O femeie cu trei nepoți a început să taie din gard ca să încălzească casa

Din cauza că nu are bani pentru lemne pentru foc, o femeie din satul Bușăuca, raionul Rezina, a început să taie din gard ca să-și poată încălzi familia.

Femeia de 66 de ani, soțul său și cei trei nepoți, împart o singură locuință. Sărăcia s-a arătat în această gospodărie în toate formele ei, banii sunt prea puțini și ajung doar pentru mâncare, dar nici asta nu este tot timpul destulă.

„M-am dus și am luat o sticlă de apă gazată și 5 pâini. Mie până deseara acestea nu îmi ajung. Eu trebuie să mai cumpăr altele 5. Dar eu să-i dau peste mână și să-i zic nu mânca nu pot”, spune femeia.

Femeia spune că a muncit toată viața pe plantațiile de tutun, dar și așa pensia pe care o primește este mică pentru nevoile mari, la care se adaugă și tratamentul unuia dintre nepoți. Mama copiilor trimite de peste hotare lunar o sumă de bani, dar care însă nu ajunge, așa cum cheltuielile sunt mai mari, spune femeia. Iarna este provocarea cea mare, însă femeia a și început să taie din gardul de arbori din preajma gospodăriei, pentru a încălzi soba.

Un număr mare de ocupanți ruși sunt aduși la Herson. Aceștia sunt cazați în spitale și în casele oamenilor refugiați din regiune

Ocupanții se stabilesc în spitale și case din regiunea Herson ocupată. Ei consideră deja periculos să locuiască în clădiri administrative. Invadatorilor le este frică să se stabilească acolo unde nu există civili, transmite presa ucraineană.

Оккупанты боятся расселяться там, где нет гражданских / фото censor.net

Acest lucru a fost anunțat de deputatul Consiliului Regional Herson Serhiy Khlan.

„Ocupanții încep acum să se stabilească în spitale și în casele oamenilor, pentru că deja consideră că este periculos pentru ei înșiși să se stabilească în clădiri administrative”, a spus Khlan.

Jurnalista rusă Marina Ovsyannikova a evadat din arestul la domiciliu, împreună cu fiica ei de 11 ani

Fosta jurnalistă de la Pervîi Canal, Marina Ovsyannikova, a evadat din arestul la domiciliu. Fostul soț al femeii a spus că aceasta a dispărut într-o direcție necunoscută împreună cu fiica ei de 11 ani.

марина овсянникова, одиночный пикет, журналистка первого канала, российская журналистка, овсянникова сбежала

„Aseară, fosta mea soție a părăsit domiciliul, împreună cu fiica mea de 11 ani”. Anterior, jurnalista a declarat că vrea să părăsească Rusia împreună cu fiica ei.

Igor Ovsyannikov i-a interzis femeii să facă acest lucru. Fiul cel mare al cuplului locuiește deja cu tatăl său.

Marina Ovsyannikova a fost plasată în arest la domiciliu până pe 9 octombrie, după ce a protestat singură împotriva războiului pe digul Sofiyskaya.

Ea a ieșit la protest cu un afiș cu fotografii cu copii uciși în Ucraina și inscripția: „Câți copii mai trebuie să moară înainte să te oprești?”.

Марина овсянникова, журналистка первого канала, одиночный пикет

Anterior, Marina Ovsyannikova a fost amendată de două ori în temeiul unui articol administrativ despre „discreditarea armatei ruse”. Prima dată, când a vorbit la tribunal unde a fost arestat politicianul Ilya Yashin, a doua oară, când a scris o postare împotriva războiului pe rețelele de socializare.

Marina Ovsyannikova a devenit cunoscută după ce a ieșit pe spatele prezentatoarei Ekaterina Andreeva în direct pe 14 martie cu un afiș „NO WAR (no war). ,,Opriți războiul, nu credeți propagandei, vă mint aici”.

Ulterior, ea a demisionat de la Pervîi Canal „din proprie voință”.

Un oligarh rus își vinde de urgență iahtul ascuns în Maldive

Miliardarul rus Igor Kesaev, care are o avere de peste 2,6 miliarde de dolari, și-a scos iahtul MySky la vânzare. Oferta de cumpărare a fost trimisă unui număr semnificativ de cumpărători.

Despre acest lucru informeză agenția de presă TASS.

Oferta de vânzare a superyacht-ului a fost trimisă de brokerul de iahturi Merle Wood & Associates unor potențiali cumpărători anonimi.

Kesaev nu a intrat sub sancțiunile SUA, dar a fost inclus pe lista de sancțiuni de către UE, Canada, Marea Britanie și Australia.

Iahtul MySky este vândut cu 29,5 milioane de euro.

O adolescentă a fost vaccinată din greşeală cu un ser greşit: „Mă simt puţin rău”
Articolul anterior
Crima brutală care a inspirat serialul „Twin Peaks”, nerezolvată după mai bine de un secol
Articolul următor