, cea mai dotată, ca să fie la moment pentru oamenii care au nevoie să fie ajutați. Ambulanța e făcuta cu drag pentru mult timp”, a declarat Liviu Cojan presei locale de la Cahul.

Ideea familiei de a dona o ambulanță satului de baștină, a fost susținută de mai mulți prieteni de-ai săi, care au contribuit la procurarea, restaurarea și dotarea ambulanței cu cele necesare.

„Este o mândrie pentru colibășenii noștri, pentru cei plecați în lume, care nu uită de satul natal, de baștină de graiul părintesc fiind tot timpul cu gândul acasă. Această frumoasă familie Cojan a făcut o donație nemaipomenită, un gest nemaipomenit. Această mașină o să aducă o îmbunătățire a condițiilor și a serviciilor pe care le prestează specialiștii în domeniu”, a declarat primarul satului Colibași, Ion Dolganiuc.

Pentru darul adus satului, Liviu Cojan a primit titlul onorific de Cetățean de Onoare al satului Colibași.

Detalii despre tragedia de la Edineț, unde o mamă împreună cu cei doi copii ai săi a căzut într-o fântână
Articolul anterior
Google sărbătorește Ziua Independenței Republicii Moldova!
Articolul următor
Alte articole interesante