O femeie cu cancer terminal a câștigat în instanță 2 milioane de euro, pentru că medicii i-au greșit analizele

Ruth Morrissey, în vârstă de 37 de ani, din Irlanda, a fost diagnosticată cu cancer cervical în anul 2014, scrie libertatea.ro.

separator
Anul trecut, femeia a aflat că screening-urile făcute în anul 2009 și 2012 de către două laboratoare de analize medicale au fost interpretate greșit.

Dacă analizele ar fi fost interpretate corect, Ruth ar fi putut să înceapă tratamentul din timp și să nu ajungă într-un stadiu avansat al bolii, potrivit mirror.co.uk.

Ruth și soțul ei, Paul, au dat în judecat laboratoarele Quest Diagnostics și MedLab Pathology Limited.

Vineri, Înalta Curte din Irlanda le-a dat câștig de cauză. Cuplul urmează să primească despăgubiri din partea laboratoarelor medicale în valoare de 2,1 milioane de euro.

Femeia a primit un prognostic de la 12, la 24 de luni de viață după ce a diagnosticată cu formă agresivă de cancer în luna februarie a anului trecut. Ea a declarat în fața magistraților că nu vrea să moară și că dacă ar fi știut din timp că este bolnavă, nu ar fi ajuns în situația în care se află în prezent.

Deși Ruth a câștigat procesul, cele două laboratoare medicale neagă în continuare acuzațiile făcute de femeie. Cazul femeii a fost primulde acest gen care ajunge la Înalta Curte din Irlanda.

Accident teribil la intrarea în Criuleni: o mașină de la școala auto a ars, iar un pasager a decedat
Articolul anterior
În sectorul Ciocana, a început instalarea băncilor 3D
Articolul următor
Alte articole interesante