O femeie cu trei nepoți a început să taie din gard ca să încălzească casa

Din cauza că nu are bani pentru lemne pentru foc, o femeie din satul Bușăuca, raionul Rezina, a început să taie din gard ca să-și poată încălzi familia.

Femeia de 66 de ani, soțul său și cei trei nepoți, împart o singură locuință. Sărăcia s-a arătat în această gospodărie în toate formele ei, banii sunt prea puțini și ajung doar pentru mâncare, dar nici asta nu este tot timpul destulă.

„M-am dus și am luat o sticlă de apă gazată și 5 pâini. Mie până deseara acestea nu îmi ajung. Eu trebuie să mai cumpăr altele 5. Dar eu să-i dau peste mână și să-i zic nu mânca nu pot”, spune femeia.

Femeia spune că a muncit toată viața pe plantațiile de tutun, dar și așa pensia pe care o primește este mică pentru nevoile mari, la care se adaugă și tratamentul unuia dintre nepoți. Mama copiilor trimite de peste hotare lunar o sumă de bani, dar care însă nu ajunge, așa cum cheltuielile sunt mai mari, spune femeia. Iarna este provocarea cea mare, însă femeia a și început să taie din gardul de arbori din preajma gospodăriei, pentru a încălzi soba.

Mii de utilizatori ai camerelor video Wyze au avut acces la imagini din casele vecinilor. Reacția companiei

Incident revoltător. Mii de utilizatori ai camerelor video Wyze au văzut unii în casele altora. Compania susţine că totul a pornit de la o problemă de funcţionare a soluţiei de stocare cloud Amazon Web Services.

O problemă tehnică, pentru care Wyze dă vina pe Amazon, a făcut ca utilizatorii camerelor video vândute de companie să ajungă să-şi vadă filmările unii altora, relatează News.ro.

13.000 de posesori de camere video Wyze, nu doar 14, cât anunţase compania iniţial, au avut acces la secţiunea de înregistrări video ale altor utilizatori, anunţă acum producătorul.

Compania explică cum totul a pornit de la o problemă de funcţionare a soluţiei de stocare cloud Amazon Web Services, care a făcut ca filmările live să nu poată fi folosite vreme de mai multe ore.

Apoi, după ce problema cu AWS s-a rezolvat, pentru că au revenit simultan online un mare număr de camere, s-a ajuns să se amestece ID-urile dispozitivelor şi ale utilizatorilor.

Din această cauză, utilizatorii au ajuns să vadă în secţiunea cu înregistrări capturi ale altor utilizatori. Conform companiei, 13.000 de utilizatori au fost afectaţi, însă doar puţin peste 1.500 s-au şi uitat în casele altor utilizatori.

Evident că mulţi utilizatori s-au arătat revoltaţi de acest incident şi spun că nu mai au încredere să dea drumul camerelor, ştiind că ar putea fi văzuţi de necunoscuţi.

De cealaltă parte, Wyze spune că va introduce un strat suplimentar de securitate pentru accesul la tab-ul Events din aplicaţie, acolo unde apar filmările înregistrate.

O echipă de copii romi a câștigat un important concurs de robotică

Într-o demonstrație remarcabilă de ingeniozitate și creativitate, echipa RoboRrom, alcătuită din copii talentați din comunitatea romă a comunei Valea Seacă, județul Bacău, a reușit să câștige Marele Premiu „Soluția Provocării” la prestigioasa competiție First Lego League Explore, organizată de Universitatea Politehnică București, în urmă cu doar câteva zile zile. Această victorie nu este doar o realizare semnificativă pentru echipa RoboRrom, dar servește și ca o sursă de inspirație și un exemplu vibrant al potențialului nelimitat al tinerilor din comunitățile marginalizate, scrie aznews.ro.

Premiul „Soluția Provocării”, recunoscut pentru rigorile sale de selecție și criteriile de evaluare complexe, evidențiază eforturile și performanțele excepționale ale echipelor participante în mai multe categorii, inclusiv designul machetei, competențele de programare, aderarea la valorile fundamentale ale competiției și prezentarea unui poster inovativ. Echipa RoboRrom a impresionat juriul cu abordarea sa creativă și inovatoare, oferind o soluție excepțională la provocarea sezonului MasterPiece, care a avut un impact profund asupra comunității din care provin.

Juriul competiției, format din experți și profesioniști recunoscuți în domeniul tehnologiei și educației, a fost profund impresionat de capacitatea echipei RoboRrom de a evidenția calitățile și potențialul comunității romi, atrăgând atenția unui număr mare de vizitatori la standul lor. Prezentarea echipei, interacțiunea cu publicul și răspunsurile oferite la întrebările vizitatorilor au fost elemente cheie care au contribuit la succesul lor.

Partida Romilor Pro-Europa Grup, într-o declarație entuziastă, a subliniat semnificația acestei victorii ca fiind o dovadă concretă a faptului că educația, perseverența, bunele intenții și colaborarea strânsă pot genera schimbări pozitive în percepția și mentalitatea comunității, dar și transformări semnificative în interiorul acesteia. Această realizare este văzută ca un pas înainte în combaterea stereotipurilor și promovarea incluziunii sociale a comunității de romi.

Această victorie marchează nu doar un triumf personal și de echipă, ci și o victorie pentru comunitatea din care provin, demonstrând lumii întregi potențialul neexplorat și talentul extraordinar al tinerilor din comunitățile marginalizate.

De Putin, nu scapă nimeni! Tânărul pilot rus, care a dezertat cu elicopterul în Ucraina, a fost găsit mort în Spania

Într-o dezvoltare tulburătoare care subliniază pericolele pe care le înfruntă cei care aleg să dezerteze din forțele armate rusești, Maxim Kuzminov, un pilot rus care a dezertat anul trecut în Ucraina, a fost găsit mort pe 13 februarie în orașul Villajoyosa, aproape de Alicante, în sudul Spaniei. Descoperirea sa, raportată inițial de agenția spaniolă de știri EFE și confirmată de surse din cadrul serviciului militar de informații ucrainean (GUR), ridică semne de întrebare grave privind siguranța dezertorilor și implicațiile internaționale ale acestui act, scrie aznews.ro.

Misterul morții unui dezertor rus în Spania: Cazul pilotului Maxim Kuzminov

Kuzminov, cunoscut pentru dezertarea sa spectaculoasă cu un elicopter Mi-8 în august, anul trecut, trăia în Spania sub identitate falsă, utilizând un pașaport ucrainean. La momentul dezertării, serviciul militar de informații ucrainean a făcut publică povestea sa, inclusiv detaliile privind cum a fost contactat de GUR, care i-a oferit bani și protecție în schimbul cooperării.

Potrivit relatărilor, Kuzminov a reușit să treacă granița zburând cu elicopterul sub radar, o manevră riscantă care a surprins atât aliații cât și adversarii. Companioni din echipajul său, neștiind de planurile sale, au încercat să scape după aterizare, dar au fost uciși de forțele ucrainene. Kirilo Budanov, șeful GUR, a declarat că serviciul a reușit să scoată și familia pilotului din Rusia, oferindu-le protecție.

Moartea lui Kuzminov în Spania adaugă un nou capitol întunecat la povestea sa deja complexă. Reprezentanți ai GUR au confirmat pentru Kyev Post că pilotul a fost asasinat, iar o mașină calcinată găsită în apropierea locuinței sale sugerează utilizarea acesteia de către asasini. Detaliile și motivul exact al uciderii sale rămân necunoscute, dar acest incident subliniază riscurile semnificative la care se expun dezertorii și familiile lor.

Serghei Narîşkin, directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), a refuzat să comenteze despre situația pilotului, lăsând loc speculațiilor privind posibilele implicații ale serviciilor secrete rusești în moartea sa. Incidentul atrage atenția asupra dinamicii delicate dintre Rusia și Ucraina, precum și asupra vulnerabilității celor care aleg să se opună Kremlinului.

Pe măsură ce comunitatea internațională urmărește dezvoltările, moartea lui Kuzminov servește drept o amintire sumbră a pericolelor pe care le implică conflictul continuu între Rusia și Ucraina, precum și prețul pe care unii îl plătesc pentru a căuta o viață liberă de subjugare și frică.

O adolescentă a fost vaccinată din greşeală cu un ser greşit: „Mă simt puţin rău”
Articolul anterior
Crima brutală care a inspirat serialul „Twin Peaks”, nerezolvată după mai bine de un secol
Articolul următor