O femeie din Cimișlia crește singură șapte copii

O femeie din Javgur, Cimișlia, crește singură șapte copii, iar cel mai mic are doar 3 ani. Din puținul pe care l-a agonisit și-a cumpărat o casă bătrânească, unde să poate trăi cu micuții, însă, locuința are nevoie de reparație. Soba este defectă, iar lemnele de foc sunt puține. Femeia împarte dragostea de mamă la șapte copii.

separator
Cea mai mare dintre toți s-a angajat recent brutar, iar mezinul are abia trei anișori. Natalia Jalba, mamă:

“Greutățile te învață de toate. Acum totul e scump și încălțămintea și hainele.” Femeia spune că nu îi este deloc ușor. A strâns leu cu leu și și-a cumpărat o casă bătrâneasca. A schimbat un geam și o ușa. Totuși, sobă, care încălzește două camere, este mult prea veche. Lemne de foc tot nu prea sunt. Noroc de unul dintre fiii care a adunat câteva crengi în pădure.

Și fiicele îi sunt de mare ajutor, pe care femeia le învață să facă de toate. Doar prin muncă este sigură că vor trăi mai bine, spune Natalia. „Spăl veseala, fac curățenie, aștern paturile.”

Se mândrește cu fiica Mariana, care învață la o școală profesională și vrea să devină profesoară. Speră că micuțele Ala și Iuliana să-i calce pe urme. Mama: ,,Dacă au tragere la carte, lasă să învețe”.

Fiica: “Îmi place să învăț la școală. Este limba română, franceză, matematică. Cel mai mult îmi place franceză pentru că o știu.”      

Reportaj video realizat de Pro TV

Cei 11 cetățeni ucraineni, decedați în urma prăbușirii avionului lângă Teheran, au fost repatriați în Ucraina
Articolul anterior
În Moldova există riscul de scumpiri în lanț, ca urmare a majorării preţurilor pentru carburanţi
Articolul următor
Alte articole interesante