O femeie care își plimba copiii într-un parc din Capitală, a fost agresată fizic de către ,,stăpânul zonei”

Ceartă cu pumni într-un parc din capitală după ce „stăpânul” teritoriului nu le-a permis unor doamne să-și plimbe în parc copiii. La un moment dat, bărbatul a lovit femeia și a bruscat-o la pâmânt în fața copiilor.

separator
Incidentul a avut loc aseară într-un parc din capitală de pe strada Petricani, în timp de femeile au ieșit la plimbare cu picii. Acestea au fost luate la rost de un bărbat precum că nu au voie să plimbe în parcul respectiv, fiind o zonă privată.

După minute de ceartă, bărbatul a luat-o la pumni pe femeie, iar aceasta a căzut jos, dezichilibrându-se chiar în fața copiilor. Agresorul a luat-o la fugă. Victima este la moment internată la spital. Acesta a depus o plângere la poliție, scrie jurnal.tv.

Locomotive din stânga Ninstrului, închiriate fraudulos cu 30.000.000 lei. Percheziții PCCOCS la un fost șef de la CFM

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță efectuarea perchezițiilor la un alt figurant în dosarul fostului șef CFM trimis în judecată pentru închirierea frauduloasă a locomotivelor din stânga Nistrului contra 30.000.000 lei.

Bărbatul al cărui domiciliu din Chișinău a fost percheziționat miercuri de procurorii PCCOCS a fost șef de secție al Căii Ferate din Moldova. Acesta, în 2018 a fost împuternicit de conducerea CFM să semneze contractul de închiriere a locomotivelor (până la semnarea anexei la contract, de către fostul director CFM inculpat), în dauna intereselor întreprinderii, fără însă ca aceste servicii să fie prevăzute în planul de achiziții pentru acel an.

Urmare a perchezițiilor, au fost ridicate documente și dispozitive de stocare a informațiilor, care urmează a fi supuse cercetărilor. Ulterior, fostul șef de secție al CFM a fost condus la audieri de către procurorii PCCOCS pentru continuarea investigațiilor, timp în care acesta beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Doliu în lumea politică din Rusia. A murit fostul premier al Uniunii Sovietice

Nikolai Rîjkov, fost premier al Uniunii Sovietice în perioada 1985-1991, a încetat din viaţă la Moscova la vârsta de 94 de ani, a informat miercuri preşedinta Consiliului Federaţiei Ruse (Senatul rus), Valentina Matvienko, transmite EFE.

„Un om extraordinar şi bun, Nikolai Ivanovici Rîjkov, a murit. A fost un om care a marcat o epocă”, a scris Matvienko pe aplicaţia Telegram.

Ea a adăugat că lui Rîjkov, considerat unul din promotorii mişcării Perestroika, de democratizare a Uniunii Sovietice, şi care a fost senator între 2003 şi 2023, i-a păsat întotdeauna „în cel mai sincer mod de munca sa şi de rezultatele” acesteia.

Născut în 1929, Rîjkov a participat de altfel în calitate de prim-ministru la proiectul de reformă al economiei sovietice în timpul perestroikăi, condus de liderul sovietic Mihail Gorbaciov. El a susţinut politicile lui Gorbaciov, ultimul preşedinte al URSS, şi şi-a exprimat deschis opoziţia faţă de Boris Elţin, care avea să devină mai târziu primul lider rus după căderea Uniunii Sovietice.

În 1986 a condus cabinetul de criză pentru lichidarea consecinţelor catastrofei de la centrala nucleară de la Cernobîl, iar în 1988 s-a dedicat ajutorării Armeniei după un cutremur devastator, care a făcut peste 25.000 de morţi.

Rîjkov a participat la primele alegeri prezidenţiale din Rusia după prăbuşirea URSS, în care a obţinut puţin peste 16% din voturile alegătorilor şi s-a clasat pe poziţia a treia. 

Recensământ în Republica Moldova. Se caută cenzori și supervizori. Ce salarii sunt oferite

Recensământul populației și locuințelor (RPL) în Republica Moldova va începe pe 8 aprilie și se va desfășura pe o durată de trei luni, până pe 7 iulie. Un număr de 4.500 de recenzori vor fi responsabili pentru colectarea datelor de la populație. Data pentru depunerea cererilor de către persoanele care vor să s implice în procesul de recenzare a fost prelungită. 29 februarie este ultima zi, scrie evz.ro.

Recensământul populației și locuințelor are ca obiectiv furnizarea de informații de interes public referitoare la populația rezidentă și locuințele din R. Moldova. Aceste date vor fi utilizate pentru elaborarea, monitorizarea și evaluarea politicilor publice, argumentarea deciziilor de dezvoltare umană, cercetarea științifică și sprijinirea mediului de afaceri”, se arată în Proiectul de Hotărâre aprobat de Guvern.

Pentru desfășurarea Recensământului, autoritățile din Republica Moldova au anunțat că se caută cenzori și supervizori. Salariul brut al unui recenzor ar fi în jur de 17.300 lei, cu condiția să recenzeze 225 de locuințe pe lună și să completeze câte 425 de chestionare per persoană. Cererile se depun până joi, 29 februarie.

Condițiile cerute

-are capacitate deplină de exercițiu; -studii medii complete sau studii de specialitate; -posedă limba română şi limbile de comunicare interetnică vorbite în teritoriul respectiv; -posedă cunoștințe de utilizare a dispozitivelor electronice (telefoane smart, tablete, laptopuri, etc.); -abilități de orientare în spațiu cu utilizarea hărților electronice (Google Maps și altele); -posedă abilități de comunicare, responsabilitate; -abilități de organizare eficientă a timpului.

Recensământ în Republica Moldova. Sarcinile de bază ale recenzorului:

-participarea la procesul de instruire privind desfășurarea RPL; -planificarea activităților cu privire la colectarea datelor de recensământ în teren; -asigurarea procesului de colectare a datelor de recensământ în sectoarele repartizate, în termenii stabiliți, conform procedurilor aprobate; -recepționarea, utilizarea și predarea echipamentului tehnic și instrumentar de recensământ.

Sarcinile de bază ale supervizorului:

-participarea la procesul de instruire privind desfășurarea RPL și la organizarea procesului de instruire a recenzorilor; -planificarea și monitorizarea acțiunilor recenzorilor până la colectarea datelor de recensământ în teren; -asigurarea procesului de colectare a datelor de recensământ, în termenii stabiliți, conform procedurilor aprobate; -raportarea și predarea documentației.

Ce se oferă:

-experiență într-un domeniu nou, cu posibilitate de excepție de a participa la lucrările de recenzare la RPL, care se realizează o dată la 10 ani; -contract pe perioada realizării lucrărilor Recensământului populației și al locuințelor; venit motivant, cu o recompensă în dependență de performanțele dumneavoastră; -instruire în domeniu, cu eliberarea Certificatului respectiv; -program de muncă flexibil.

Recensământ în Republica Moldova. Toate informațiile privind depunerea cererilor, AICI.

Lavinia Pîrva revine la formele de dinainte de sarcină
Articolul anterior
Ploaie torențială în sudul țării. Furtuna vine spre Capitală
Articolul următor