O femeie a pretins că naște în avion, iar aeronava a aterizat de urgență la Barcelona. Ce a urmat apoi

Un avion care zbura din Maroc spre Turcia a aterizat de urgență pe aeroportul El Prat din Barcelona la primele ore ale zilei de miercuri, după ce o femeie însărcinată a pretins că a intrat în travaliu. La aterizare, 28 de presupuși migranți aflați la bord au fugit pe pistă, a anunțat guvernul spaniol, potrivit Reuters.

Plane Landing

Poliția a arestat 14 persoane, inclusiv o femeie însărcinată care, potrivit autorităților, a pretins că i s-a rupt apa, ceea ce a determinat aterizarea de urgență, a precizat guvernul.

Alte 14 persoane nu au fost încă găsite. 

Cinci dintre cei reținuți au fost urcați imediat înapoi în avionul operat de compania turcească Pegasus Airlines, în timp ce opt vor fi deportați în Maroc.

Femeia însărcinată a fost verificată la spital și s-a constatat că nu era în travaliu, a precizat guvernul.

Avionul transporta în total 228 de pasageri de la Casablanca la Istanbul.

În octombrie anul trecut, în octombrie, un grup de pasageri a fugit de un avion pe pista de aterizare din insula spaniolă Mallorca, în urma unei aterizări de urgență sub un fals pretext, iar 12 dintre ei au fost arestați, în timp ce alți 12 au scăpat.

sursa

”La 12 ani îi cânta piesele, neștiind că la 20 va ajunge să cânte alături de ea!” Camelia Ursu, moment emoționant la concertul Larei Fabian

Tânăra interpretă de la noi, Camelia Ursu, a avut parte de un moment emoționant. Încă de mică a îndrăgit-o pe celebra artistă Lara Fabian și îi cânta piesele, cu care a luat premii la diverse concursuri, dar abia peste ani a reușit să ajungă la concertul ei.

Camelia a avut ocazia să meargă la concertul Larei Fabian, iar după a publicat un video emoționant cu segvențe de la prestigiosul concurs Music For Kids din România, în care apare la 12 ani interpretând piesa ”Je T’aime”, și cu un moment superb din concertul Larei Fabian.

Videoul a adunat numeroase comentarii.

Tânăra interpretă a venit doar cu cuvinte de laudă în adresa artistei sale favorite și a spus că a trăit un moment emoționat.

Camelia Ursu este o tânără interpretă de la noi, care s-a făcut cunoscută datorită pieselor pe care și le scrie singură. Prima melodie cu care s-a lansat, ”Filmul tău”, a fost semnată, atât versurile, cât și melodia, chiar de ea. În curând, urmează să-și bucure admiratorii cu o altă producție muzicală, a cărei melodie, la fel, îi aparține.

Tânăra este foarte activă pe rețelele de socializare, având o comunitate de peste 300.000 de urmăritori.

Își face studiile la două facultăți, în România, iar de muzică este pasionată încă de mică.

Camelia Ursu a fost protagonista emisiunii ”Stil Unic” marca unica.md. Iar dacă vreți să o cunoașteți, vă invităm să vedeți emisiunea.

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele. Cu toate acestea, vehiculele puternice au sisteme de frânare mai avansate și o manevrabilitate mai bună, ceea ce le face mai ușor de condus.

carVertical, o companie de date auto, a efectuat cercetări pe baza datelor din rapoartele de verificare a istoricului mașinilor uzate pentru a afla dacă există o corelație între puterea medie a motorului unui vehicul și frecvența accidentelor.

Corelație directă între puterea motorului și rata daunelor

În cadrul studiului efectuat, carVertical a examinat rapoarte care prezintă istoricul vehiculelor pentru 43 de mărci de mașini. În toate cazurile analizate, mașinile cu motoare mai puternice erau mai predispuse la accidente.

46,4% dintre vehiculele Audi verificate pe carVertical cu puterea motorului de până la 100 kW au avut înregistrări de daune, în timp ce rata în rândul modelelor de peste 400 kW a fost mai mare – 55,6%.

Tendințe similare au fost observate și la mașinile Volkswagen unde 42,6% dintre modelele cu motoare de până la 100 kW au fost avariate, față de 48,9% la motoarele de 300-400 kW.

45% dintre vehiculele Ford cu motoare de până la 100 kW au avut înregistrări de daune și 55% dintre cele cu motoare de peste 400 kW.

1 din 3 mașini Renault (36,3%) echipate cu cele mai mici motoare a suferit un accident minor sau major. Procentajul mașinilor avariate a fost mai mare în rândul vehiculelor care aveau 300-400 kW sub capotă – 42,9%.

Toyota este una dintre mărcile la care fluctuațiile sunt minore: 36% dintre modelele cu motoare mici au fost avariate, față de 39,5% dintre mașinile cu motoare de 200-300kW. Cu toate acestea, Toyota nu are modele echipate cu motoare de peste 400 kW, ceea ce ar fi putut duce la rate de daune mai mari.

BMW s-a remarcat dintre toate mărcile de vehicule analizate în cercetare: 60,3% dintre mașinile cu motoare de până la 100 kW au fost avariate, față de un incredibil 68,6% dintre vehiculele cu o putere mai mare de 400 kW.

„Deși toate vehiculele trebuie să respecte regulile de circulație, se pare că mașinile mai puternice ignoră limitele de viteză, iar șoferii lor își asumă riscuri mai mari. Nu există nici măcar o singură marcă auto pentru care vehiculele mai puțin puternice să fie mai predispuse la accidente”, spune Matas Buzelis, expert în automobile și directorul departamentului de comunicații al carVertical.

Unele mașini sunt de până la 7 ori mai puternice decât altele 

Dintre toate mărcile de vehicule verificate pe carVertical, Bentley a avut cea mai mare putere medie a motorului – 415 kW sau 564 CP. Producătorul de mașini de lux este urmat de Maserati (268 kW/364 CP), Cadillac (264 kW/359 CP), Tesla (263 kW/358 CP) și Porsche (257 kW/349 CP).

În timp ce cercetarea a arătat că cumpărătorii de vehicule second hand preferă să verifice istoricul mașinilor care au motoare mai puternice și mașinile mici cu motoare mai puțin puternice sunt inspectate pe carVertical.

Mașinile Smart au cea mai mică putere medie a motorului – 59 kW sau 80 CP. La mică distanță se află și Dacia (72 kW/98 CP), Lancia (77 kW/105 CP), Fiat (83 kW/113 CP) și Suzuki (87 kW/118 CP).

Potrivit domnului Buzelis, existența accidentelor grave în istoricul unei mașini poate fi un semnal de alarmă pentru cumpărători. Prin urmare, este important să consultați un mecanic profesionist și să aflați dacă daunele suferite de o mașină îi pot afecta pe termen lung fiabilitatea.

Tabere de vară gratuite în centrele comunitare și cele de zi din Capitală!

Viceprimarul pe probleme sociale Angela Cutasevici a vizitat ieri centrele comunitare și cele de zi din Capitală. Cu această ocazie, Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului a organizat, împreună cu pedagogii, o ședință de lucru în care a fost definitivat conceptul de organizare a taberelor de vară.

Astfel, în perioada estivală 2024, s-a decis organizarea taberelor în 24 de centre din subdiviziunile DGPDC, unde se vor putea bucura GRATUIT circa 600 de beneficiari. Taberele tematice vor avea, în acest an, genericul ”Drepturile copilului în acțiune”, Ediția II.

”Anul acesta ne propunem să organizăm un spectru larg de activități distractive, culturale, cu profil sportiv și artistic, workshop-uri între artiști și copii cu potențial artistic, masterclass-uri etc, dar și să familiarizăm mai mult copiii despre drepturile lor, să-și dezvolte mai multe abilități de comunicare, lucru în echipă, să își sporească încrederea în sine și să îi ajutăm în procesul de incluziune.”, susține Tatiana Oboroc, șefa DGPDC.

Astfel, 24 de Centre comunitare se vor transforma în adevărate ateliere de creație, cu diverse cercuri pe interese și activități care vor spori creativitatea, spiritul competitiv, originalitatea și ingeniozitatea copiilor în cadrul diverselor competiții artistice, va deschide noi perspective de cunoaștere și abordare a drepturilor copilului aflat în situație de risc. De asemenea, vor fi organizate excursii, la muzee și Galerii de Artă, oferind copiilor oportunității de cunoaștere a naturii, picturii, arhitecturii, sculpturii, istorie orașului.

Cele 24 de Centre vor avea o agendă specifică la fiecare 2 săptămâni, iar în caz de înregistrare a mai multor copii, aceste vor forma două sau trei grupuri după criteriul de vârstă (7-11 ani; 12-17 ani) și disponibilitatea spațiilor.

Perioada de realizare: 

Turul I: 10 – 21 iunie;

Turul II: 24 iunie – 05 iulie;

Turul III: 08 iunie – 19 iulie.

Un fost ministru rus al agriculturii și-a însușit 162.000 de hectare de teren agricol din regiunile ucrainene ocupate: „Au venit cu bărbați înarmați”
Articolul anterior
Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić
Articolul următor