O femeie a murit pe holul unui spital, după ce a fost lăsată să aștepte 16 ore

O femeie de 69 de ani a murit, după ce a fost lăsată să aștepte 16 ore pe un scaun, pe holul secției de Primiri Urgențe, la un spital din Constanța, România. Acuzațiile sunt lansate de fiul acesteia, care i-a reclamat pe medici la poliție pentru neglijență.

separator
Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Potrivit fiului, mama acestuia a ajuns la spital acuzând dureri în piept și dificultați de respirație. Femeii i s-au făcut mai multe analize inițial, inclusiv un EKG, fără a i se pune vreun diagnostic însă.

La 12 ore de la momentul în care femeia a ajuns la spital, fiul femeii a ajuns, de asemenea, la spital, acesta insistând să i se facă un CT (Computer Tomograf) mamei lui. Fiul femeii spune că după ce i s-a făcut CT, nu a mai venit niciun medic la femeie, până în momentul decesului, deși diagnosticul a fost unul de apă la plămâni.

El spune că atunci când le ruga pe asistente să intervină, acestea aveau o atitudine arogantă și „au spus că putem să facem plângere și la Dumnezeu”. „Mama a mers cu tatăl meu și a cerut cu insistență rezolvarea problemei. Sunt probleme de sănătate cauzate de vârstă, ținând cont că starea ei foarte bună dinainte nu reprezenta niciun motiv pentru agravarea stării foarte rapid.(…) Nu era aglomerat, era sub medie. Nu erau medicii acolo. Nu a existat niciun medic să vină să o consulte timp de 4 ore cât am fost eu acolo. Au apărut toți medicii în camera de reanimare”, spune fiul victimei.

„După CT, i s-a pus diagnosticul de apă la plămâni, cumva inima stătea în apă, avea pulsul foarte scăzut. I-a căzut și de la deget acel senzor. I-am spus asistentei să i-l pună la loc, a dat din umeri și a plecat mai departe”, povestește bărbatul.

„După CT, nu a venit niciun doctor până în momentul decesului. Nimeni nu o băga în seamă. Spuneau că va coborî un chirurg. Mama s-a stins în brațele mele. Efectiv s-a lăsat într-o parte pe scaun, și-a dat masca jos și a încetat să mai lupte”, își amintește bărbatul.

Vasile Barbu, de la Asociația pentru Protecția Pacienților, a declarat că organizarea de Primiri Urgențe este defectuoasă în România și lipsa medicilor în weekend cu atât mai mult îngreunează situația.

Femeia a murit după ce 16 ore a aşteptat să fie consultată. Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Constanţa, unde a avut loc incidentul, sunt acuzaţi de neglijenţă. Familia pacientei în vârstă de 69 de ani a depus o plângere la poliţie. Conducerea spitalului a deschis o anchetă internă, potrivit digi24.ro.

Pregătiți săniuțele! Codul portocaliu a fost extins în toată țara
Articolul anterior
Moldovenii trimit acasă tot mai puțini bani
Articolul următor
Alte articole interesante