O femeie a murit la o săptămână după procedura „in vitro”

Posibil caz de malpraxis la o clinică din capitală. O femeie a decedat la o săptămână după procedura „in vitro”.

O femeie de 30 de ani a decedat la o clinică din Chișinău în urma unei intervenții medicale in vitro. Rudele acesteia acuză medicii de neglijență și indiferență, scrie tv6.md cu referire la deschide.md.

Cristina Sîrbuleț și soțul ei Ștefan Sîrbuleț în urma nenumăratelor încercări de a concepe copii pe cale naturală s-au adresat la o clinică privată din Chișinău, unde au convenit la o procedură de concepere artificială prin in vitro. Procedura a avut loc pe 25 august, după care femeia a căzut în comă în stare gravă din cauza că nu i-a suportat inima. Ulterior, ea a fost transferată la Spitalul de Urgență din capitală unde a decedat peste o săptămână.

Rudele declară că Cristina era perfect sănătoasă, ceea ce demonstrează și analizele efectuate pentru această procedură. Totodată, soțul regretatei afirmă că riscul de deces nu a fost anunțat de medici. De asemenea, aceștia ar fi avut un comportament iresponsabil și indiferent.

„Erați conștienți că nu o va duce mult și ea a decedat”, au declarat ulterior medicii de la Spitalul de Urgență care au anunțat moartea Cristinei.

În cadrul conferinței de presă, Ștefan Sîrbuleț a mai prezentat și alte încălcări comise de medici. În acest sens, bărbatul a anunțat că a depus o plângere la Procuratura oficiului Botanica în legătură cu cauzalitatea directă dintre acțiunile și inacțiunile personalului medical și cere ca Procuratura să inițieze o cauză penală, dar și solicită implicarea Ministerului Sănătății pentru a investiga cazul respectiv.

Tragedie în Egipt, unde s-a prăbuşit o clădire în care se aflau oameni
Articolul anterior
Alla Pugaciova s-a făcut blondă și și-a schimbat radical imaginea
Articolul următor