O femeie de 73 de ani a scris Luceafărul cu „ac şi aţă” pe 7 metri de pânză. Lucrarea este expusă la Craiova

O femeie de 73 de ani din Cugir a ţesut pe o pânză lungă de șapte metri toate strofele poeziei „Luceafărul”. Opera unicat a fost expusă miercuri la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova, cu prilejul Zilei Culturii Naționale, la 170 ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu.

separator
Trei ani i-au fost necesari Mariei Tudor ca să coasă cele 98 de strofe ale poeziei „Luceafărul” pe pânza realizată din cânepă.

„Totul a pornit din propria-mi imaginație. Mi-a plăcut întotdeauna să citesc, iar pe Eminescu l-am adorat. Plângeam la toate poeziile care îmi atingeau sufletul”, a mărturisit femeia care a învăţat pe de rost poezia încă din copilărie.

Ideea de a ţese poezia i-a venit într-o noapte după ce recitise pentru a nu știu a câta oară poezia „Luceafărul”. „Atunci m-am hotărât să scriu cu acul și cu ața din arnici de cea mai bună calitate, toate strofele poeziei”, povestește Maria Tudor. Lucrarea Mariei Toader a fost apreciată de elevii Colegiului Naţional Carol I din Craiova care s-au străduit să citească versurile poeziei ţesute cu multă migală. O altă activitate organizată de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” cu ocazia împlinirii a 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu a fost expoziția de carte „Eminescu, în 200 de ediții”, relatează basilica.ro.

Foto: Biblioteca Judeţeană „Teodor şi Aristia Aman” din Craiova

Video! Cum e să te muți să locuiești cu părinții? Aflăm de la tinerii însurăței din familia ,,Zâmbărele”!
Articolul anterior
14 ilustrații amuzante despre perioada sarcinii!
Articolul următor
Alte articole interesante