image-851

#stilunic –Viorica Lupu:”După ce m-am ars am decis să nu îmi mai afișez ziua de naștere!”

S-a lansat în muzica la o vârstă fragedă alături de sora ei, însă atunci când sora a decis să lase scena, și-a luat forțele în mâini și a luat-o de la 0 revenind în forță pe scena muzicii populare. Acum mulți îi fredonează piesele, este des invitată pe la evenimente și mai și predă la școală.
Viorica Lupu – urăște bârfele din showbizz, deși a fost și ea victima portalurilor de cancan atunci când a divorțat, este o amatoare a portului popular și a stilului ales cu grijă.
A fost cumincioară și a îndeplinit toate provocările cu brio, dar vă invităm să ne distrăm împreună alături de ea aici la această ediție #stlunic!


*Partenerul emisiunii – Oasis – https://www.instagram.com/oasis_shopp…
✅ Nicoleta Adam pe Instagram – https://www.instagram.com/nicoleta_adam/
✅ Viorica Lupu pe Instagram – https://www.instagram.com/viorica_lupu_artist/

Festivalul ”Te salut, Chișinău!”. Vezi cine va urca în scenă în această seară

Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi, 14 iulie, începe Festivalul „Te salut, Chișinău”, ediția a III-a, consacrat aniversării a 587-a de la prima atestare documentară a orașului.

Astfel, în prima zi a Festivalului, chișinăuienii și oaspeții Capitalei sunt invitați să participe la diverse activități cultural-artistice, desfășurate în centrul orașului și în sectoare, transmite Știri.md.

Activitățile sunt:

  • ora 12:00, 14:00 și 16:00 – Excursie cu Troleibuzul Turistic. Punct de îmbarcare: Porțile Sfinte (Arcul de Triumf);
  • ora 15:00 – Salonul municipal de Artă Plastică contemporană în cadrul Festivalului „Te salut, Chișinău”, ediția a III-a, locul desfășurării – Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi”;
  • ora 16:00 – 20:00 – Târgul meșterilor populari – locație pe strada Pietonală Eugen Doga;
  • ora 18:00 – 18:40 – Tablou Folcloric „Hora Chișinăului”, Parada portului popular;
  • ora 18:40 – 19:00 – Tablou de sărbătoare Te salut, Chișinău! Deplasarea alaiului de sărbătoare (din PMAN spre pietonala E. DOGA);
  • ora 19:00 – 22:00 – Caleidoscop folcloric – În oraș la Chișinău, Scena Mare, strada pietonală E. Doga. Recital cu Orchestra municipală de muzică populară condusă de Frații Advahov și interpreții: Zinaida Julea, Fuego, Gabriel Nebunu, Maria Iliuț și „Crenguță de Iederă”, Nicolae Gribincea și „Plăieșii”, dar și grupul de copii ”Moștenitorii”, conduși de maestrul Valeriu Chiper.

Duma rusă adoptă o lege represivă împotriva persoanelor transgender

Duma de Stat a Rusiei (camera inferioară a parlamentului rus) a adoptat vineri o lege care interzice schimbările de sex şi, în special, adoptarea copiilor de către persoane transsexuale, pe fondul accentuării atitudinilor ultraconservatoare la nivelul clasei politice ruse după ofensiva în Ucraina, relatează AFP citat de Agerpres.ro.

„Această decizie îi protejează pe cetăţenii noştri, pe copiii noştri”, a declarat pe Telegram Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei, în condiţiile în care modificările la starea civilă, intervenţiile chirurgicale şi tratamentele hormonale au devenit accesibile în Rusia după destrămarea URSS.

Dar, după atacul în Ucraina, autorităţile şi-au înmulţit măsurile de natură conservatoare, în special împotriva comunităţii LGBT+, afirmând că vor să elimine comportamente pe care le consideră deviante şi importate din Occident.

Serviciul Federal de Securitate (FSB) a arestat joi un militant transgender acuzat de „înaltă trădare” în beneficiul Ucrainei. El riscă condamnarea la închisoare pe viaţă.

Pentru a justifica acest proiect de lege, Volodin a dat asigurări vineri că operaţiile chirurgicale pentru schimbare de sex au explodat în SUA în ultimii zece ani.

„Ce tendinţă monstruoasă! Este calea care duce la degenerarea unei naţiuni. Este inacceptabil pentru noi”, a afirmat el.

Proiectul de lege a fost adoptat în a treia şi ultimă lectură. Documentul mai trebuie validat de Consiliul Federaţiei (camera superioară a parlamentului), apoi semnat de preşedintele Vladimir Putin pentru a intra în vigoare, două etape care sunt în general simple formalităţi.

Într-un comunicat publicat vineri, Duma precizează că textul interzice „orice intervenţie medicală” pentru schimbare de sex, în special operaţiile chirurgicale şi terapiile hormonale.

Schimbarea menţiunii de gen în documentele de identitate va fi de asemenea interzisă.

Excepţiile medicale, prin decizia unei comisii speciale, vor fi posibile în caz de „anomalii congenitale” la copii sau în caz de boli genetice şi endocrine, precizează Duma.

Persoanele transgender vor avea de asemenea interdicţia de a păstra copii sau de a-i adopta în Rusia. În fine, mariajele care implică o persoană transgender vor fi „anulate” după intrarea în vigoare a legii, precizează Duma.

Din 2013, o lege interzice deja în Rusia „propaganda” în favoarea „relaţiilor sexuale netradiţionale”, un text denunţat de organizaţiile neguvernamentale drept un instrument pentru reprimarea persoanelor LGBT+.

În decembrie, aplicarea acestei legi a fost extinsă considerabil. Ea interzice de acum „propaganda” LGBT+ pentru toate categoriile de public, în timp ce anterior se referea doar la minori.