O femeie care a fost deţinută ilegal 9 luni din cauza unei erori va primi despăgubiri de la stat

Femeia va primi câte 1 167 de lei pentru fiecare zi de detenţie ilegală drept despăgubiri.

O moldoveancă încarcetară ilegal timp de aproape 9 luni în penitenciarul nr.7 de la Rusca, raionul Hânceşti, va primi despăgubiri de 1 167 de lei pentru fiecare zi de detenţie ilegală.

Recent, judecătoria Chişinău, cu sediul în sectorul Ciocana a stabilit, după doi de la depunerea plângerii femeii că aceasta a fost privată de libertate în mod ilegal timp de 263 de zile şi a dispus achitarea unor despăgubiri de peste 307 mii de lei din contul statului, scrie ziarulnaţional.md. Potrivit asociaţiei Promo-LEX, care a reprezentat-o în instanţele naţionale, femeia a trecut printr-un proces îndelungat şi anevoios pentru a demonstra că a fost deţinută în instituţia penitenciară peste termen.

Din cauza erorii instanţei de judecată legată de calcularea termenului executării pedepsei cu închisoarea, reclamanta s-a aflat ilegat în detenţie cu 263 de zile mai mult decât termenul stabilit în baza sentinţei de condamnare. Femeia s-a adresat în instanţă şi şi-a făcut dreptate. Totuşi, hotărârea este cu drept de atac.

Un bebeluș de 10 luni a murit după ce mama sa a adormit cu el în baie
Articolul anterior
Noi condiții de călătorie spre Italia până la data de 30 august!
Articolul următor