O femeie a luat foc pe masa de operație la un spital din București. Femeia a murit

Caz șocant la un spital din București. O femeie de 66 de ani a luat foc pe masa de operație. După 7 zile de chin, femeia s-a stins din viață duminică seară.

separator
Pacienta de 66 de ani a murit duminică seară, la o săptămână de când a ars pe masa de operație de la spitalul Floreasca. Femeia suferea de cancer pancreatic și, pe 22 decembrie, a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului, după ce medicii au folosit bisturiul electric cu un biocid.

Trei anchete au fost începute, în urma erorii medicale care a șocat o țară întreagă: una demarată de conducerea spitalului Floreasca, una a Poliției Capitalei și o alta a Ministerului Sănătății, scrie spynews.ro.

La operația femeii din 22 decembrie, cadrele medicale au folosit un biocid, un dezinfectat pentru mâini pentru că pacienta era alergică la iod, a transmis Digi24.

În aceste circumstanțe, ar fi trebuit să se aștepte o perioadă de timp, până când alcoolul se evapora. Pacienta însă, a luat foc imediat ce electrocauterul a intrat în contanct cu dezinfectantul pentru mâini.

Femeia avea cancer pancreatic și suferise două intervenții chirurgicale majore. Duminică, 29 decembrie, după o săptămână în care s-a zbătut între viață și moarte în urma erorii medicale, s-a stins din viață pe patul de spital.

Fiica de 11 ani a unei celebre artiste nu are un telefon mobil

Pink i-a interzis fiicei sale de 11 ani să folosească rețelele sociale. Artista a dezvăluit că Willow este singurul copil din clasa ei care nu are un telefon mobil.

Artista este mamă a doi copii. Jameson, în vârstă de șase ani, este cel de-al doilea copil pe care îl are împreună cu soțul ei, Carey Hart. Ea și-a împărtășit temerile potrivit cărora copiii ei vor fi hărțuiți și a spus că vrea doar să îi protejeze. Uneori împărtășește momente cu copiii ei pe social media, scrie alephnews.ro.

Cântăreața a declarat: Copiii mei nu au telefon. Fiica mea este singura fată de 11 ani din clasa ei care nu are unul. Este greu. Mulți dintre prietenii mei își au copiii pe TikTok, iar eu nu”.

Are o mulțime de ochi pe ea”, a spus artista în vârstă de 43 de ani, adăugând că sănătatea mintală a copiilor ei este mai importantă decât faptul că prietenii ei de la școală cred că este cool”.

Dezvăluind singurul lucru pe care Willow îl poate face pentru a-i dovedi mamei sale că se înșeală, Pink a spus: Am spus clar că, dacă puteți prezenta informații dintr-o sursă de încredere care îmi spune că social media este bună pentru voi, atunci puteți să o folosiți.”

Pink își promovează în prezent noul album Trustfall, la care a lucrat timp de trei ani. Cei doi copii ai ei vor pleca din nou cu ea, deoarece întotdeauna pleacă în turneu ca o familie.

Pădurile montane dispar într-un ritm alert, arată un studiu. Care sunt cele mai afectate zone

Exploatarea forestieră, incendiile şi agricultura provoacă dispariţia pădurilor montane într-un ritm tot mai alert, arată un studiu publicat vineri, informează AFP.

Munții Călimani: regatul sălbatic al pădurilor | ViataVerdeViu.ro

Munţii găzduiesc 85% din păsările, mamiferele şi amfibienii lumii, în special în păduri, ceea ce face ca pierderea acestora să fie alarmantă pentru biodiversitate.

Pădurile montane acopereau 1,1 miliarde de hectare în anul 2000, potrivit autorilor acestui studiu publicat în revista One Earth. Cu toate acestea, cel puţin 78,1 milioane de hectare – o suprafaţă mai mare decât cea a statului american Texas, reprezentând 7,1% din total, au dispărut între 2000 şi 2018, au determinat cercetătorii folosind date din satelit.

Ritmul dispariţiei pădurilor montane se accelerează: pierderile recente au fost de 2,7 ori mai mari decât la începutul secolului.

Zonele cele mai afectate (42% din total), unde ritmul dispariţiei e cel mai accelerat, sunt pădurile tropicale montane, zone vitale pentru biodiversitate şi refugiul a numeroase specii ameninţate.

Altitudinea şi pantele abrupte au limitat în trecut exploatarea acestor păduri de către oameni, notează cercetătorii. De la începutul secolului însă, ele au fost din ce în ce mai vizate pentru lemn şi agricultură, scrie Agerpres.

Exploatarea forestieră este responsabilă pentru 42% din pierderile de păduri montane, urmată de incendiile de pădure (29%), agricultura itinerantă (15%) şi agricultura permanentă sau semipermanentă (10%), se arată în studiu.

Potrivit cercetării, dispariţia pădurilor montane este cea mai pronunţată în Asia: 39,8 milioane de hectare, adică puţin peste jumătate din totalul pierderilor.
 

Ucraina, amenințată cu apocalipsa. Prigojin: ,,Încă 30.000 de tineri vor fi rectrucați până la jumătatea lunii mai”

După ce s-a aflat că gruparea Wagner duce o acută lipsă de soldaţi, fiind nevoită să recruteze apelând inclusiv la site-uri porno, „bucătarul lui Putin” se umflă-n pene şi spune că va rezolva criza de personal militar.

Imaginea articolului Prigojin ameninţă Ucraina cu Apocalipsa: voi recruta încă 30.000 de oameni până la jumătatea lunii mai

Şeful grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat că intenţionează să recruteze încă 30.000 de oameni până la jumătatea lunii mai.

Anunţul, relatează CNN și Mediafax, vine într-un mesaj video pe Telegram, în care Prigojin pretinde că recrutează 5-800 de bărbaţi pe zi, cu vârfuri de 1.200.

În ianuarie, Prigojin a încetat să mai recruteze în închisori. A anunţat recent că a deschis 42 de centre în toată Rusia, pentru a aduna sub steag noi mercenari destinaţi să lupte în Ucraina.

De asemenea, Wagner a apelat la Pornhub, în căutarea disperată de a reface gruparea paramilitară.

Ce trebuie să faci de Revelion ca să-ţi meargă bine tot anul!
Articolul anterior
Mesaj de la șoferi, pentru pietoni: ,,Iată cum vedem noi drumul, când plouă!”
Articolul următor