O femeie de 43 de ani a fost lovită pe trecerea de pietoni, la Ciocana

Incidentul a avut loc în această dimineață, pe strada Uzinelor, în jurul orei 6.20.

separator

Potrivit ofițerului de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, a declarat că polițiștii au stabilit că un automobil de model Opel, condus de un șofer de 51 de ani, a tamponat o femeie de 43 de ani, care traversa regulamentar strada.

Femeia a fost preluată de un echipaj medical și transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Șoferul va fi pedepsit în funcție de gravitatea leziunilor pe care le-a suferit victima.

sursa: www.echipa.md

Un bărbat a decedat după ce i s-a făcut rău în curtea unui bloc din sectorul Buiucani

Un bărbat de 65 de ani a decedat după ce i s-a făcut rău în curtea unui bloc din sectorul Buiucani al capitalei.

Medicii de pe ambulanțe din țara noastră au primit două donații extrem de  necesare

Inspectoratul de Poliție Buiucani al Direcției de Poliție a mun. Chișinău a fost informat, printr-un apel la 112, despre faptul că in curtea unui bloc de pe str. Alba Iulia a decedat un bărbat.

Polițiștii au stabilit ca bărbatului i s-a făcut rău și a căzut. În pofida eforturilor medicilor de pe ambulanță, acesta a decedat la fața locului.

Cadavrul a fost transportat la Centrul de Medicină Legală pentru a stabili cauza decesului. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

Cahul va primi 10 milioane euro pentru proiectul de aprovizionare cu apă și canalizare

Municipiul Cahul va primi 10 milioane de euro, resurse nerambursabile suplimentare, pentru implementarea proiectului „Aprovizionare cu apă și canalizare în raionul Cahul”.

Cahul va primi 10 milioane euro pentru proiectul de aprovizionare cu apă

În acest sens, Ministerul Finanțelor (reprezentând Republica Moldova), municipiul Cahul și Banca de Dezvoltare a Germaniei (KfW) au semnat Acordul suplimentar de Finanțare și Proiect.

Acordul în cauză este menit să co-finanțeze proiectul „Aprovizionare cu apă și canalizare în raionul Cahul” finanțat în baza Acordului de Finanţare şi Proiect, încheiat la 1 august 2018, între KfW, Republica Moldova şi municipiul Cahul, conform căruia KfW a acordat Republicii Moldova un grant în valoare de 23,5 milioane euro.

Scopul proiectului constă în reabilitarea și extinderea infrastructurii de aprovizionare cu apă și canalizare în raionul Cahul. Această activitate va aduce rezultate directe populației din raionul Cahul, prin minimizarea riscurilor pentru sănătate, vizând autoritățile administrației publice locale (municipalitatea Cahul, raionul Cahul, Cotihana și Crihana Veche), S.A. Apă Canal Cahul, Agenția de Dezvoltare Regională Sud și societatea civilă, precum și îmbunătățirea protecției mediului și utilizarea mai inteligentă a resurselor naturale.

Prin această finanțare suplimentară, bugetul total al proiectului va însuma 47,4 milioane euro asistență nerambursabilă, inclusiv 13,9 milioane de euro contribuția Uniunii Europene.

Entitățile implementatoare a proiectului sunt desemnate Agenția de Dezvoltare Regională Sud și municipiul Cahul, iar termenul de implementare a resurselor de grant este 30 decembrie 2026.

Jurnaliștii din Moldova au desfășurat un flashmob la Ambasada Rusiei, în susținerea jurnaliștilor ruși care sunt intimidați de regimul lui Putin

Jurnaliștii din Republica Moldova se solidarizează cu colegii jurnaliști care reflectă profesionist războiul din Ucraina, dar sunt intimidați de autoritățile ruse.

Jurnaliștii din Moldova au desfășurat un flashmob la Ambasada RusieiFoto: Captură video

Într-o acțiune desfășurată în fața sediului Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, aceștia au afișat pancarte cu mesajul: „Nu războiului” și „Uniți pentru libertatea presei. Adevărul nu poate fi suprimat!”, transmite IPN.

Nadine Gogu, directoarea executivă a Centrului pentru Jurnalism Independent, a remarcat că, la mai bine de un an de la declanșarea invaziei ruse în Ucraina, cu regret constată că numărul jurnaliștilor care și-au pierdut viața făcând-și meseria este în creștere, iar în unele cazuri se poate vorbi chiar de execuție sau crime de război.

În Federația Rusă crește numărul jurnaliștilor care sunt privați de libertate pentru că încearcă să spună lucrurilor pe nume. Și asta pe fundalul unui val masiv de propagandă și dezinformare care vine din Federația Rusă în alte țări, dar afectează și mințile oamenilor de acolo. „Ne solidarizăm pe această cale și cu jurnalistul de la The Wall Street Journal, Evan Gershkovich, dar și cu colegii din Federația Rusă care au fost arestați și chiar condamnați la ani de închisoare pentru că au reflectat războiul din Ucraina”, a declarant Nadine Gogu.

Tot astăzi, Centrul pentru Jurnalism Independent, alături de alte ONG-uri de media, a semnat un Memoriu privind libertatea presei în Republica Moldova (3 mai 2022 – 3 mai 2023), în care subliniază că, la cei 30 de ani de la declararea Zilei Mondiale a Libertății Presei, în pofida ratificării unor tratate internaționale și semnalării constante a problemei accesului obstrucționat al presei la informații de interes public, jurnaliștii continuă să se confrunte cu practici abuzive din partea autorităților.

Satul din Moldova în care au mai rămas 13 oameni și doar un copil
Articolul anterior
Regina Elisabeta a renunțat definitiv la blănurile naturale
Articolul următor